Reklama

Reklama

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 5

Recenzie (468)

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

"Ale parádny bicykel mal, čudujem sa, že mu ho nikto neukradol." _____________ Nikdy by som nepovedal, že slovenská kinematografia dokáže ešte aj v dnešnej dobe prísť s takýmto originálnym, nápaditým a zábavným kúskom, ktorý má okrem toho ešte aj skutočne zaujímavý spôsob rozprávania. Naozaj som si to užil a určite môžem povedať, že Invalida odporúča aspoň 9 nasratých vozičkárov z 10... S nadšením by som privítal viac takýchto filmov! ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Volajte sláva a tri dni sa radujte. Po x rokoch zasa hodnotím slovenský film. Jonáš Karásek skúsil vzbudiť dojem, že Slovensko má svojho G. Ritchieho. Nemá, ale nepredbiehajme. Gregor Hološka je výstižnou verziou klasického Slováka. Alkáč, frustrovaný hučák, ktorý neustále na všetko pičuje, ale pritom si myslí, aký je skvelý manžel, otec a dríč. Zhoda ním vyvolaných okolností z neho urobí invalidu a rozjede „ritchieovskú“ konfrontáciu podivných postavičiek, z ktorých vyčnie Sáva Popovič ako drsný pupuš. Hološka, svojim buranským šarmom, túto komédiu takmer dotiahol na 3*, ktoré by zniesli nie len slovenskú optiku. Scenár sa tvári zbesilejšie, než v skutočnosti je. Hlášky tak isto robia širšie ramená než majú. Majk Spirit nevadil, Vec potešil, Rytmus zbytočne trapošil. Fajn vyzerajúca čierna komédia, ktorá bola však v konečnom dôsledku zbytočne dlhá. ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Invalida coby černohumorná "gangsterka" o nepravděpodobném mstiteli a vykonavateli práva se veze na obdobné tematice jako Staříci či Teroristka, zároveň však z filmu sálal vliv americké produkce. Hereckým tahounem celého příběhu je především Zdeněk Godla, kterému role upřímně natvrdlého Gaba sedla jako ulitá. Líbilo se mi zasazení do 90. let, které se tvůrcům podařilo vesměs dobře využít - ať už šlo o nevkusné oblečení, "magiče", či prostředí videopůjčoven. Vedle výpravné nostalgie chválím u filmu i výběr hudby. P. S. "Všechno to začalo tím poklopem..." ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

JA VÔBEC NECHÁPEM, KTO BY CHCEL ÍSŤ SÁM DOBROVOĽNE NA POLICIU. Invalidovi jsem moc nevěřil, ale zajímal mě. Kdybych ho neviděl, litoval bych - film prostě vtipný je (občas jednoduše, ale to vadí jen minimálně) a humorným způsobem vypráví o vážných věcech. Ať už je to rasismus, korupce nebo to, že ženy muže zklidňují (i když jsou často důvodem jejich neklidu). 70%. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Parapomsta v paradigmatu devadesátek. Film bez bariér o bariérách kolem nás, občas černý jak díra v zemi bez deklu. Slovakian Guy Ritchie se sociální glosou, zahradním grilem z kanálového poklopu a bez starostí o drahé hadry. Napsat něco vtipného bývá jen část úspěchu. Vše je potřeba prodat na desetinu přesným timingem a způsobem projevu a tady se to i díky nedabovatelné „záhoráčtině“ daří. Ásal, ásal, to je šanca premenená.. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (25)

  • Pri scéne, kedy Gabo donesie Lacka do osady, môžete v pozadí počuť pasáže legendárneho Meliška. (Reacon)

Súvisiace novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

26.04.2024

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené