Reklama

Reklama

Panstvo Downton: Nová éra

  • Slovensko Downton Abbey: Nová éra (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Panstvo Downton si počas svojej filmovej a televíznej existencie prešlo mnohým, ale asi nikto by netušil, že v minulosti starej mamy Violet (Maggie Smith) sa skrýva tajomstvo, ktoré môže otriasť základmi celej šľachtickej rodiny Crawleyovcov. Všetko sa začína šokujúcou správou, že Violet sa stala dedičkou zámku na juhu Francúzska, ktorý jej odkázal muž, ktorého stretla v mladosti. Čo sa medzi nimi mohlo stať, že si na ňu po toľkých rokoch spomenul v závete a odkázal jej taký majetok? Časť rodiny sa s nadšením vydá na Francúzsku riviéru, aby preskúmala novozískaný majetok, ale Violetin skeptický syn Robert (Hugh Bonneville) tuší, že za dedičstvom zámku sa môže skrývať príbeh, o ktorom by radšej nechcel počuť. Počas Robertovej neprítomnosti preberá vládu nad Downtonom jeho najstaršia dcéra Mary (Michelle Dockery), ktorá sa musí vysporiadať s inváziou amerických filmárov. Tí chcú na pôde nádherného zámku nakrútiť poriadny hollywoodsky film. Stret strnulých britských tradícií s americkou ľahkovážnosťou a rovnosťou by sotva mohol byť zábavnejší, najmä keď sa do natáčania aktívne zapájajú obyvatelia a zamestnanci panstva. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (61)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(65/2022) / Parádny fan service. Filmu nechýba nič čo nás tak bavilo na seriály. Som rád, že sa podarilo znovu dať dokopy starú partiu a ešte k tomu pridať Dominica Westa, výborný výber. Myslím, že človeku ktorý nepozeral pôvodný seriál film moc nedá. Vsetky tie referencie, vzťahy, narážky, bez znalosti seriálu sa v tom divák nevyzná. Dufam, že sa ešte tvorcovia vrátia s ďalšími filmami. Hodnotím trochu neobjektívne ako verný fanúšik. (9/10) ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Je to nechtěná parodie. "Škoda, že naše vnučka nic nezdědí...... A hele, zrovna náhodou jsem zdědila zámek ve Francii po chlápkovi, kterého jsem viděla týden před 50 lety, tak jí ho odkážu..."  "Potřebujeme delší scénář.... Ok, náš bývalý sluha je fanoušek filmu, přes noc vám ho napíše!" " Skvělý scénář, nechcete pracovat pro filmové studio? Zaplatíme vám 1000 liber za kus. " "Slečno, dostanu1000 liber za scénář, budu bohatý, chcete si mě konečně,  po 30 letech čekání, vzít?" A tak pořád dokola, buď to bylo trapné nebo si to dělalo legraci samo ze sebe: služka během sklízení nádobí vymyslí dabing, milostivá paní se poprvé v životě postaví k mikrofonu a hraje jak diva.....  No, chtěli znovu podojit osvědčený titul,ale už se ani nenamáhali předstírat, že jim jde o něco jiného.... ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Řada šťastných příhod. Díky nové lokaci ještě optimističtější podívaná, která možná první film nepřekonává měřítkem, ale nějakým zázrakem dokáže epizodky mnoha a mnoha postav poskládat do dvou samostatně funkčních mile hořkosladkých linek, překlenout (divácké) generace a v duchu britštějším než britském nejspíš i definitivně uzavřít osudy dnes již legendárního klanu. Přes slzy jsem neviděl na plátno a stejně mi úsměv neslezl z tváře. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Z filmu už vymizli klasické podpásové podjeby a intrigy. Naopak, uberá sa už takou uvoľnenejšou a príjemnejšou (vyzretejšou) cestou. Asi som už vyzrel i ja, lebo sa mi to naozaj páčilo a pritom som to vôbec neporovnával so seriálom. Príjemne odľahčený humor v kontraste s vážnymi a aj smutnými momentami. Skvelý balans. Len dúfam, že nám tvorcovia nenaznačujú, že je finito už nadobro. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

druhý celovečerní přírůstek do universa Downton Abbey si opět jede to svoje. Je tu sice hned několik dramatických zápletek, ale krom emotivního (leč lehce očekávatelného) závěru se vlastně žádné extra velké drama nekoná a celá nová éra je opět spíš příjemným kouskem primárně pro fanoušky, který přinese přesně to co se od něj čeká...75% ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (3)

  • Problémy nástupu zvukového filmu v Anglii jsou inspirovány reáliemi z natáčení filmu Její zpověď (1929), ve kterém se první dabovanou herečkou stala Anny Ondráková. (NinadeL)
  • Imelda Staunton a Jim Carter (Carson) sú manželmi od roku 1983, tú majú spoločnú scénku, keď si v obchode skúšajú a kupujú klobúky. Takisto aj Laura Carmichael (Edith) a Michael Fox (Andrew) sú v skutočnosti partnermi, herečka bola počas nakrúcania niektorých častí filmu tehotná. V marci 2021 sa im narodil syn. (vydumnica)

Reklama

Reklama