Reklama

Reklama

Kde raky spievajú

  • Česko Kde zpívají raci (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tajomná dráma natočená podľa celosvetovo úspešného knižného bestselleru „Kde raky spievajú“ z pera spisovateľky Delie Owens, rozpráva príbeh o mladej žene Kyi, ktorú v detstve opustila celá jej rodina a až do dospelosti vyrastala sama v nebezpečných močiaroch Severnej Karoliny. Celé roky sa šírili v pokojnom mestečku Barkley Cove strašidelné historky o „Dievčati z močiara“, ktoré izolovali Kyu od miestnej komunity. Keď sa v Kyinom živote objavia dvaja mladí muži z mesta, začne sa postupne otvárať novému, neznámemu svetu. Lenže vo chvíli, keď v mestečku dôjde k vražde jedného z nich, miestna komunita ju bezdôvodne označí za hlavnú podozrivú... (Itafilm)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (194)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Film Kde zpívají raci upoutá diváka zaprvé nádhernými exteriéry rozsáhlých bažin a zadruhé i příběhem, byť to ale místy zavánělo červenou knihovnou. Vedle bodrého Davida Straithairna a slizkého Harrise Dickinsona mě oslovila pro mě dosud neznámá Daidy Edgar-Jones, která byla skvělým ztělesněním divoké nevinnosti (či nevinné divokosti). Vedle kriminální zápletky a milostného příběhu mě zaujala linie s ilustracemi přírody (hned jsem si vzpomněl na dokument Ptáci Ameriky). V závěru film možná působí jako přeslazená pohádka, nicméně i takové příběhy mě dokážou mile oslovit. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Málokedy sa dostane k nám podobne staromódne nakrútený film, až sa divákovi vynoria spomienky na Ako zabiť vtáčika, či neskoršie Time to Kill. Ide však viac o melodrámu než o detektívku, či napínavú súdnu drámu a osobne mám dojem, že je to trochu na škodu. Mužské postavy sú príliš jednorozmerné, dobrý a zlý muž-partner, obaja v podstate dosť blbí, aspoň vo svojom mladšom veku. Najviac nakoniec poteší atmosféra, lokality, čiže výprava a typologicky vhodne vybratí herci. Tí ale v podstate stvárňovali postavy dané iba niekoľkými základnými vlastnosťami. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Škola je týmto smerom, máš právo tam byť ako ktokoľvek iný..." Už veľmi dlho som nevidel film tak plný citu a lásky. A popravde veľmi mi to chýbalo. Film je nádherne natočený, plný prírody a lásky k nej. A nie len k nej. Daisy Edgar Jonesová  stvárnila plachú a dobrosrdečnú Kayu tak presvedčivo, že sa ňou vlastne stala. David Strathairn je strašne sympatický chlapík, majster vedľajších úloh, ktorý výborne dopĺňa skvelé herecké obsadenie a dvíha úroveň filmu svojím herectvom a charizmou. Film občas tesne balancuje na hrane medzi krásou a gýčom, ale našťastie nikdy tam nespadne. Záver asi mal dojať a mňa skutočne dojal a to sa mi už dlho nestalo. Záverečná pieseň od Taylor Swift, znie skôr ako od Lany Del Ray https://youtu.be/ADk505Oo454  ,ale je nádherná a som rád, že som na ňu natrafil. Stačí pozrieť tento klip a viete či to bude pre vás. Uvažoval som aj nad plným počtom, ale asi by som bol za príliš veľkého romantika. A možno som...80%. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Neprávem přehlédnutý klenot v loňské bohaté nabídce dramat, který diváka vtáhne do dost neokoukaného prostředí, v němž se odehraje zprvu možná prvoplánová, ale ve finále dost atraktivní zápletka, kterou mi tvůrci prodali se všemi nadstandardními dodatky. Spousta filmů trpí odfláknutým koncem, ten zdejší mě ale slušně zasáhl. Až by mi lákalo sáhnout i po knižní předloze. [viděno na HBO Max 25.11.2023] ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku ma to až tak nechytilo, keďže som sa v tom trochu obtiažne orientoval, ale potom sa to krásne rozbehlo - predovšetkým v tej retrospektívnej rovine. Príbeh ma bavil, rovnako aj zápletka, takže sa na to celkom fajn pozeralo. S postavou osamelej a utiahnutej Kye musel človek proste sympatizovať. V živote to nemala ani trochu jednoduché, ešte aj na mužov mala smolu. Daisy to zahrala naozaj výborne! Film vzbudzoval veľmi príjemný vizuálny dojem, a aj po dialógovej stránke to bolo obstojné. 4* ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (16)

  • Americká vlajka v Jumpin'ovom (Sterling Macer Jr.) obchode má 50 hviezd. V čase tejto scény (1953) ešte Aljaška a Havaj nevstúpili do zväzu. Správna vlajka by mala mať iba 48 hviezd. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama