Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (viac)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (244)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Legendární fyzický trénink kung fu v buddhistickém chrámu Šaolin stále hodně baví (i vtipem), klidně mu mohlo být dopřáno ještě víc prostoru (spoznáme jen asi 10 komnat z celkových 35). Naopak historický příběh cílevědomého, angažovaného studenta ve vzpouře proti utlačovatelům výrazně zaostává a nevyčnívá z dobových žánrových klišé ani hongkongských "béčkových" standardů. ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

len málo filmov na vás dokáže zapôsobiť tak, že si ich hneď po skončení chcete pozrieť ešte raz. v mladosti to v mojom prípade spôsobil film (dnes to tak už nie je, ale i tak si ho stále rád pozriem), ktorý je podľa mňa najlepší zo série so slovom shaolin v názve a to 36 komnat shaolinu. dej nie je príliš komplikovaný, ale čo ma vždy uchvacovalo a čo na tomto filme milujem sú rôzne skúšky, ktorými hrdina yu-te bude musieť prejsť, aby sa mohol stať plnohodnotným sholinským bojovníkom. je to staré, je to jednoduché, ale je to film na ktorý sa len tak nezabúda (a tiež inšpirácia pre rôzne chmaty, ktoré sa dajú otestovať na mladších súrodencoch:-)) ()

Reklama

tommmy89 

všetky recenzie používateľa

Na tomto filme som v podstate vyrastal. Ako malý chlapci sme si ho pretáčali znovu a znovu. Mali sme tri VHS kazety s témou šaolin a radi sme ich pozerali dookola. Ale moja najoblúbenejšia bola práve táto. Neviem prečo ma tak ohúrila. Ale asi tým, že mnísi museli prekonávať prekážky a dostať sa až na vrchol. Najtalentovanejší znich stvárnil ukážkovo všetky komnaty, a pozerať sa na to bolo dobrodružstvo ! 5* ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Snad je to už 15 let, co jsem tento film viděl u známých na VHS s rychlodabingem. Zakoupil jsem DVD a nestačil se divit, že ten film od svého vzniku (1978) prakticky nezestárnul. Většina scén se může svou bojovou choreografií a zdařilou kamerou měřit i s dnešními matrixoidními filmy. Příběh je poutavý hlavně díky procházení hlavního hrdiny skrze výcvikové komnaty. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pamätám si, že ako malý som to zbožňoval. Bol som presvedčený, že prejsť všetkými 35 komnatami je niečo čo môžem spraviť aj ja - malý chlapec zo Záhoria. Dnes samozrejme viem, že aj keby to bolo možné, som na to príliš lenivý. To ale neuberá snímku na pôsobivosti, hravosti a akčnosti. Lau Kar Leung romantizuje Shaolin ako mnoho tvorcov pred ním aj po ňom. Liu v podaní Gordona Liua je typický hrdina tohto žánru. Zbrklý, nepozorný ale v procese napredovania shaolinskou hierarchiou nadobúda silu a schopnosti, ktoré mu pomôžu oslobodiť nádor od utlačovateľov a zároveň vytvoriť 36. komnatu, kde aj obyčajný človek, nezasvätený do tajov Buddhovej cesty, môže prejsť bojovým výcvikom. Je to dobrý film. Nezostarol ani vizuálom ani myšlienkou. Jedno zo styčných diel, ktoré podľa môjho názoru treba vidieť. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama