Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po invázii ISIS do Mosulu 11. júna 2014 bol prepadnutý turecký konzulát, kde sa teroristom podarilo zajať 49 ľudí. Tureckú spravodajská služba teraz čaká neľahká úloha: zachrániť svojich občanov pred útokom ľudí, ktorí nie sú ochotní rozumne jednať. (Arsenal83)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Poľa skutočných udalostí. Bradatí necivilizovaní kozojebci naverbovaní do služieb teroristického islamského štátu vs civilizovanejší Erdoganovci a ich súboj o 49 ľudských životov, ktorí boli v nesprávny čas na konzuláte. Slušná akcia, človeka aj zaujíma, ako to dopadne, a záver bol taký uťahaný a typicky plačlivý ako v istanbulskej telenovele. Veľa bolo alahov aj akbarov a tiež bol často v ponuke salám, väčšinou ten alejkum. ()

Reklama

mdf 

všetky recenzie používateľa

Záchrana 49 lidí ze spárů islámského státu, celkem to nebylo špatný,akorát ten konec, ale na jednohubku dobrý. ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Táto 3-mesačná rukojemnícka dráma, jedna z mnohých, sa dostala aj na filmové plátno. Ako verne bola téma spracovaná netuším, isté však je, že ISIS mala za výmenu 49 Turkov veľké očakávania, preto im vážne neublížila. Zajatcov nakoniec oslobodili turecké špeciálne jednotky, bez platenia výkupného. Vo filme je vidieť spôsob boja, spôsob uvažovania, fanatizmus aj kruté praktiky ISIS. Svojim výkonom zaujal hlavne İsmail Hacıoğlu, citlivý aj rázny zároveň. Na opačnej strane Kerem Alışık a Sinan Tuzcu. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Zajatie Turkov v Iraku vyvolalo v Turecku veľkú vlnu kritiky. A keďže v auguste 2014 sa mali konať prezidentské voľby, v ktorých kandidoval aj vtedajší premiér Recep Tayyip Erdogan, súd vydal médiám zákaz o tejto udalosti informovať. Rozhodnutie zdôvodnil tvrdením, že ide o ochranu bezpečnosti zajatých osôb. Skutočným dôvodom však boli obavy, aby negatívna publicita neovplyvnila voľby. (Danikaa)
  • Filmovalo sa na juhu Turecka, neďaleko sýrskych hraníc v mestách Kilis a Gaziantep. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama