Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Európe, začiatok 19. storočia. Bratia Grimmovci by hádam ani nemohli byť rozdielnejší – na jednej strane je mimoriadne cynický a občas príliš neomalený, no odvážny hazardér Wilhelm, ktorému ale nik nepovie inak ako Will (Matt Damon), na strane druhej milo naivný a večne zasnívaný romantik Jacob, ktorého zase prezývajú Jake (Heath Ledger). Čo ich však spája je slabosť pre strašidelné príbehy a legendy. Oficiálne sú totiž na cestách ako bojovníci proti strigám a démonom a na živobytie si zarábajú oslobodzovaním a zachraňovaním dediniek, ktorých obyvatelia práve na tieto bytosti temnoty veria - a ktorí sú presvedčení, že všetko nešťastie, čo ich v živote postretlo, majú na svedomí práve ony! „Tím Grimm“, ako bratov tiež zvyknú volať, tak má vďaka ľudskej naivite a poverčivosti zaistený „pravidelný príjem“ - no len do chvíle, keď ich francúzska armáda usvedčí z podvodu a odhalí ich ako hochštaplérov! Veliaci generál ich ušetrí len pod podmienkou, že odhalia tajomstvo prekliateho lesa, v ktorom znova a znova miznú dievčatká. Nuž a práve na tomto čudesnom mieste sa naši neslávni pseudoexorcisti po prvý raz stretnú zoči-voči s naozaj reálnou hrozbou: so zákernou prastarou kráľovnou, ktorá by urobila čokoľvek na svete, aby bola večne mladá a krásna (Monica Bellucci)... Mimochodom, jedno zo stratených dievčatiek nosí červenú pelerínu s kapucňou (Alena Jakobová) – a v lese narazia aj na istého Janka (Martin Světlík), ktorý zúfalo hľadá svoju sestričku Marienku (Denisa Vokurková)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (648)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Grimmovcov Gilliam asi zobral naozaj len preto, aby ukázal, že i jeho filmy vedia zarobiť. I keď námet sa môže zdať rýdzo gilliamovsky absurdný a vizuálna stránka je takisto výrazne podpísaná režisérovým štýlom, čo vo filme zlyháva je scenár a postavy. Pokiaľ ide o scenár je ako celok nudný a hoci jednotlivé scény majú nápad, pokope nedržia. Čo sa týka postáv , už dávno som nezažil film, kde by mi boli všetky postavy tak ukradnuté ako práve tu. Výnimkou bol snáď len taliansky majster mučiteľ Peter Stormare a "civilnejšia menej božská verzia Keiry Knightley" Lena Headey. Monica je síce klenotom pre každý film, avšak jej kráľovná mi bola sympatická iba kým neprehovorila, potom to už bol prejav nadržanej mačičky s dialógmi ...nadržanej mačičky. Každopádne tento zvláštny film dokázal Gilliam ukočírovať tak, aby bol aspoň mierne nadpriemerný, i keď si z neho na druhý deň nebudete pamätať nič (až na Monicu). 7/10 ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Gilliam sa tak zamotal do svojich kecov proti Burtonovi, že sa rozhodol si jedného nakrútiť. A urobil to, lenže čo sa nestalo, všetko, čo na ňom kritizoval, má aj vo svojom filme. To je ale úplne jedno, Kliatba bratov Grimmovcov je pre mňa niečim úplne dokonalým, Gilliam tam obsiahol také množstvo úžasných motívov, že milovník rozprávok, krvavých ľudových legiend a starých hororov, ako ja, musí slintať od nadšenia. Brilantné! ()

Reklama

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Kletba batří Grimmů není vůbec zlý film. Snímek prodchnutý režisérovou imaginací přivádí diváky do trošku jiného světa pohádek, než jak jsme zvyklí. Atmosféra se spíš blíží horroru a obsahuje i několik fajnových lekaček. Gilliam zároveň nezapomněl být v Hollywoodu vtipný, což tahle rozprávka jasně dokazuje a je to vlastně zábavná dobrodružná oddychovka, která se krom výtečné výtvarné stránky nijak moc neodlišuje od produkce mainstreamu. Nečekejte Brazil či dokonce 12 opic, tohle má jenom pobavit a společně s Heathem Ledgerem a Mattem Damonem to jde panu režisérovi pěkně od ruky. Přítomnost českých herců jenom potěší. A přílišná lineárnost a jednoduchost příběhu? Vem to čert! Je to přeci jenom pohádka, že? ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Co může být pro režiséra pohádky horší, než selhat na poli vypravěče? Snad jen být Don Quijote sedící na kulhavé Rocinantě scénáře a bojovat s Weinsteinovic větrnými mlýny.. Autorský trademark takřka nečitelný, herecká esa + lykantrop Hanák tápající v příběhovém balastu, nevyužití původně zamýšlené balkánské hudby a jeden taliánský taneční mistr, jehož gestikulaci zřejmě Stormare odkoukal v italské sérii A. Burton měl Ospalou díru, tohle byla bohužel jen Díra.. Bez ohledu na producentské zásahy - pocit, že Gilliam je pro mě zajímavější v seriózní rovině, trvá.. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Vcelku příjemná triková podívaná o dvou podvodníčcích, kteří se tváří jako vymítači strašidel, ale nakonec se musejí utkat se skutečným zlem. Tuzemského diváka potěší masivní účast českých herců, duo Ledger-Damon odvádí slušný standard, vedle řady zajímavých nápadů ale film celkově není nic závratného, přes chaotické situace potěší především vizuální představení.. Jak by asi film vypadal, kdyby Terry Gilliam nebyl tak „zakletý“ a studio a producenti tak mocní? ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (19)

  • Jacob (Heath Ledger) rozbije zrcadlo ve věži, avšak později, když jsou všichni na konci věže, je zrcadlo opět celé. (Fevas)
  • Tomáš Hanák (otec Angeliky) svou účast komentoval: "Američané potřebovali výrazné oči. A ty já mám. Hned dvě, navíc kousek od sebe, čímž se ušetří za dopravu, protože se moc nenajezdí. Na casting jsem moc nechtěl, byl slunný den. Ale jako vždy jsem změkl a nakonec pár neotřelých kukučů do kamery udělal. Z castingu Jessicy Horváthové mi zavolali, že to vypadá nadějně, že to má být nějaká pohádka a že to točí nějaký... snad... Gilliam či tak nějak. Bum! A zem se zachvěla. Terryho film Brazil je pro mě jeden z absolutních vrcholů, vzorů a met jakbysmet. Takže mě příliš nezajímal ani scénář ani to, zda budu mít dvaceti nebo jen třicetimetrový karavan. A už první setkání s Terrym bylo tak zábavné, že jsem se hlavně těšil... ale zároveň se i bál abych mu film nezpackal." (NIRO)
  • Když Will (Matt Damon) a Jacob (Heath Ledger) přemlouvají Angeliku (Lena Headey), aby s nimi šla do lesa, její vlasy se neustále mění. Jednou má pramen vepředu na pravé straně, pak na levé, pak oba vepředu apod. (Fevas)

Súvisiace novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (viac)

Reklama

Reklama