Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvorica podnikavých „Krotiteľov" - Dr. Peter Venkman (Bill Murray), Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd), Dr. Egon Spengler (Harold Ramis) a Winston Zeddemore (Ernie Hudson) - je s odstupom času užitočná azda už len pre deti predškolského veku, ktorým rozprávajú strašidelné historky o chytaní duchov a spievajú im svoje pesničky. Pred totálnym bankrotom môže priateľov zachrániť iba nová zákazka. Lenže nikto ich už nepotrebuje a nikto ich neberie vážne. To všetko však iba do chvíle, kým sa v meste opäť objaví čudesný sliz, živiaci sa zlou náladou! Majú zlikvidovať jednu z najnebezpečnejších nadprirodzených bytostí - karpatského ducha - a zároveň zbaviť mesto odporného ružového slizu, šíriaceho sa kanalizáciou, a ohrozujúceho newyorské domácnosti. Len oni, ako naslovovzatí odborníci na dolapenie duchov a vecí nadprirodzených, sa mu totiž dokážu postaviť... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (351)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

O pokračování Krotitelů duchů se dá napsat v podstatě totéž, co o jedničce. Stejný režisér, producent i herecký tým. Velmi podobný děj a totožné publikum. Stejně jako jednička měla dvojka velmi slušný komerční ohlas, je to profesionálně udělený studiový film, kterému se dá vytknout snad jen to, že mu schází originalita prvního dílu. Celkový dojem: 70 %. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Síce prepojenie oboch dielov je katastrofálne a snaha o originálny zvrat v závere filmu (po vzore jednotky) hádam nebol myslený ani ako vtip, ale scenár disponuje skvelým množstvom vtipov a hlášok. Hlavne Bill Murray (ktorého považujem za priemerného komika) tu exceluje. Taktiež efekty sú vynikajúce. Vydarené pokračovanie. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V niečom je ten film istejší, ako jeho predchodca. Postavy síce neprešli žiadnou výraznou zmenou, ale čo sa týka príbehu snaží sa byť trošku iný. Hoci len v expozícií. Potom to postupne prechádza do zaužívaných žánrových klišé, kde sem tam prekvapí nápad ( socha slobody). Fikčný svet v tomto prípade funguje a dá sa na ňom pobaviť. Dokonca evokuje miestami pocit, že by sa žiadalo do toho sveta ešte vrátiť, hoci by sa mi žiadal premyslenejší koncept, vďaka ktorému by sme sa mohli dozvedieť o množstve vecí trošku hlbšie. Lenže rovnako ako v prípade prvej časti, aj tu som trošku prespal dobu. Hoci je to stále pozerateľné, mňa osobne to už nemá veľmi čím zaujať. Hoci veľmi oceňujem výkon Moranisa a Ramisa. Tí sa mi páčili asi najviac. Uvidíme ako si s látkou poradí syn Jason. ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Pokracovani ducharskeho hitu prakticky se stejnym tymem.K hercum pribyl vynikajici Peter MacNicol a jeho kreace je uzasna.Myslim,ze druhy film nijak vyrazne nezaostava za prvnim a ve vetsine filmu se mu vyrovna.Opet vyborny a vtipny scenar,zrezirovany s patricnym ducharskym vkusem.K tomu vynikajici ustredni trio,ktere hraje,i kdyz nehraje a opet se na to divame znovu a zas.Socha svobody skvela,na svou dobu obzvlast.Snad malinko preamerikanizovany konec,ale zas nijak zvlast me nevadil a nutno rict,ze znam mnohem,mnohem horsi.Takhle dobrych ducharskych komedii je vskutku velmi malo.Takze davam jasne ducharskych 85%. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Ghostbusters II. Oveľa lepšie ako prvá časť!!! Hneď od úvodnej scénky s kočiarom ma to vtiahlo do deja. Celý film má taký cool feeling 80's😉, je to taká pohodová a feel-good komédia, ktorá je tu navyše aj romantická. Moja najobľúbenejšia postava je to malé baby :-) a bavili ma aj Bill Murray a Sigourney Weaver a vlastne celý team Ghostbusters. Z duchov boli zaujímaví len tí z Titanicu. A ku koncu to už bolo príliš crazy, ružový sliz "Slime Time" a chodiaca Socha slobody a ten monster z obrazu, to tam ani nemuselo byť :-) mne by stačil aj ten zelený, neviem ako sa volá. Škoda, že pokračovania už nerežíroval Ivan Reitman. Sometimes shit happens! 70%. ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (24)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. června 1989 v Hollywoodu. (Varan)
  • Přestože film končí na Nový rok, tudíž se hlavní část děje odehrává kolem Vánoc, tak v New Yorku chybějí vánoční ozdoby. (griph)

Reklama

Reklama