Reklama

Reklama

James Bond: Len pre tvoje oči

  • Česko Jen pro tvé oči (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Veľká Británia je znepokojená. Pri gréckych ostrovov neznámi muži potopili britskú špionážnu loď. Hrozba je o to väčšia, keď sa preukáže, že na lodi sa nachádza počítač na ovládanie riadených striel. A je to práve agent 007 James Bond (Roger Moore), ktorý má za úlohu počítač získať pod britskú kontrolu. Rovnaké zámery však má aj Krikatos (Julian Glover) a jeho kumpán, pašerák Columb…. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (368)

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Trochu slabší Bondovka, ale furt parádní. Honička na lyžích byla nejlepsi, když Bond všechny sejme a má parádní faro, opět pěkný herecky, ale já bych sel spíš do ty bloncky narozdíl od Bonda. Zaporak mohl být zajimavejsi, ale zabijáci byli celkem dobrý i když na Bonda nikdo nemá. Ten začátek byl taky Supr i když jsem nevěděl kdo je na tom vozíčku..nebyl to ten z Žijes jen dvakrát? No to je jedno každopádně dobrá zábava. ,,nesnášel výšky" ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Začal by som trochu atypicky až netradične, a pritom to veľmi súvisí s Jamesom Bondom. Určite poznáte filmové trháky: „Príbeh zo západnej strany” a „Zvuk hudby” , pod ktorými je inak podpísaný významný režisér - Bob Wise. Nakrútil i mnoho ďalších, zaujímavých snímkov, veď znalci už isto vedia, ktoré medzi ne patria... Ale vedeli ste, že pôvodne začínal, ako filmový strihač, keď medzi svoju mimoriadne najlepšiu zákazku si môže priradiť taký klenot klasického Hollywoodu, akým bezpochyby je - legendárny Občan Kane ? Tak, to je už čo povedať ! Perfektné, de-facto, už počas strihania tohto miľníku kinematografie, si vycibril svoje filmové oko, pričom mal dokonalý prehľad o tom, čo treba vystrihnúť, čo si treba ponechať, a tak práve aj vďaka nemu môžem tento film obdivovať donekonečna a ešte ďalej. _ A tým konečne prechádzam ku Johnovi Glenovi, ktorý sa najprv živil, ako pomocný režisér a strihač niekoľkých predchádzajúcich bondoviek, čím si zároveň vytvoril fascinujúci cit pre výslednú kompozíciu všetkých scén (sekvencii), čiže akurát len debutuje, ako director, kedy súčasne a postupne, chronologicky nakrúti úplne najviac bondoviek, s konkrétnou číslicou=5. Ja osobne som zástancom KVALITNEJ strihovej skladby každého jedného filmu, ktorý zrovna pozerám, čiže akonáhle nefunguje tento filmový aspekt filmového editora (editorov, voľakedy existovali i vynikajúce filmové strihačky, akými boli: Anne Bauchens, Barbara McLean, Adrienne Fazan, Dorothy Spencer, Anne V. Coates a cetera, ženy majú skrátka väčší zmysel pre čokoľvek), automaticky uberám hviezdičky smerom nadol ! A síce zrovna teraz nestrihal, ale John Grover v strižni už dávno vedel, ako má spájať jednotlivé zábery dohromady, lebo mal po ruke svojho mentora Johna Glena, ktorý je priekopníkom aktuálnej svižnosti a hravosti filmov s Jamesom Bondom ! No, treba taktiež podotknúť, že bič z hovna neupletieš, a preto aj samotný režisér musí poskytnúť daný materiál, aby mal s čím „montážnik” pracovať. »Iba pre tvoje oči« je vskutku strašne podarená hra s divákom, má množstvo akčných a dynamických pasáží, s rýchlym a extra dobre zvládnutým strihom na súši i pod vodou, aj priamo nad vodou, k dispozícií i nekonečno brilantných nápadov, čo všetko sa dá podniknúť na lyžiach, v aute, počas naháňačky, alebo záverečný, horolezecký adrenalín na skale atď. Apropo: Sheena Easton mi naservírovala nádherný song takmer na samý úvod, hneď potom, ako vrtuľník zhodil naničhodníka Ernsta Stavra Blofelda, rovno do vysokého komína, čím som sa fantasticky-pozitívne, a neuveriteľne vystrojil na zvyšné sledovanie tejto pozoruhodnej bondovky, ktorá neostala svojej povesti nič dlžná. Slintal som samým nadšením, a to nielen nad krásnou Melinou Havelock. ()

