Reklama

Reklama

Keď rodina Griswoldovcov nečakane vyhrá v televíznej súťaži zájazd do Európy, rozhodnú sa odcestovať. A to aj napriek nesúhlasu detí, ktoré spoločne s mamou navrhujú, aby cestovali iba rodičia. Do Európy sa však premiestni celá rodina, pričom plánujú navštíviť Londýn, Francúzsko, Nemecko i Taliansko. Lenže Griswoldovci by neboli Griswoldovcami, keby sa niečo odohralo bez komplikácií. V Londýne sa otec Clark (Chevy Chase) nedokáže prispôsobiť jazde na ľavej strane, takže spôsobí niekoľko kolízií. V Nemecku navštívia nesprávnych príbuzných, v Paríži - meste milencov - sa zjavne preberú k životu Rustyho (Jason Lively) hormóny, a jeho sestre Audrey (Dana Hill) nekonečne chýba frajer Jack (William Zabka), ktorému sa snaží v každej nestráženej chvíli telefonovať. V Ríme napokon natrafia na erotický plagát mamy Ellen (Beverly D'Angelo), ktorý vznikol z videonahrávky, ktorú rodine Griswoldovcov ukradli aj s kamerou v Paríži. Ellen sa rozzúri, deti majú historických pamiatok tiež plné zuby, takže rodina sa rozchádza a každý si ide svojou cestou. Až kým zlodeji neunesú Ellen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (165)

cariada 

všetky recenzie používateľa

Clark s rodinou díky soutěži vyhrají letenky a pobyt po Evropě. No potěš třeste se. další várka omylů a smolných situací. Viz stále dokola jezdící na kruháči. Či v Německu na pivních slavnostech,kdy Clark tančí místní tance až ztoho vyprovokuje bitku a jejich známý ,které si samozřejmě spletou a bydlí úplně u cizých lidí. Či jejich děsný barety v Paříži. ()

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Nechápem jednu vec - Bezmocnú značná časť uživateľov odsúdila do priemeru hoci mala nápaditý scenár, skvelú Silverstoneovú a viedla k vzniku televízneho seriálu. Teraz si pozerám profil dalšieho Heckerlingovej filmu, podpriemernej tuctovej komédie v štýle šialené prázdniny v Európe a táto záležitosť sa driape do červeného pásma s margom troch percent?!? Niekde sa očividne stala chyba... Je síce pravda, že tento film je miestami vtipný a hlavný predstaviteľ Chevy Chase je ten správne naivný typ, aký tento film potrebuje, lenže tam výpočet kvalít končí. Niektoré podarené vtipy sú prekryté množstvom klišé - Stonehenge, únoscovia v Ríme, zámena čísel v Nemecku... Vo výsledku predstavuje film akúsi dôverne známu komédiu v štýle burani z USA idú do Európy, kde si napriek hromade komplikácií napokon uvedomia, že sa vlastne majú radi. To, že Prázdniny v Európe majú asi o desať percent viac ako Bezmocná je len ukážkou toho ako je vynaliezavá komédia pre mladých s dobovými odkazmi prebitá klišoidnou odyseou v ktorej sa párkrát objaví Eric Idle. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Já si nemůžu pomoct, ale ta rodina je tak debilní a nefunkční, že nechápu, jak mohou vůbec fungovat. Já vím, že je to hlavně sranda, nebo teda by to hlavně měla být sranda, ale mě jsou tak protivní, že už se na ně ani nemůžu koukat. Sem tam to opravdu zachraňuje dobrý vtip, ale postavy už to pro mě až příliš zabíjejí. ()

Nataniel73 

všetky recenzie používateľa

Celkom podarená komédia o jednej mimoriadne nesympatickej rodine. Film je viac menej po celý čas vtipný a absurdných scénok je neúrekom. Páčili sa mi najmä scénky v Paríži s miestnym čašníkom, zámena izieb v Londýne a hromadná bitka v Nemecku spolu s návštevou cudzích ľudí. Poznám však aj omnoho lepšie a inteligentnejšie natočené rodinné komédie (napr. Sám doma, Simpsonovci, Bohovia sa museli zblázniť). Humor v týchto filmoch mi je proste bližší. Za mňa 55% ()

Rudyamon 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé komentáře k filmu: ixtr3m3, Smok, MrPierc ... O poznání slabší než první díl. Opět hromada svérázných hlášek (... jsem ráda, že jsme se rozhodli být prasata. Poděkujte tátovi, děti ...) a hromada skvělých scén ("galantní" francouzský číšník neměl chybu), ale děj už nebyl tak ucelený jako v prvním dílu. Ono co bychom čekali od dovolené ve stylu "hodně zemí za pár hodin". Přesto jsem se ale bavil, neboť Griswoldovci jsou skvělí - "Nejsme normální lidi. Jsme Griswoldi!" Jedna zajímavá chybička dabingu: Clark představuje manželku a děti - Tohle je moje manželka a tohle mé dcery Audrey a Rusty. Chudák Rusty, asi prodělal změnu pohlaví ... :-) Pro mě přes určité nedostatky a chybičky pořád skvělá komedie, byť s poněkud nižším hodnocením - 3 hvězdičky - 70%. Chcete všechno risknout a stát se prasetem? Zajeďte si na prázdniny do Evropy ... ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (19)

  • Podľa údajov v pase sa Clark narodil 8. augusta 1945. (m.a.t.o.)
  • Chevy Chase (Clark Griswold) má na sobě ve filmu mikinu s logem Walley World, což je fiktivní americký zábavní park, do kterého rodina podnikala cestu v prvním díle této série. (ChandlerBing)

Reklama

Reklama