Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Dokumentárny

Zaujímavosti k filmom (4)

49

49 (2023)

Zajatie Turkov v Iraku vyvolalo v Turecku veľkú vlnu kritiky. A keďže v auguste 2014 sa mali konať prezidentské voľby, v ktorých kandidoval aj vtedajší premiér Recep Tayyip Erdogan, súd vydal médiám zákaz o tejto udalosti informovať. Rozhodnutie zdôvodnil tvrdením, že ide o ochranu bezpečnosti zajatých osôb. Skutočným dôvodom však boli obavy, aby negatívna publicita neovplyvnila voľby.

Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti (2022) (seriál)

Kvôli kritike moslimských zvykov udelila RTÜK - Najvyššia rada pre rozhlas a televíziu - televízii pokutu milión tureckých lír a zákaz vysielania seriálu na päť týždňov. Oficiálny dôvod znel: domáce násilie na obrazovke. Najvyšší súd toto rozhodnutie zrušil a vysielanie bolo po dvoch týždňoch obnovené.

Delibal

Delibal (2015)

Film je jemnejšou verziou indického filmu 3 (Moon) z roku 2012. V Indii získal film niekoľko ocenení a nominácií. Indický herec, spevák a režisér Venkatesh Prabhu Kasthuri Raja, známy ako Dhanush, naspieval titulnú pieseň filmu "Why This Kolaveri Di", ktorá zaznamenala na YouTube takmer 500 miliónov prehratí.

Delibal

Delibal (2015)

Ústredná pieseň "Mutlu Sonsuz", ktorú naspieval Çagatay Ulusoy, bola niekoľko mesiacov na popredných miestach tureckých hudobných rebríčkov a zaznamenala na YouTube niekoľko desiatok miliónov prehratí. Çagatay hrá na klavír, gitaru a bicie.

Reklama