Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 6

Recenzie (470)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské pomery v pohode, hlavne preto, že tu takmer nehrajú herci, čo v sa otŕčajú v každom debilnom seriáli a hlavne spolupráca režiséra a scenáristu znamená kvalitu. Takú svojskú, no v našich podmienkach niečo, čo sa počíta. Hološka si musel tú večnú nasranosť poriadne užiť a groteskný štýl tomu sedel, hoci nemôžem povedať, že by od smiechu diváka malo zadúšať. 80% je priveľa, pretože niektorí zúčastnení ani nehrali, boli tým, čím sú. Hlavne Rytmus osadník a Popovič pupuš. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Priznávam, ze som filmu nevenoval nejakú veľkú pozornosť, trailer zaujímavý, ale väčšinou je v ňom to najlepšie, preto som to bral s rezervou. Po dobrých ohlasoch a hodnotení som filmu dal šancu a prekvapko! Čo ma dostalo asi najviac je herecký výkon G. Hološka, ktorý bol fantastický. Jeho nervové výlevy, nešťastné trápenia v bežnom živote, hádky s manželkou či jeho šikovné ruky a kutilstvo, to všetko som si užíval. Atmosféra 90-tych rokov sa vydarila. Neviem ako sa toto podarilo, ale na slovenské pomery sa zrodil film, ktorý by si neurobil hanbu ani za hranicami, a to je asi najväčšia pochvala. Samozrejme aj tu nájdeme ten nekonečný problém v slovenských filmoch z posledných rokov - nezrozumiteľné dialógy, občas. Zvukári bacha na to... Malachovský nebol veľmi presvedčivý, určite by som ho vymenil, taký Godla sa ani nemusí veľmi snažiť-tomu sa vraví rola na mieru... Kusturica style vyšiel dokonale a slušne som sa bavil. Fakt by ma zaujímal Kusturicov názor na tento film. 80%. ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Maďarská velryba zase na chvíli vyvrhla svého ojedinělého kreativce, ten po výborné Amnestii prokázal, že mu jde, na co sáhne, a nonšalantně vydefinoval zcela nový žánr, který se do terminologických análů moderní filmové teorie tímto zapisuje jako „bláznivá tragédie“. Veskrze originální černotumornou taškařici z prostředí devadesátkových hornouherských morgošů, socek a pravicových kriminálních struktur spolu s Dušičkou udrželi naprosto elegantně na míle daleko od fekálních trapáren, přičemž celou hrací dobu de fuckto jen brutálně lechtali tíživou lidskou tíseň, až se smála na celé kolo. Načež ani nevadilo to progresivně utopistické Együttélés, že dokonale vystřiženému mámtovpičistickému vozíčkáři je solidárně ochoten koupit walkmana akorát tak dobrotivý ghettový cigoš v šik uniformě SS. Doufám, že to kriminálník Godla dostal hotově a bez papírů, protože si svým přirozeným a až odzbrojujícím výkonem bezesporu zasloužil ulít každou vydělanou korunu před exekutorem! Prostě něco, o čem si můžeme v našich lůzrech a hnojích, sériově produkujících výhradně žinantní Langmajeroviny pro slaboduché smíšky a retardované hospodyňky, nechat akorát tak zdát. Paráda, kluci! P.S.: Postelová scéna krajně vyteplených neoprogresivců je naprostá dokonalost! ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„Z VÝSLEDKU VAŠEHO VYŠETŘENÍ VYPLÝVÁ, ŽE VAŠE OSOBNOST JE AKCENTOVANÁ DISOCIÁLNÍMI A EMOČNĚ NESTABILNÍMI RYSY HRANIČNÍHO TYPU…“ Věčně nasranej (a) mstící se invalida v akci. Bravo Slováci! Tahle kulervoucí píčovina – díky nadhledu a rasový nekorektnosti, dokáže pocuchat bránici! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tvůrci chtěli napodobit gangsterky Guy Ritchieho. 2.) Film podbarvuje hudba ve stylu Kusturicových „cikánských“ filmů. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

slord 

všetky recenzie používateľa

Zo slovenských lúhov a hájov prišlo nečakané prekvapenie, ktoré má vlastný ksicht a štýl a za ktoré by sa nehanbil ani nikto mimo slovenských a českých vôd. Je to svižná a našlapaná jazda s veľmi funkčným humorom, ktorá nemala výrazné hluché miesto. Gregor Hološka je v hlavnej roli excelentný, jeho „rozhnevaného muža“ si nemožno neobľúbiť, Zdeněk Godla ako nie najbystrejší dobrák a nie najspoľahlivejší rozprávač je takisto skvelý, ale ani zvyšné postavičky nejako výrazne nezaostávali a niektoré aj napriek menším štekom boli zapamätateľné. Jediné čo mohlo byť trošku lepšie je finále, ku ktorému sa to skvelo budovalo, ako nebolo vôbec zlé, len som čakal väčšie grády na finále, ale je to len taká malá chybička krásy, ktorá mi celkový dojem z filmu nepokazila. Je to veľká lakocinka, ktorá mi spravila radosť a ja som jej za to vďačný. 9/10 ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Scenárista Tomáš Dušička čerpal námet z dvoch skutočných príbehov ohľadom mafiánskych praktík z 90. rokov. Po premiére reagoval nasledovne: „Pre mňa ako autora komédie bolo najväčšou poctou, že polovica vtipov sa stratila v smiechu divákov, pretože sa smiali ešte na predchádzajúcom vtipe.“ (Biopler)
  • "Pražák" by po strele do hlavy v žiadnom prípade nenabral takú kinetickú energiu, aby preletel cez stenu. Pri detailnom pohľade si môžete všimnúť, že stenu prerazil chrbtom a nie hlavou. (Johnny.ARN)
  • Gabo (Zdeněk Godla) se vyznává ze své lásky k indiánům, konkrétně k Vinnetouovi – stejně jako jiná Godlova postava, Rom Franta z Mostu! (od r. 2019), kde si jeho kamarád Luďan (Martin Hoffmann) dokonce vysloužil přezdívku Klekí Petra, která na film Vinnetou (1963) odkazuje. (melica)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama