Reklama

Reklama

Pozemšťané

(neoficiálny názov)
  • USA Earthlings
všetky plagáty
USA, 2005, 96 min (Director's Cut: 130 min)

Obsahy(1)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna. (gjjm)

(viac)

Recenzie (237)

Kwaichi 

všetky recenzie používateľa

Odporúčam nepozerať ľuďom, ktorí si chcú ešte v budúcnosti pochutnať na nejakej ten údenine alebo fajnovom steaku. Je to pomerne nechutné, ale som rád, že sa takéto maniere pomaly bio chovom a novými metódami spracovanie mäsa pomaly vytrácajú. Veľmi sa mi to nepáčilo, ale kvôli objektivite musím udeliť pozitívne hodnotenie. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Veľmi znepokojujúci dokument pre "silných" jedincov, ktorí sa dokážu pri sledovaní krutých, nemorálnych praktík pri chove zvierat, ich týraní či kynožení, preniesť cez holý fakt, akým spôsobom sa dostáva náš konzum na holý tanier, alebo ako končia životy domácich maznáčikov, ktorí nemali šťastie na svojich pánov. Som fanúšik hororov, ktorý znesie mnoho, na ktorého len málo čo negatívne zapôsobí, ale na toto som sa po zhruba 20 minút pozerať proste nemohol. ()

Reklama

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Ach ľudia, ako strašne sa za nás hanbím, ako strašne sme sklamali, ako jednoznačne a bezpochyby dokazujeme svoju úbohosť, ignoranciu, blbosť a krutosť. Ako jednoznačne si zasluhujeme zmiznúť z povrchu našej nádhernej zeme. Sme len rakovina čo túto planétu požiera za živa. Každému, kto vedome spôsobí utrpenie živej bytosti, želám aby sa mu vrátila rovnakým dielom! Každý človek má svôj podiel viny, aj ty... ()

raffspIn 

všetky recenzie používateľa

Film tak skutečný že se na něj skoro nedá dívat. Ale dokument ubohý, žádné vlastní záběry, fakta, výzkumy. Jeden konkrétní případ (nebo i desítky případů když uvážíme že podobných farem je na světě statisíce) i když neskutečně brutální nemůže být považován za obraz skutečnosti. Všechno to s nádechem vegetariánství a greenpísáctví... a kdo se postaví za práva rostlin? ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Bezesporu zajímavý dokument ukazující tvrdou a krutou realitu. Lidská rasa je zkrátka taková a já nevěřím, že tomu bude někdy jinak. Každý trochu citlivější člověk při sledování tohoto filmu jistě odvrátí oči hrůzou, znechucením (mě dostali delfíni). Nejsem vegetarián, maso jím celý život a nehodlám s tím přestat, takže tvůrce asi zklamu. To vyprávění ve stylu "kdo jí maso, je zrůda" mi docela vadilo. ()

Zaujímavosti (3)

  • Film, který šel do kin, sám o sobě řešení k závažným problémům popsaných ve filmu nenabízí. Na bonusovém materiálu však již ano. (maaan)
  • Shaun Monson začal natáčet v útulcích v okolí Los Angeles roku 1999. Kvůli obtížnosti pořízování záběrů ze skryté kamery však trvalo natáčení celých 6 let. (Agita)

Reklama

Reklama