Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (467)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Invalid je skutočne dobrý film a to hovorím ja, čo slovenské filmy veľmi nepozerám (hlavne kvôli vulgarizmom). Tu mi síce nadávky tiež vadili, ale je to film, ktorý má čo ponúknuť. Normálne obdivujem perfektne napísaný scenár, výborné hlášky, niektoré také vtipné, že som sa musela nahlas smiať, hlavne u dialógov medzi Lacom a Gabom. Gabo bol fakt skvelý. Invalid funguje dobre po každej stránke a to čierne komédie zrovna nevyhľadávam. Celý film ubehol tak rýchlo, že ani neviem ako :) ani chvíľu sa človek nenudí. A áno, každej žene by mal byť venovaný nejaký film :). Takže ponechávam 4* (váhala som či 3* alebo 4*). ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

po traileru sem úplně nevěděl co od Invalidy čekat a nakonec sem velmi příjemně překvapen. Karáskovi se tady totiž velmi dobře míchat sociální drama a hodně černou a chvílemi dost bláznivou komedii, přičemž ani jednou nesklouzne do vod, kdy by si divák řekl že je to už přes čáru. Nevím do jaké míry je to náhoda, nebo jsou Karásek s Dušičkou takoví frajeři, ale takový cit pro "rovnováhu" se v československých vodách zas tak často nevidí a podobné pokusy buď překročí hranci kdy už to není zábavné a vtipné a nebo neudrží tempo a začnou hrát na jistotu. Velmi dobře tu navíc funguje atmosféra devadesátek s dobře zvoleným dobovým soundtrackem a samozřejmě také herci. Tam si největší prostor kradou Gregor Hološka a Zdeněk Godla a nutno říct že zaslouženě...80% ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Mafstory 2023. Trikrát som sa zasmial nahlas (konečné riešenie rómskej otázky, Rytmus, gayovia). Používa to divné gradovanie deja (čo tu niektorí paradoxne vyzdvihujú). Mne to prišlo nudné a zmätené. Drvivá väčšina gagov vychádza zo záhoráckeho nárečia a rómskeho prízvuku. 90.kovým retrom to možno zabáva, ale jak je to prepálené za hranicu balkánskej gangsterky, tak to vlastne žiadnym retrom nie je, nakoľko až takto to tu nikdy nevyzeralo. Podobne mečiarovskú atmosféru načrtol Havran v Analfabetovi, ten ale nemal zbesilý soundtrack a strihy jak youtube video, aby divák náhodou za štyri vety neprerušeného dialógu nestratil pozornosť. Herci nadpriemerní; s prehľadom najlepší je Gogál a veľmi prekvapivo si to celkom dáva aj Malachovský, inak tragický komik. Cameá úplne zbytočné, len aby boli (hlavne Spirit a Vec). Najvtipnejší na celom filme je Rytmus. Na Slovensko povedzme dobré, ale na Západ (myslím západ Európy), by toto nestačilo ani pred dvadsiatimi rokmi. Ono je pekné vytvoriť pár dobrých hlášok a vysmiať sa provinčnosti (ktorá je napol národná hrdosť 😉), furt to ale stojí na basic príbehu a dávno ohratých postupoch. Prial som si, aby to skončilo. ()

Pejpr 

všetky recenzie používateľa

Přijde takhle Němec, Slovák a Rus do muzea, takhle začíná vtip, který Invalida vypráví. Tento slovenský Hardcore Henry či Pulp Fiction východu balancuje na hraně absurdity, kterou sice několikrát překročí, ale nejedná se o nic zásadního. Důležité je, že to je zábavná jízda na kolečkovém křesle. A to je celkem rarita na to, s jakou kvantitou československá kinematografie plodí jednu odpadovou komedii vedle druhé. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na SK pomery to má kvalitnú technickú stránku a palec hore Godlovi za jeho slovenčinu. Nemal som ani na sekundu problém veriť, že je slovenský cigáň. Ale všetko ostatné išlo mimo mňa. SK humor mi je snáď ešte viac vzdialený ako ten český a už ten je pre mňa dno. Takže evidentne nie som cieľovka.  Ale kto sa zabáva pri všetkých tých Horných, dolných a podobných slovenských sitcomoch, tak bude nadšený aj z tohto. 4/10. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Scenárista je bratom rapera Majka Spirita. Ten si vo filme zahral menšiu rolu člena zásahovej jednotky. (Cashville)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené