Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Keď sa George Lucas rozhodol natočiť Hviezdne vojny, netušil, že nakoniec spôsobí revolúciu v celom odvetví. Tento šesťdielny seriál mapuje vývoj spoločnosti Industrial Light 8. Magic, ktorá je zodpovedná za kultové vizuálne efekty vo filmoch ako Hviezdne vojny, E.T. - Mimozemšťan, Terminátor 2, Jurský park a mnohých ďalších. Toto je príbeh tímu tvorivých géniov, ktorí sa postarali o kúzlo filmov, ktoré milujeme. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa corpsy k tomuto seriálu (7)

Light & Magic (2022) 

Až mýtická spoločnosť na výrobu efektov, ktorá stála za najlepšími a najúspešnejšími filmami svojej a dokonca doterajšej doby, dostala vlastný docu seriál, ktorý odkryje celý ten Industrial, celé to Light a celú tú Magic filmovej trikovej tvorby. Pre fanúšikov jednoznačne nostalgické jazda na horskej dráhe. ()

Banda outsiderov (2022) (E01) 

Takže najgeniálnejšia triková filmová banda minulého storočia, sa nám predstavila a môžme začať. Úspech tohto trikového štúdia stála na (ne)skúsenosti prítomných. Výborný odstrel. ()

Ste pod veľkým tlakom? (2022) (E02) 

Neprebádané trikové miesta, sa dostali po nesmiernych komplikáciách na plátna kín. Svetlo sveta uzreli STAR WARS a po nich už nikdy nebolo to, čo pred tým. ()

Zamysli sa nad tým (2022) (E03) 

ILM si to pekne šinie dopredu, updatuje svoje technológie a vytvára ešte komplexnejšie vizuálne efekty. Mašina je rozbehnutá. ()

Myslím, že som našiel svojich ľudí (2022) (E04) 

Staré dobré old fashion triky, musia pomaly ustupovať pred rozmáhajúcimi sa CGI. Pokrok nepustí. Či to bol krok v pozitívnom smere, musí každý posúdiť sám. Každá vec má svoj rub aj líc. ()

Morfovanie (2022) (E05) 

Prechod na nový ´´nástroj´´, pomaličky rozvracia veľkú rodinu ILM. Digitál vs zlaté ručičky ľudské. Spolupráca ale naďalej ostáva. Prichádzajú prelomové hity. ()

Už žiadna hra na dinosaury (2022) (E06) 

Revolúcia vždy niečo priniesla, ale aj vzala. Pocit pri sledovaní filmov s tradičnými trikmi, ako modely, maľované pozadia či optické masky je iný, ako pri filmoch s ,,dokonalými,, CGI. ILM sa snaží tieto svety prelínať. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama