Reklama

Reklama

Erupcia lásky

  • Česko Erupce lásky (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Katia a Maurice Krafftoví mali v živote dve vášne – seba navzájom a sopky. On priamočiary a odvážny, ona pokojná a opatrná, no vždy spolu. Počas celých dvoch dekád sa títo vulkanológovia nechali zvádzať krásou a nebezpečenstvom bublajúcich obrov a pri svojej ceste za poznaním zachránili desiatky tisíc životov. Ich neuveriteľný príbeh a autentické zábery sopiek nasnímané z dychberúcej blízkosti na 16 mm film ožili v kreatívnom spracovaní režisérky Sary Dosy. Hit zo Sundance, pripomínajúci estetiku Wesa Andersona, hovorí nielen o vybuchujúcich sopkách, ale aj o dynamike unikátneho vzťahu dvoch svojráznych vedcov. (Filmtopia)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (70)

Dakken 

všetky recenzie používateľa

Krásny, intímny príbeh o oddaných vulkanológoch a o láske k ničivej kráse sopiek. Zimomriavkové zábery lávových fontán a magmatických jazier, ktoré vzbudzujú rešpekt a stoja zato, byť videné. Zo snímku je cítiť veľké úsilie, odhodlanie a obeta. Celé to umocňuje až hypnoticky upokojujúci audiokomentár. Skvelý dokument. ()

gulista 

všetky recenzie používateľa

Erupcia lásky a výlevy lávy z horúcich hlbín tela a Zeme. Jedinečný dokument pozostávajúci takmer výhradne z archívnych záberov o netradičnej záľube a úplnej odovzdanosti sa nielen sopkám, ale aj sebe navzájom. Keďže od ľudstva ako takého sa hlavnej dvojici donieslo skôr sklamania, zvolili si alternatívnu a extrémne dobrodružnú cestu pre pochopenie správania sa vulkánov. Ide o myšlienkovo presný, prirodzene dojímavý ale i vtipný príbeh o láske až za činnú sopku Unzen plný vizuálne nádherných, ale taktiež život ohrozujúcich a zimomriavky vyvolávajúcich záberov. Viac písať netreba... Snáď len, nebyť neochotného a odbíjajúceho premietača, ktorého týmto pozdravujem, mohol som to vidieť u nás na plátne už pred dvomi mesiacmi. Teším sa aj na málovravnejšie a osobnejšie Herzogovo spracovanie. For Katia and Maurice the unknown is not something to be feared, it is something to go toward. 85% ()

Reklama

nascendi

všetky recenzie používateľa

Videl som viac ako desať filmov o sopkách, ale ani jeden ako tento. Na to, aby vznikol sa musela stretnúť dvojica ľudí so spoločným záujmom o sopky, ktorá prežila výnimočný život v ich blízkosti a jedna z nich nakoniec ich životy aj ukončila. Sympatické bolo, že svoj osud predpokladali a napriek tomu život aký žili vôbec neľutovali, dokonca si ani nevedeli predstaviť iný. Film bol výnimočný, i keď si neodpustím názor, že mohol byť o štvrťhodinku kratší. A dokumenty naďalej nehodnotím, aj keď majú črty životopisu. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Neštandardný mix prírodovedného dokumentu a životného, ľúbostného príbehu dvoch vulkanológov. Napriek tomu, že tu vo fascinujúcich záberoch chrlí láva v každej druhej minúte, tak dokument natočený s takým citom a jemnosťou, že záver je nakoniec silnejší a emotívnejší než všetky filmy tohto roka dohromady. CELKOVO: 8/10 ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Velice zajímavé nahlédnutí do světa sopečných erupcí a do života dvou pozoruhodných osobností.. Moc krásný životopisný dokument, Katia a Maurice k sobě prostě patřili, ve všech ohledech.. Nejúžasnější a fascinující záběry, co jsem kdy viděla, na jednu stranu z toho mrazí, no na druhou stranu vědomí toho množství zachráněných životů, poklona.. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama