Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Keď sa George Lucas rozhodol natočiť Hviezdne vojny, netušil, že nakoniec spôsobí revolúciu v celom odvetví. Tento šesťdielny seriál mapuje vývoj spoločnosti Industrial Light 8. Magic, ktorá je zodpovedná za kultové vizuálne efekty vo filmoch ako Hviezdne vojny, E.T. - Mimozemšťan, Terminátor 2, Jurský park a mnohých ďalších. Toto je príbeh tímu tvorivých géniov, ktorí sa postarali o kúzlo filmov, ktoré milujeme. (Disney+)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (33)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najpútavejšich dokumentov vôbec, ktorý ukáže veci čo by som ani vo sne netipol že niekedy uvidím. ILM je skupinka ľudí o ktorej sme všetci vedeli že existuje, no takýto pohľad do vnútra je dychberúci. Dlhu dobu mi niečo podobné chýbalo a konečne som to dostal. Tie dobové zábery priamo z vytvárania praktických efektov, kulís alebo fázovej animácie boli niečo nádherné. Hlavne pre milovníkov filmov a Star Wars v prvom rade. Na to že sledujeme viac častí, ani jedna nebola slabšia. Miestami mi stačilo aby zaznelo pár viet od Lucasa alebo Spielberga a hneď som mal pocit pohladenia na srdci. Nadnesene sa dá povedať že toto je história rozvoja vizuálnych efektov v 6 hodinovom balení. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Již od první minuty této dokumentární série budete dokonale vtaženi doprostřed filmové historie, trikového řemesla a lidí, kteří pro toto nesmrtelné médium dýchají a žijí. Toto je zkrátka absolutní povinnost pro každého fanouška filmu, potažmo i série “Star Wars” a dalších legendárních snímků na nichž se podílelo slovutné studio ILM. Výborná práce! (Disney+) ()

Reklama

BoXBe 

všetky recenzie používateľa

Tak jasně, plnou palbou to můžu hodnotit už někde před polovinou, protože tohle mě prostě maximálně baví. Kluci jsou geniální a Lucas asi taky a uměli ty příležitosti chytit za pačesy a svým talentem z toho vytavit zlaté cihly. Tohle je businessově kreativní škola a skvělý náhled do toho, kde všude se Lucasův tým podepsal na dnešním nejen Hollywoodu, ale i technologiích. Skvělé. Skvělé. Skvělé. Must See. Jméno režiséra to taky podepisuje samo za sebe. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Až mýtická spoločnosť na výrobu efektov, ktorá stála za najlepšími a najúspešnejšími filmami svojej a dokonca doterajšej doby, dostala vlastný docu seriál, ktorý odkryje celý ten Industrial, celé to Light a celú tú Magic filmovej trikovej tvorby. Pre fanúšikov jednoznačne nostalgické jazda na horskej dráhe. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dokument o pozadí vzniku a najväčších míľnikoch legendárnych ILM. Takže je logické, že veľký priestor je venovaný aj Star Wars. Z toho som mal trochu obavy, lebo som nečakal, že po miliónoch dokumentoch o Star Wars, ktoré som videl, sa dozviem ešte niečo nové. Ale dozvedel som sa. Tentoraz z pohľadu všetkých tých bláznivých a extrémne sympatických maniakov do trikov a rôznych gadgetov. Celá séria je skvele štrukturovaná. Dozvieme sa, čo viedlo k vzniku ILM, jak sa postupne firma rozrastala a menila. Spoznáme kľúčových ľudí a v krátkosti ich životné príbehy. Okrem Star Wars sa bližšie pozrieme na natáčanie niektorých trikovo prelomových filmov (takže sa dočkáme rozhovorov aj s mnohými slávnymi režisérmi) a v poslednej tretine série sledujeme trochu trpký prerod od praktických efektov k CGI, čo síce od začiatku bolo Lucasovým snom, ale mnohí ľudia, ktorí sa nedokázali preorientovať na CGI, sa stali pre filmový priemysel zbytoční. Zas a znova som si potvrdil, že nemám najmenší problém s CGI, ale so spôsobom akým ho niektorí režiséri nevhodne používajú a zbytočne nadužívajú. Takže celkovo sme dostali svižný, pútavý, napínavý a aj dojímavý dokumentárny seriál, ktorý musí vidieť každý, komu skratka ILM nie je neznáma. 10/10. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama