Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenzie (206)

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemne temná detektívka, so zaujímavým serial killerom, v pohode detektívnou dvojicou, nádherným jesenným vizuálom, a viac ako fajn hereckými výkonmi. Veľké plus je, že som nedokázal identifikovať vraha až do posledného dielu (i keď by som sa držal svojej teórie typologického obsadzovania postáv, tak ho mám hneď). No a potom príde posledný diel a ten celý príliš smrdel happy endom, a hlavne syndrómom posledných dielov. Postavy sa zrazu správajú netypicky, konajú nelogicky, zo šikovného vraha je idjoten... Takže viniť môžeme iba a len scenáristu. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa

Klasická skandinávská kriminálka. Precizně zrežírovaná, skvěle zahraná a syrově krutá. Se scénářem to tak růžové není. Některé dějové zákruty nedávají smysl a část linií vede do prázdna. Vrah je vykreslený jako brilantní manipulátor schopný myslet tři tahy dopředu, přesto v závěru kupí chybu za chybou. Po jedné indicii se počet podezřelých smrskne na dvě osoby - ne však pro vyšetřovatele. Ti se stále točí v bezvýsledném kruhu, z něhož jim pomůže jen série náhod. Chápu že se kolem Kaštánka rozpoutal takový humbuk, ovšem většina jeho kvalit leží ve formě. Obsah za ní dost pokulhává - což je vzhledem ke knižní předloze trochu zvláštní. ()

Reklama

kocik1 

všetky recenzie používateľa

Takový skandinávský béčko s ambicemi, které shodil  nepovedený scénář. :-) Policajt vždycky chodí sám a strká svůj čumák tam, kam nemá dřív, než povolá kolegy. Pokud na něco přijde, nechá si to taky pro sebe, asi aby mu nápad nikdo neukradl. Pachatel působí jako fantom, všechno ví, všechno zná, jen nikdo neví, kdo to je. A nikoho ani nenapadne, že by mohl prověřit třeba únik informací. Když to teda napadne i mě, tak už je to fakt na pováženou. Třešničky typu flexa s benzínem nebo ruce svázané v každé scéně jinak jsou už jenom posledním dílem do skládačky. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Seriál okrem vyšetrovania vrážd a únosov pojednáva aj o workoholizme, čo ma zaujalo, aj keď nejde o žiadnu žánrovú novinku, skôr detektívne klišé. Ale tu mi to prišlo tak nejak prirodzené, lebo čas hrá proti vyšetrovateľom, čiže keď sa nebudú venovať prípadu 24/7, vrah bude zase o krok vpred. Im zostane iba hľadať po ňom krvavé stopy. Či vlastne gaštanie figúrky. Akurát, že hlavná hrdinka tým naráža na paradox, lebo sériový vrah sa zaujíma o deti viac než ona o svoju dcéru. Dobre vypointované. Len záverečný diel už budoval napätie trochu nasilu. ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Čítali ste jednu-dve krimi od Nesba? Ak áno, tak máte proste predstavu o tej typickej príbehovej kostre, na ktorú je navešané zase to isté, len s drobnymi kozmetickými obmenami. Proste videli ste jednu takúto krimi, videli ste ich všetky. Prítomnosť si ide zase v ústrety s previazanou temnou minulosťou, páchateľovi je na stope nezohratá dvojica detektívov, ktorá má samozrejme v rukáve schované namiesto esa akurát tak svoje ďalšie súkromné mindráky, vrah necháva nejaké tie "prudko sofistikované" symbolické odkazy, v ktorých je samozrejme nejaké skryté podobenstvo a občas trochu jasnovideckí vyšetrovatelia nachádzajú skryté indície v kresbách autistických detí a pod. A pre istotu si pre menej sústredených divákov všetko neustále za pochodu nahlas rekapitulujú a každú epizódu s pribudnutou mrtvolou zmenia aspoň raz podozrivého a vám je aj tak jasné, že majú nesprávneho, lebo na nájdenie skutočného páchateľa je ešte príliš skoro a bude to až ten z počiatku najmenej nápadný (a v tomto prípade navyše celkom ľahko vytipovateľný)... no a potom ďalšie a ďalšie ošúchané scénaristické klišé... Takže tento typ kriminálky.... Ale v rámci žánrovej škatuľky takejto nenáročnej preplachovej krimi je to vlastne slušné remeslo. Kriminálka, ktorá zaujme na dobu 6 hodín a potom si na ňu už málokto spomenie. Taká dobrá kulisa k žehleniu, alebo vareniu, ktorá sa po týždni vyparí z hlavy. Pri pokračovaní už nebudem. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (2)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Reklama

Reklama