Reklama

Reklama

Bosch: Odkaz

(seriál)
  • USA Bosch: Legacy
USA, (2022–2023), 15 h 5 min (Minutáž: 37–54 min)

Predloha:

Michael Connelly (kniha)

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Titus Welliver, Mimi Rogers, Madison Lintz, Stephen A. Chang, Denise G. Sanchez, David Moses, Scott Klace, Phil Morris, Danielle Larracuente, Max Martini (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Obsahy(1)

Harry Bosch končí v oddělení vražd a stává se soukromým detektivem, takže přichází o dřívější pravomoci. Advokátka Honey „Money“ Chandlerová, která přežije pokus o vraždu, ztrácí důvěru v soudní systém. Maddie Boschová objevuje, jaké možnosti a výzvy přináší práce začínající strážnice v ulicích Los Angeles. (Prime Video)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (23)

Bosch: Odkaz (2022) 

2.seria: Ako celok, hodnotim druhu seriu o polhviezdie vyssie. Dovod? Druha seria je opat mimoriadne zaujimava a komplexna. Jednak v hlavnej linii s "corrupt" cops a previazanostou so sudnymi pripadmi Honey Chandler a osobnymi zivotmi ustrednych predstavitelov, i komplexnejsou psychologiou v pripade Boschovej dcery. Prakticky pri kazdej epizode je radost byt divakom a spokulovat kam to vedie. Mimoriadne zabavne. Pevne verim, ze sa dockame dalsej serie. Bosch je ojedinelo kvalitny krimi-serial, ktory drzi pokope, je vo vaznom duchu a nezlahcuje ho bezne treapne klise, ci ine okukane skratky. Odporucam. 85% Za cele tie roky je tento serial jednou z mala mojich "srdcoviek" a pre ostatnych fanusikov zanru, stavka na istotu. ()

Série 1 (2022) (S01) 

Spokojnost. Za cele tie roky je Bosch zarukou krimi kvality, ktora sa obide bez hranej coolovosti, trapnych vtipov a je vo vaznejsom duchu.  Linia s moznym dedicom, vrahom lekara i prepadavajucim nocnym utocnikom maju cosi do seba a rozhodne sa prelinaju nenasilne spolu s osudmi zucastnenych. Trochu ma vyrusovala "vsemocnost" hackera-kamarata, ktory prihodne crack-ol vsetko, co bolo treba. Ako celok vsak svojou zabavnostou, ale hlavne vdaka ustrednej postave Boscha seria potesila. Uz aby prisla ta druha - zrejme zaverecna. Odporucam. 80% ()

Odvrácená strana konce (2022) (S01E01) 

Tymto pokracovanim ma tvorcovia velmi potesili. Bosch je za poslednych 10 rokov jeden z top krimi serialov.  Vyhrady mam k uvodnej otrasnej titulkovej zvucke a k sentimentalnej pro-bono praci v zaciatku. Ma nam zrejme vykreslit byvaleho pana vysestrovatela v "uzasnejsom" svetle. Nie je to vsak treba. My to vieme. Kazda takato praca, kym nemate vela tych lukrativnych, je zaplatena. I guess, bolo to kamosovi za flasu. Inak fajn. Tiez je fajn "rozbehova" linia utlej sebavedomej policajnej dcerky. Je usmevne sledovat napriec seriami to jej nemenne mracenie sa. :)  Vzdy ocenim, ked drobne epizodky v sukromnych zivotoch tak umne popreplietali s kriminalnymi pripadmi, i tymi vedlajsimi. Fajne, fajne. ()

Nadšení (2022) (S01E02) 

Ok, tak tu mame i drsnejsiu cast podsvetia. Jediny dojem mi kazi az prilis skilled typek, ktory robi vsetku detektivnu pracu u miliardara, trochu naivne. Take "skilly" vidame v akcnych hollywoodskych spionaznych filmoch. Zaplatil by ho byvaly policajt? Inak fajn a vyborna zabava. ()

Vzkaz v láhvi (2022) (S01E03) 

Konecne i nejake napinave pasaze. Mat v tolkych rokoch taku kondicku. :) ()

Podkovy a granáty (2022) (S01E04) 

Pobavil navrat sterej dvojky doberajucich sa "pardalov". To je presne este miera vtipu, ktora nerusi a i pobavi. Zaver a vyhmatnutie sa dalo cakat. 80% ()

Plán B (2022) (S01E05) 

Podarene, obcas i napinave, skoda tej amaterskej "mission impossible" a biednejsich trikov, ale to je drobnost. 85% ()

Řetěz věrohodnosti (2022) (S01E06) 

Vyborna cast. Atmosferou v zavere skoro ako zaverecna. Par prekvapivych a i silnych momentov. Spokojnost. Som zvedavy, ci nasledovne tri diely budu o "dedicovi", o mafii, ci nasilnikovi. ()

Jeden z vás (2022) (S01E07) 

Niekolko linii sucasne a opat, nenasilne sa doplnajucich  a drziacich pokope. Nadpriemer a v ramci serie standard. Akurat by ma zaujimalo, ci by si Bosch nevsimol "tail", ale kedze i tam je "pro", nie nutne. ()

Pokrevní linie (2022) (S01E08) 

"So, how much?"..."..bilions" Obocie na vrch. :) Devenka v zavere bola ako z Johna Wicka a klasicke klise. Zvlast, ked typek spoluzmrdovi tvrdil, ze s tym nechce nic mat, zrejme zhana proficku na dirty work.  70% ()

S pravdou ven (2022) (S01E09) 

Zenska je ako agentka z Treadstone z Bourna. Slusna atmosfera v zavere, ktory tak utali, az ma tym nastvali. :) Uvidime, ci Madie nebude mat "na kahanku", vzhladom na toho magora. Uchadzajuca epizoda. ()

Vždy a za všech okolností (2022) (S01E10) 

Trosku "risky", pohravanie sa s profesionalkou, a jej "prichytenie" mi prislo skoro az parodicke. Zaver s odhrnutou sietkou husty. Celkovo urcite nadpriemer, skoda vsak tej naivity voci profesionalke. Hoci, netvrdim, ze nemohla vyjst aj na zaklade jej vysokeho ega. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Ako celok, hodnotim druhu seriu o polhviezdie vyssie. Dovod? Druha seria je opat mimoriadne zaujimava a komplexna. Jednak v hlavnej linii s "corrupt" cops a previazanostou so sudnymi pripadmi Honey Chandler a osobnymi zivotmi ustrednych predstavitelov, i komplexnejsou psychologiou v pripade Boschovej dcery. Prakticky pri kazdej epizode je radost byt divakom a spokulovat kam to vedie. Mimoriadne zabavne. Pevne verim, ze sa dockame dalsej serie. Bosch je ojedinelo kvalitny krimi-serial, ktory drzi pokope, je vo vaznom duchu a nezlahcuje ho bezne treapne klise, ci ine okukane skratky. Odporucam. 85% ()

Pohřešovaná (2023) (S02E01) 

Diel presne nadviazal tam, kde posledna seria tak drazdivo skoncila. A sice....zmiznutie Boschovej dcery, Maddie. Je to sice znama premisa z filmov lacnejsieho formatu, ktore tomuto serialu nesiahaju ani po paty, avsak verim, ze spracovanie a atmosfera budu uplne inde. A po vyzivnom otvaraku je to i potvrdene. Bosch pouziva vsetky mozne dvierka a znamosti a samozrejme, ze je uplne ovladany emociou. Kedze nas vsak caka este vela casti som zvedavy, ci nesklzneme len do psychohry s "unoscom". Kedze jeho rozhodnutie bolo planovane a zaver prekvapil, hoci tiez uz som tuto premisu videl niekolkokokrat. Nadpriemer. 70% ()

Zzyzx (2023) (S02E02) 

Mimoriadne potesila pritomnost i starych, uz vysluzilych hlaskujucich pardalov, Crate-a a Barrel-a . :) Trosku ma sklamala ta "nahoda" s pozornymi ocami detektiva, hoci sme to kazdy chceli, ale proste..too much of a luck". Mohli trosicku inak naviest. Kazdopadne dobra epizodka. ()

Donašeč (2023) (S02E03) 

Hodne novych postav, navrat pripadu z predoslej serie a tak trochu rozohranie na viacero stran. Od skupinky vydieracov, cez mladeho prostituta, po ubitie manzelky. Nadpriemer, ale dufal som, ze linia z uvodu sa potiahne dlhsie. Uvidime. Kazdopadne skupinka nasich spravnakom pod tlakom "DIG DEEPER" FBI agenta azda prinesie nieco osviezujuce. ()

Musso & Frank (2023) (S02E04) 

Sposob, akym si profici odchytili advokatku "pod vplyvom" a vyriesili "uzamknute" materialy bol obdivuhodny. :) Uz teraz som zvedavy, ako sa im klepne po prstekoch. Po tom zazitku, co Maddie prezila mi pride nie moc uveritelna rychlost "zotavenia sa". Zvlast po psychickej stranke. Ale co uz, tot scenar. ()

Vždycky Hollywood (2023) (S02E05) 

Potesila a trochu i osobnejsia stranka hacker-a najvyssieho rangu, Mo-a :). Uvidime vsak, ci to bude mat i nejaku suvislost s dalsim dejom. A konecne vidno i neobvykly Maddie-in "prejav". To mi tam chybalo k doveryhodnosti po tak hroznom zazitku. Udivuje ma, ako jej predstavitelka - utla Madison Lintz, dokaze tou lavou rukou pisat pod tak brutalnym uhlom. Vsimnite si to....cca. 34min. :) "BUM!" Slusna epizodka. Feds sa priblizuju. "Nechceme po vas, aby ste donasali na Rusov...". ()

Zabijáci (2023) (S02E06) 

"Wake up, or go home!" Dobra rada v praci. "You put me in the box, but you burried YOURSELF! Slusne herectvo, malo to atmosferu. Zaver drsny a zbrkly. ()

Vin Scully mi chybí (2023) (S02E07) 

Jazzova zalezitost - Catalyst , z novcneho klubu, kde Mo vytiahol znamost, sadla. Paci sa mi, ze tvorcovia nechavaju priestor, aby zaznelo niekolko taktov a nerusia to rozhovorom. Malokto, to dnes tak robi. Inak je cast vyzivna, Bosch a spol ma oproti sebe opatrnych profikov z fachu. Citili sme sa neprijemne, ked "spolupracovali" s Maddie. Slusna epizodka. 70% ()

Reklama

Reklama