Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (8)

Série 1 (2022) (S01) 

Podľa mňa jeden z najlepších seriálov poslednej doby. Bol som prikovaný do sedačky od začiatku do konca a mám taký tušák, že som aj pochopil, o čo tvorcom ide. Možno aj preto by som to celé zabalil po siedmich častiach a neplánoval druhú sériu, kde sa zrejme dozvieme, ako to celé bolo. Ono tu ide skôr o tie následky, satirické vyznenie obsesie všetkých (možno celých Spojených štátov) ohľadom drahých nehnuteľností, ktoré si málokto môže dovoliť, či len ich interiérov. Všetci tu sú divní a divnými sa stávajú aj hrdinovia seriálu. Mrzí ma, že sa Vidím vás nestretol s reakciami, aké si zaslúži, ale to súvisí zrejme s očakávaniami, aké zbytočne vkladáme do každej novej detektívnej minisérie. ()

Vítejte, přátelé (2022) (S01E01) 

Mne pripadal pilot ako jeden z najvydarenejších, aký som za poslednú dobu videl. Cannavale s Watt sú perfektný pár, pri rozoberaní ich finančnej situácie som bol rád, že si tu žijeme vo vlastnej bubline hypoték za byty a možno leasingu za autá a to je tak všetko. A ak celý svoj život budete drieť na život v dome, ktorý sa pre vás stane peklom, na rad prichádza snáď už len slučka. Som zvedavý, kam to bude smerovať, keďže sa seriál nedočkal príliš oslnivých reakcií. ()

Krvavá oběť (2022) (S01E02) 

V druhej časti sa toho udeje na epizódu seriálu až netradične veľa, čo je samozrejme iba dobre, len mám stále toho chrobáka v hlave, kedy sa to zmení k horšiemu, keďže vysvetlenie prvá séria podľa ohlasov neponúka. Máme tu opätovné návštevy domu, ďalší list, súkromného detektíva, bývalého majiteľa domu s retrospektívnym rozprávaním a na záver celkom slušný šok. ()

Götterdämmerung (2022) (S01E03) 

Pribúdajú ďalšie záhady, rozumej dozvedáme sa opäť ešte viac o minulosti ústredného domu a jeho predchádzajúcich obyvateľoch. No a nie je to nič príjemné. Každopádne tieto retrospektívne pasáže sú korením celého seriálu a motivácie pozorovateľa sa dajú pomaly dedukovať ako z listov, tak z predchádzajúcich udalostí. Tých šesť fliaš je už ako z upírskeho hororu, tak som zvedavý, či sa náhodou nevydáme aj nadprirodzenou cestou. ()

Někdo mě hlídá (2022) (S01E04) 

Najskôr sa zdá, že tvorcovia trochu zbytočne naťahujú čas niečím, čo hneď vyzerá ako slepá ulička (ak by bol "on" watcher, kto ním bol pred tým?), avšak druhá polovica epizódy opäť prichádza so zaujímavými zvratmi a dej sa veľmi slušne pohol vpred. Situácia je už tak napätá, že všetci sú na pokraji síl či psychického zrútenia a osobne by som si to buď už hodil, alebo utiekol od všetkého na druhý koniec planéty. ()

Occamova břitva (2022) (S01E05) 

Dejovo zatiaľ najhutnejšia epizóda. Počas nej budete mať dojem, že už viete, kto za všetkým stojí a to hneď pri viacerých podozrivých. Nakoniec ale scenár prichádza ešte s ďalším zvratom, vlastne hneď s dvoma v samotnom závere. I keď ono to nájdenie cesty von sa dalo očakávať už od prvých epizód. Len sa ťažko verí, že po odhalení páchateľa zapadne do seba úplne všetko, keďže sa viac menej všetky zúčastnené postavy chovajú buď mierne, alebo extrémne divne. ()

Soumrak (2022) (S01E06) 

Opäť nazeráme do minulosti, tentokrát sa dozvedáme o spolku milovníkov domov a jeho psychopatickom vodcovi. Spočiatku sympatický chlapík sa postupom času vyfarbí, čo vedie aj k jednému trestnému činu. Rodinka na všetko reaguje trošku vzbŕklo, naopak práve po Kaplanovom čine by ale mala aktívnejšie konať. Divák sa ale dozvie jednu veľmi dôležitú informáciu, ktorou Dean a Nora nedisponujú. Napriek menším výhradám som bol opäť pohltený do deja od prvej do poslednej sekundy. ()

Děs (2022) (S01E07) 

Finále vyzerá presne tak, ako by ste čakali od dcéry Davida Lyncha. A to nielen režijne, ale aj scenáristicky. Vidím vás tak nie je klasickou detektívkou, ale niečo medzi trilerom a hororom v mindfuckovom vydaní. Finále sezóny vás tak môže výrazne sklamať, alebo môžete byť aj bezbreho nadšení odvahou tvorcov prichystať niečo menej tradičné a idúce proti diváckym očakávaniam. ()

Reklama

Reklama