Reklama

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

For your eyes only! Zlatý vrchol bondovek s tváří Rogera Moora. Film skvěle střídá akci a napětí. Bond si opět mistrně zalyžuje, projede v Citroenu, proletí v helikoptéře a bude čelit drsnému pokusu o vlastní úmrtí. A to v podobně svázaných rukou a vlečení za člunem. James Bond by nebyl věčný, kdyby se mu ani tentokrát nepovedlo utéci. Hned v úvodu mu však bude zatápět jeho úhlavní nepřítel a páteř starých bondovek - Blofeld. Kterého jako bezejmenou postavu hodí nakonec Bond do komínu. Po tomto povedeném začátku čeká na Bonda v posledních minutách ještě horolezecký výstup a následné zachránění situace. Jen pro tvé oči. (87 procent) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia Bonda majú jedinú úlohu. Pre ten istý príbeh stále nájsť nové lokácie. To potom dopadá tak, že aj tie sa už častokrát recyklujú, exotické prostredie, hory, podmorský svet a občas vesmír, ten sa však ukázal ako slepá ulička. Pri štandartnej automobilovej naháňačke a pri výborne vymyslenej kombinatorike zimných športov som ale zabudol, čo sa odohralo na začiatku a o čo vlastne ide. No a bohužiaľ ani koniec mi v tom nijak nepomohol a dávať pozor pri Bondovkách, o čo ide, nedokážem. Body navyše za nápad na horolezecký výstup, zároveň však hneď strhnuté za prehnanú nelogičnosť celej akcie. Toto by sa dalo ľahko sparodovať, prečo tak neučinil Austin Powers? ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po absurdnom Moonrakerovi sa Bond vratil na zem a stal sa trochu serioznejsim. Zapletka je dost jednoducha. Cely cas sa cestuje z bodu a do bodu b az sa precestuje cela abeceda a patra sa po nejakom pocitaci. Popri cestovani a zvadzani zien gro filmu tvoria akcne sceny, ktorych je fakt dost vela. S prichodom Johna Glena na rezisersky post uz nastastie nie su tak absurdne a sci-fi ale obsahuju mnozstvo pôsobivych realnych kaskaderskych scen. Zaujala ma nahanacka na starom Citroene, konecne fantasticka nahanacka na lyziach s minimom zadnej projekcie, horolezecke cislo a niekolko kvalitnych prestreliek. Dost nedôstojne pôsobi definitivne skoncovanie s Blofeldom a hnusnym kocurom na zaciatku. Bud mali nechat Blofelda na pokoji alebo mu venovat cely film. Takisto ma rozosmialo bezpecnostne zabecpecenie auta ktoremu, ked rozbijete okno, tak vybuchne. Asi to malo byt symbolicke vale blaznivym gadgetom. Roger Moore uz pôsobil dost staro a pri behu po schodoch bol riadne zadychany. Pri zvadzani mladych zien vyzeral jak ich otec. Skoda, ze nedoslo k planovanej vymene, ked uz doslo k drobnej zmene pristupu. Uvazovany Dalton by bol skvely a mal by na konte viac Bondoviek. Vyber Bondgirls sa tentoraz vydaril. Hlavne Carole Bouquet je prekrasna. Zaporaci su standardny. Hlavny poskok je schopny a da Bondovi zabrat. Potesil aj kratky vystup vtedy este neznameho Charlesa Danceho. Q ma o nieco väcsi priestor aj ked ziadny gadget nepredstavi. Holt supluje mrtveho predstavitela M, ktory tentoraz chyba. Hudba mi pripadala slabsia vratane titulkovej pesnicky. Vysledkom je nadpriemerna Bondovka s jednoduchym pribehom ale zbesilym tempom a mnozstvom skvelych akcnych scen. 7/10. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (52)

  • Úvodní píseň s názvem "For Your Eyes Only" zpívá Sheena East. (Benjamin-L)
  • I kvůli zdravotním problémům Carole Bouquet (Melina) se část detailních podmořských scén natáčela na suché scéně. Iluze podvodních záběrů byla vytvořena pomocí světelných efektů, zpomalených záběrů, větru a bublin přidaných v postprodukci. (kenny.h)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama