Reklama

Reklama

Pád Tretej ríše

  • Česko Pád Třetí říše (viac)
Trailer 2
Nemecko / Rakúsko / Taliansko, 2004, 156 min (Special Edition: 178 min, Alternatívna 149 min)

Predloha:

Joachim Fest (kniha), Traudl Junge (kniha), Melissa Müller (kniha)

Scenár:

Bernd Eichinger

Hrajú:

Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Corinna Harfouch, Ulrich Matthes, Juliane Köhler, Heino Ferch, Christian Berkel, Matthias Habich, Thomas Kretschmann (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Je apríl 1945 a do úplnej porážky nacistického Nemecka ostáva už len niekoľko dní. Hitler však vo svojom berlínskom bunkri aj naďalej požaduje od svojich generálov boj do posledného muža...Film, detailne popisujúci, ako prebiehali posledné dni Tretej ríše v Hitlerovom berlínskom bunkri, vznikol na motívy knihy Hitlerovej osobnej sekretárky Traudl Jungeovej, ktorá s ním bola v bunkri až do úplného konca. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (788)

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Není to zase až tak o Hitlerových posledních dnech jako spíše o spíše o lidech kolem něj během jeho posledních dní a jeho posledním zvěrstvu; tentokrát na vlastním národu. Vynikající, ne že ne, ovšem nenatočit to právě Němci, tak kolem toho takový humbuk (opravdu je "polidštění" Hitlera, že poděkuje kuchařce za jídlo?) není (což čas potvrdil; zubu času odolal jen ten meme). Přesto je dobře, že si ho natočili zrovna oni. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vtedy som pochopila, že samotná mladosť nie je žiadne ospravedlnenie. Že som sa mala viacej zaujímať.“ Nevidím nič zaujímavé  na snahe niektorých filmárov, poľudštiť  Hitlera. Môžu si prirodzene robiť čo chcú, ale ja ich snahu absolútne neocením. pre mňa to bolo monštrum a je mi fuk, čo sa mu stalo, že sa z neho stala taká vec, aká sa stala. Každopádne, Pád tretej ríše je lepší, ako životopis s Robertom Carlyleom. Berie totiž Hitlera ako vedľajšiu postavu (čo je dosť zaujímavý, nečakaný uhol pohľadu) a dôraz kladie skôr na fascinujúce udalosti posledných dní nemeckého chudáka a jeho lojálnych "kolegov". Veľa tomu samozrejme dáva nielen Ganzov presvedčivý výkon, ale i pôsobivá atmosféra, ktorá kráča ruku v ruke s mrazivou výpravou obrovského, podzemného bunkra. ()

Reklama

Morien 

všetky recenzie používateľa

(1001) "Co všechno je potřeba vědět o Adolfu Eichmannovi: Oči: průměrné - Vlasy: průměrné - Váha: průměrná - Výška: průměrná - Zvláštní rysy: žádné - Počet prstů na rukou: deset - Počet prstů na nohou: deset - Inteligence: Průměrná / Co jste čekali? Drápy? Nadměrně velké řezáky? Zelené sliny? Jasné příznaky šílenství?" -Leonard Cohen, Květiny pro Hitlera ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobre natočený výpravný film z európskej produkcie o posledných hodinách života Adolfa Hitlera. Človeka s podivnou ofinou, ešte podivnejším knírkom a megalomanskym nápadom poraziť celý svet a vybudovať nepremožiteľnú tisícročnú ríšu. Snáď každý, kto má dokončené aspoň základné vzdelanie, musí vedieť ako to dopadlo a aké hrôzy boli v mene tejto chorej ideii spáchané. Snímok "Pád Tretej ríše" režiséra Olivera Hirschbiegela je serióznou filmovou pripomienkou konca muža, ktorý rozpútal druhú svetovú vojnu. Muža, ktorý vykúpal svet v ľudskej krvy. Nech sa naveky smaží v pekle! **** ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Človeku priam zastáva rozum nad absurdnou mentalitou Hitlerovho správania. A to nie len čo sa týka otázky rasizmu. Ani klinika s najťažšími duševnými poruchami a demenciami sa nevyrovná svojimi pacientmi skupine ľudí okolo Vodcu. A ani ten najzatrpknutejší rasový odporca by snáď svoje správanie nevyhrotil do takých činov. Film ale na moje prekvapenie takmer úplne túto líniu vojny vynecháva. Zameriava sa na posledné dni nacistického ťaženia. A ťaží z dokonalého výkonu Bruna Ganza, ktorý mi do svojej role pasoval viac ako Carlyle. Sprva film dejovo pokrivkáva, no mrazivá druhá polovica, kde takmer každý z fanatizmu spácha samovraždu je nepredýchateľná. 85%. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (51)

  • Na castingu na rolu Keitelova (Dieter Mann) asistenta obliekli jedného muža do nemeckej uniformy a prikázali mu zdvihnúť pravú ruku a zvolať: "Heil Hitler." Muž to urobil s radosťou a s nadšením. To štáb šokovalo a spýtali sa ho na pár osobných údajov. Zistili že sa jedná o istého Karla Richtera, člena NPD (organizácia, ktorá bola takmer zakázaná pretože slúži ako politické útočište neo-nacistov). (Algren)
  • V průběhu války byla většina kyanidových kapslí vyráběna v koncentračních táborech a existovala proto velká pravděpodobnost, že budou sabotované. Z tohoto důvodu mnoho Němců při sebevraždě kyanidem pro jistotu volilo ještě průstřel hlavy. Hitler (Bruno Ganz) kapsle nechal nejprve otestovat na svém oblíbeném psovi, kterého měl stejně v plánu usmrtit. (Redswif)
  • Dokumentární záběry Hitlerovy (Bruno Ganz) sekretářky Traudl Jungeové (Alexandra Maria Lara) jsou vyňaty z dokumentu Im toten Winkel - Hitlers Sekretärin (2002), natočeného v květnu a červnu 2001. Jungeová se premiéry dokumentu 9. února 2002 nemohla účastnit kvůli zdravotním problémům. Po premiéře ji šel jeden kameraman do nemocnice informovat o tom, jaký měl dokument úspěch, načež řekla: "Svůj životní úkol jsem splnila, můžu si oddychnout." Zemřela pouze několik hodin poté, ve věku 82 let, po dlouhém boji s rakovinou... (Specs)

Súvisiace novinky

Kina ovládne němčina, startuje DAS FILMFEST

Kina ovládne němčina, startuje DAS FILMFEST

14.10.2019

3 země – 4 města – 7 kin – 8 programových sekcí – 20 hostů - 50 celovečerních filmů a další 4 bloky krátkých filmů. Tento týden startuje festival DAS FILMFEST a již po čtrnácté nabídne divákům… (viac)

Největší námořní tragedie ve filmu

Největší námořní tragedie ve filmu

25.01.2007

Německá televizní společnost ZDF oznámila, že natočí velkofilm o největší námořní tragédii. V lednu 1945 se přeplněný Wilhelm Gustloff po nárazu torpéda, jenž bylo vypáleno sovětskou ponorkou, během… (viac)

Reklama

Reklama