Reklama

Reklama

Malá vlna

Trailer
Lotyšsko, 2022, 102 min (Alternatívna 98 min)

Obsahy(1)

Film zachycuje dva měsíce života Laine, vysokoškolačky z předměstí Rigy, jež prožívá nelehké období. Zatímco se Lainin otec distancuje od svého rozpadajícího se manželství a rodiny, Laine se nedokáže vyrovnat s odloučením své matky. Objevuje tak technoparty a poznává dívku Gudrun, do které se zamiluje. Dívky unikají z reality tak, že obráží jednu párty za druhou a vydávají se tak do drogově nabitého podsvětí anarchie, svobody a hledání hranic. (JuniorFest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Snímok o vysokoškoláčke, ktorá od problémov v rodine uteká a ocitne sa v ďalších problémoch (medzi inými aj v milostných). Ploché vedenie príbehu, kde všetky nedostatky v scenáre a vo „vývoji charakteru“ sa snažia riešiť na záver s nie príliš presvedčivým hereckým perfromancom. Pomerne slabý výsledok. Osobné hodnotenie: 54% (*) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Príbeh dospievajúceho dievčaťa s klasickými naratívmi: nefunkčná rodina, zlí chlapci, ktorí zneužívajú dievčatá pod vplyvom, no a dievča, ktoré si nie je úplne isté svojou sexualitou. A nie je si isté asi preto, pretože pomedzi rodinné problémy a sexuálne eskapády v kuse berie drogy. To je celá zápletka a finiš neprináša žiadne vysvetlenia, žiadne závery, takže celý film je len takou sondou do života, ktorá má lákať festivalové ceny. No v skutočnosti je to asi tak hodnotné, ako meno hlavnej predstaviteľky, ktoré je Laine. Film blízko kravinca, ale ešte nie úplne zašpinený. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Filmy o nástrahách dospievania a objavovaní nových možností mám celkom rád. Takže som bol zvedavý, s čím prídu Lotyši. A napokon som z toho nemilo prekvapený, lebo hoci to malo spočiatku fajn potenciál na sociálnu drámu, tak sa z toho stala nejaká drogová techno seansa, v hlavej úlohe s Laine a Gudrun. Tento útek z reality mi pripomína to, čo človek vidí každú piatkovú noc v uliciach mesta, kde je možné zhliadnuť tento scenár "stratenej generácie" na vlastné oči. A nie je to veru príjemný pohľad... tak ako aj na tento biedny film. ()

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Fetky, smažky a ich ,,problémy,,. Drbnuté deti dneška majú všetko, no aj tak majú pocit, ako hrozne sú v piči a celý svet im ubližuje, všetko narúša ich komfortnú zónu a nikto im nerozumie. Tak majú furt potrebu rebelovať, všade nariekať a dorobení o tom filozofovať, ak sa práve niekde dokrútení na dojazdoch nemotajú na párty alebo nelezbia v posteli. Plytká pičovina pre plytkých ľudí. Na druhú stranu, ak má niekto o sebe pochybnosti o sebe, nech si to pustí a zistí, že sú oveľa horší mentálni akrobati, takže je vlastne na tom úplne  pohode. Atmosféra nulová, postavy debilné, nezaujímavé, techna minimum, dej prakticky žiaden, záver detto. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Už po pár minutách mi bylo jasné, že z mého hlediska to bude totální gundovina. A taky že jo. Film o naprosto nezajímavých vymaštěncích s jejich naprosto nezajímavými vymaštěneckými problémy, plkajících naprosto nezajímavé vymaštěnecké dialogy a žijících naprosto nezajímavé vymaštěnecké životy. Ale strávil jsem před pár týdny celý den v Rize, a tak jsem tuhle nudnou a plytkou nezajímavost z falešné nostalgie dokoukal. Z Rigy jsem (ve filmu) bohužel skoro nic neviděl, ale aspoň jsem si dosyta užil poslech zajímavé lotyštiny, protože já v Rize okolo sebe slyšel spíš většinou ruštinu. Takže jedna za lotyštinu a šup s tím do koše. Jo a ta druhá vymaštěnka se nejmenovala Gudrun ale Gunda, tak si laskavě opravte anotaci. ()

Reklama

Reklama