Reklama

Reklama

Mediálny magnát Elliot Carver (Jonathan Pryce) potrebuje nejakého sólokapra pre svoju novú globálnu televíznu sieť, a tak sa rozhodne rozpútať vojnu medzi Veľkou Britániou a Čínou. Pomocou telekomunikačného satelitu odchýli z kurzu britskú vojenskú loď, ktorú vzápätí potopia pri čínskych brehoch, a na konflikt je zamiesené. Proti Bondovi (Pierce Brosnan) stojí okrem iných Carverov pomocník Stamper (Götz Otto), ktorý má vďaka vrodenej genetickej chybe zamenenú bolesť a pôžitok. Bond musí odcestovať až na ďaleký Východ, aby odvrátil nebezpečenstvo atómovej vojny. Rovnocennou partnerkou sa mu stane agentka Wai Lin (Michelle Yeohová)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Ukážka z filmu

Recenzie (440)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Velice dobrá součást bondovské série, Brosnan prostě vrátil postavě agenta Jejího Veličenstva to, co jí sebral tragický Timothy Dalton. Ale Connery je zkrátka Connery, i když, ruku na srdce, staré bondovky jsou už přece jen trochu přešlé dobou, a tak je nám třeba "moderního" Bonda, nové krve. A tu představují především čím dál rovnocennější partnerky, ať už na té správné či špatné straně. Tou nejemancipovanější, nepočítám-li Jinx z Die Another Day, je bezpochyby Wai Lin, kterou hraje skvělá Michelle Yeoh. Jonathan Pryce jako Eliott Carver je ve své roli megalomanského mediálního magnáta přímo mistrovský, dočkáme se samozřejmě i super vychytaného BMW a konečně po půl století James Bond vymění věrného Walthera PPK za "zbraň 21. století" (jak tvrdí její výrobce) - Walther P99. A pokud nevíte jak se dá jet na motocyklu s partnerkou, se kterou vás spojuje opravdu silné pouto, mrkněte se na Tomorrow Never Dies. Nebudete litovat. A málem bych zapomněl - titulní píseň, která bohužel poněkud propadla, nazpívala Sheryl Crow. ()

woody 

všetky recenzie používateľa

18. bondovka - Jsem asi nějaký divný, ale líbí se mi ty nejpodceňovanější a pro mnohé nejhorší Bondovy akce. Zítřek nikdy neumírá je zrovna takový případ. Originální zápletka o rozpoutání třetí světové války jen aby bylo o čem psát v novinách maniakálního Jonathana Pryce vzpomene na staré dobré časy, kdy Bond bojoval proti megalomanským zloduchům. A Pryce je znamenitým protihráčem. Tichým, nenápadným a o to více nebezpečným. Navíc se dočkáme honičky na motorkách, skoků z budov bez padáku a potápění se do vraku lodi. Všechno je ideální a vytváří tak nejlepší Brosnanovku... Snad jen. Teri Hetcher a s ní související zápletka "ženy, která se dostala Jamesovi nejvíce pod kůži" mě nikdy nenadchne. Chápu, že vytváří novou vědomost v bondovském světě, ale stále se nemohu zbavit dojmu, že to je uděláno moc špatně a dalo se z toho vytěžit víc. PS: Nové vozítko BMW 7 - to je panečku kára. A konečně se všech možností využije. Nenechte se odradit špatnými názory, tohle je nejlepší Brosnanovka, ačkoliv má moc protahované finále. ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Zabiják Timothy Dalton musel na základě neúspěchu svých bondovek, díky Vám odejít z role agenta 007, aby mohlo vzniknout tohle ?? Tak jako fakt díky, jste zlatíčka. Co hodnit na tomhle pel-mel? Teri Hatcher se mě líbila spíše u tyče ve filmu Tango a Cash . To šikmoočko ani nepočítám jako Bondgirl, je tam v rámci emancipace,aby nakopala chlapům prdele, není nad to aby se i feministky vzrušili , že? Velkolepost děje byl tak velkolepá až ji malinký človíček jako já nepobral. Ta tam bylo jiskření mezi 007 a ženami jako bylo ve Zlatém oku, ještě že tam byli dost dobré akce-- ta motorce byla luxusní. Hlavní padouch /mediální magnát/ --trošku žabař po tom co zde provedl Vladimír Železný z arbitráží, za vydatná pomoci pana Štěpánka z TV rady pro vysílání za asistence ODS a ČSSD a jejich "férové" opoziční smlouvy Tohle měl být ten správný námět na Bonda, ale to je něco tak neskutečného i pro Bonda . Tenhle bondí zítřek já klidně pohřbil. Ten Železného zase zaplatil ze svých daní. Na mediální magnáty platí fakt jedině Bond... James BOND. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Zajtrajšok nikdy nezomiera” , priam naprosto majstrovsky vystihuje dvoch najväčších rivalov, t. j. mediálneho (novinového) magnáta Elliota Carvera, ináč náprotivok Williama Randolpha Hearsta, ale vari v trochu menšom merítku, keď zrovna "TOMORROW" ("Zajtrajšok"), označuje jeho pochybný Denník, ktorý príliš predbieha dané súvislosti, čo ešte v skutočnosti ani vôbec nenastali, a ďalej nikoho iného, než skrátka Jamesa Bonda, ktorý jednak (zatiaľ) "nikdy neumiera" , veď predsa sa nemôže stotožniť práve s tým, že zajtra by mal zomrieť, keď je stále iba prítomný čas, čiže dnes ! Carver je taktiež absolútne šialený blázon, ktorý túži (umelo) rozpútať III. svetovú vojnu medzi Veľkou Britániou a Čínou so začiatkom v juhočínskom mori s britskou fregatou H.M.S. Devonshire... Úvodným prostredníkom bude kódovač GPS, vďaka čomu sa iná, viditeľná loď môže stať ľahko "neviditeľnou" a prístroj, alias podmorský vrták Sea Vac, je už samotným urýchľovačom nasledujúcich, rýchlo spádových udalostí, kvôli ktorým sa neskôr stretávajú britský a čínsky agent/ka, aby započali prvotnú spoluprácu, ktorú budú naďalej i pekne rozvíjať, pričom Wai Lin ovláda bojové umenie, inak je zrejme zo všetkých Bondových dievčat snáď úplne najatletickejšou, alebo trebárs o Bondovej starej láske Paris, sa to síce povedať asi nedá, no i napriek tomu (ne)stihne včas zatiahnuť ručnú brzdu. Carverova pravá ruka Stamper a ľavá Dr. Kaufman, sú obidvaja nekompromisní sadisti, a tak to (ne)bude mať James Bond zrovna jednoduché, možno mu pomôže BMW 750iL i na diaľkové ovládanie... / Zajtrajšok nikdy nezomiera je jednoznačne, podľa mňa - najlepšou bondovkou s Pierceom Brosnanom, kedy sa asi nezhodnem s tými, ktorí tvrdia, že je ňou Zlaté oko. Dokonca ešte o chlp prekonáva i Jeden svet nestačí, že sa ani nestačím čudovať, ako ma vlastne táto "brosnanovka" pozitívne omráčila, najmä som si obľúbil malajskú krásavicu Michelle Yeoh. Aj hlavný naničhodník Jonathan Pryce, sa tiež poriadne vyfarbil, ale v negatívnom svetle, i keď si prednedávnom strhol rolu pápeža Františka, dokazuje, že mu nie sú cudzie ani extra záporné postavy, klobúk dole ! Škoda ale menšieho hereckého priestoru pre televíznu Lois Lane zo Supermana. Vskutku, nadpriemerný film. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Výborný ústřední motiv o mediálním magnátovi, který vyrábí kauzy na zakázku, aby bylo o čem psát a vysílat - v mnohém je to aktuální dodnes! „Software obsahuje řadu děr, aby bylo nutné pořád aktualizovat, jak jste si přál.“ Opět výborná úvodní písnička (plus remix variace na konci), opět spousta hlášek, vtipů, dobrých a dobře natočených akčních scén včetně asijského bojového umění („vždyť je to směšné!“), z těch, co se nezapomenou jsou sjezd po plakátu z mrakodrapu, Kaufman, auto v garážích nebo honička na motorce ulicemi čínského města. A vynikající záporák, kterému člověk jeho šílenost věří a jež navíc dává určité opodstatnění jeho snahám. Jen ten konec moc originální není, podobných bitek na lodi / ponorce na moři v Bondovi už pár bylo. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (60)

  • Natáčelo se od 1. dubna do 5. září 1997 v Anglii, Francii, Německu, Mexiku, Thajsku a na Floridě. (Varan)
  • Teri Hatcher (Paris Carver) prý roli přijala hlavně kvůli manželovi, který si vždycky přál mít doma bondgirl. (ČSFD)
  • Bond (Pierce Brosnan) vo filme používa úplne nový motocykel BMW R1200, ktorého začiatok predaja bol načasovaný presne na dátum uvedenia filmu do kín. (ash99)

Súvisiace novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (viac)

Reklama

Reklama