Reklama

Reklama

Cesta do praveku

  • Československo Cesta do pravěku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodružný príbeh štyroch chlapcov, ktorí zažijú neuveriteľný výlet do histórie Zeme. (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (791)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Absolutná klasika českej fantasy školy. Karel Zeman prinášal vo svojich filmoch čaro fantázie i v časoch komunistickej diktarúry, kedy sa muselo žiť hlavne v reálnom socializme. Jeho diela som vždy považoval za výnimočné. Ako sám názov tohto snímku napovedá, tento krát nás zavedie spolu so štyrmi mladými bádateľmi na exurziu v čase. Prejdeme rôznymi etapami vývoja Zeme a života na nej. Samozrejme, že to nemá animácie typu "Jurský Park", ale keď uvážite, že film bol natočený v ČSSR desať rokov po vojne, tak ho musíte štedro oceniť. Ja dávam štyri hviezdičky! **** ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Jako student archeologie jsem se bavil...zkoušku z paleolitu už mám sice za sebou, ale i tak se na film rád někdy podívám znovu. Hlavně díky naprosto dokonalým trikům, který i dnes vypadají parádně, kam se hrabou kluci z Jurskýho parku. Film je to sice lehce naivní a opakuje zažité klišé a omyly (jako např. díra na mamuty - pračlověk nikdy nelovil mamuty tím, že vykopal velkou díru!!!!!!!!!!!!), ale to se tomuto stařičkému filmu dá lehce odpustit. I ty hláškující mamlase, pardon pionýry, jsem překousnul. ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Kouzelný dětský film Karla Zemana. To, co se mu podařilo stvořit v 50. letech je něco neuvěřitelného. Celý svět nám mohl závidět. I když dnes by tyto triky asi nikoho nenadchly, tenkrát to bylo opravdu něco. Měl to neuvěřitelně vymakané. I celý ten nápad s cestou proti proudu času. No prostě nádhera. Tohle je určitě sen každého aspoň trochu dobrodružného kluka. Američani si to prý kdysi přivlastnili a vydávali to za svůj film, trapáci... "Ahoj kluci! Ta už jsem tady. To jsem rád, že jsem vás našel." ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Nádherné Zemanove fantázie, ktorými by som v detskom veku bola úplne uchvátená. Nie je to len tým, že milujem krvilačných dinosaurov či iné ,,neidentifikovateľné", no za to úžasné príšery z praveku, ale najmä Zemanovou schopnosťou preniesť svoje vízie na filmové plátno, navyše v rokoch, kedy sa to v našom československom priemysle mohlo zdať nesfilmovateľné. ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

Veliká úcta za trikovou část filmu, ve své době zajisté revoluční počin. Z dnešního hlediska: čtyři pinďouři s jazykovým projevem hodným valného shromáždění OSN se potloukají historií. Kdyby byli ještě větší pionýři, tak by si Timur závistí urval koule a spálil je i se stranickou legitkou. Protože díky pomoci UNRY donosila řada poválečných prvorodiček své plody, můžeme nyní sledovat jejich pravěké eskapády. Z respektu k předkům za 3. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (43)

  • Film sa natáčal dva roky, počas ktorých chlapci často absentovali v škole, a preto museli mať učiteľa na doučovanie. (Raccoon.city)
  • Při náletu ptakoještěra spadl Jirka (Vladimír Bejval) do řeky i s veslem, které nikdo nezachytil, a které uplavalo. Později jsou však opět všechna vesla zpět. (nedvva)

Reklama

Reklama