Reklama

Reklama

Kızılcık Şerbeti

(seriál)
  • angličtina Cranberry Sorbet
TV spot 2
Turecko, (2022–2024), 135 h 5 min (Minutáž: 60–156 min)

Réžia:

Ketche

Hrajú:

Barış Kılıç, Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu, Müjde Uzman, Sibel Taşçıoğlu, Doğukan Güngör, Feyza Civelek, Ceren Yalazoğlu, Emrah Altıntoprak, Serkan Tınmaz (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(61)

Videá (89)

TV spot 2

Recenzie (1)

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál ma zaujal najmä kvôli komplikovaným vzťahom medzi dvomi rodinami. Sekulárnou rodinou Kivilcim a konzervatívnou moslimskou rodinou Abdullaha.  Kivilcim (Evrim Alasya), je moderná rozvedená matka, ktorá má dve dcéry, vysokoškoláčku Dogu (Sila Turkoglu) a stredoškoláčku Cimen ( Selin Turkmen ). Je to silná a nezávislá žena, ktorá pracuje ako riaditeľka školy. Chce, aby jej dcéry mali dobré vzdelanie, dobrú prácu a kariéru. Doga študuje zubné lekárstvo. Po zistení, že je tehotná, sa rozhodne vydať za milovaného Fatiha, pochádzajúceho z konzervatívnej moslimskej rodiny. Keď sa Kivilcim, ktorá veľmi lipne na moderných princípoch stretne so svojim budúcim zaťom, myslí si že nie je vhodný pre jej rodinu a nemôže urobiť jej dcéru šťastnou. Zároveň chce, aby Doga pred svadbou najskôr ukončila vysokoškolské štúdium. Je presvedčená, že mladý pár nemôže žiť šťastne, ak má rozdielne svetonázory.  Fatihov otec Abdullah (Settar Tanriogen) chce, aby každý v rodine konal v súlade s jeho želaniami. Má veľmi úspešnú rodinnú firmu a spolupracuje so svojím mladším bratom Omerom (Baris Kilic) a jeho dvoma synmi Fatihom a Mustafom. Zároveň chce, aby všetci spolu žili v jednom dome, aj so svojimi manželkami. Medzi Kivilcim a Omerom sa vyvinie vzťah, ktorý komplikujú ich bývalí partneri a nechtiac aj Omerov syn Metehan. V seriáli sú kritizované niektoré zvyky konzervatívnych rodín, ako napríklad dohodnuté manželstvá bez lásky, tolerovanie domáceho násilia, či absolútna poslušnosť žien. Som zvedavá, aké riešenia nám ponúkne druhá séria. ()

Galéria (463)

Zaujímavosti (1)

  • Kvôli kritike moslimských zvykov udelila RTÜK - Najvyššia rada pre rozhlas a televíziu - televízii pokutu milión tureckých lír a zákaz vysielania seriálu na päť týždňov. Oficiálny dôvod znel: domáce násilie na obrazovke. Najvyšší súd toto rozhodnutie zrušil a vysielanie bolo po dvoch týždňoch obnovené. (Danikaa)

Reklama

Reklama