Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Dokumentárny

Recenzie (421)

plagát

Vysoká škola smíchu (2004) 

Obdivovala som Tsubakiho trpezlivosť pri Sakisakiho požiadavkách na zmenu scenára a čakala som, kedy vybuchne, všetko to tam rozdupe a vzdá sa. No jeho trpezlivosť bola nekonečná a každý deň prišiel s upraveným scenárom. Z miery ho nevyviedla ani cenzorova požiadavka vytvoriť komédiu bez smiechu.  Chutný komorný príbeh fakticky s dvomi hercami. Neuveriteľné, že som sa nenudila a 2 hodiny ušli ako voda. Silné 3⭐.

plagát

Horiace Mississippi (1988) 

Napätie vyústilo naozaj do veľkých konfliktov, až sa mi nechce veriť, že je to podľa skutočných udalostí.

plagát

Krátky film o láske (1988) 

Veľmi som Magde to precitnutie neverila. Čo je láska, vo svojom veku už musela vedieť. A inteligentný Tomek , sa správal ako pubertiak. Možno by sa mi to viac páčilo ako komédia.

plagát

Krátky film o zabíjaní (1987) 

Bŕŕŕ, surové. Môžem chcieť, aby bolo zlo potrestané,ale keď to reálne vidím.... Chúďa mama a začínajúci obhajca.

plagát

Nemé tajomstvá (2023) 

Ja, čo obyčajne schvaľujem eutanáziu, som si priala aby Martin žil. Bol mladý a jeho stav sa ešte mohol zlepšiť. A s výdobytkami dnešnej techniky by to zvládol. Mal syna a tri milujúce ženy.

plagát

Blast of Silence (1961) 

Frank Bono vie, že keď chce niekoho zabiť, musí k nemu cítiť nenávisť. A tak svoju obeť sleduje a premýšľa prečo a kde to spraviť . Peniaze, ktoré za to zinkasuje nie sú až také dôležité, má ich už dosť. Krásny vianočný New York, po ktorom sa prechádza, je skôr pochmúrny, ako veselý. Ako jeho život, na ktorý si na večerných prechádzkach  spomína. Celým filmom nás sprevádza jeho príjemný vnútorný hlas. Toto mám vo filmoch zvlášť rada, je to ako čítanie knižky, poznám tak myšlienkové pochody hlavnej postavy. A nesmiem zabudnúť na hudbu, ktorá je  tiež výborná. Páčilo sa mi to.

plagát

Láska a iné závislosti (2010) 

Takto má vyzerať láska. Radosť zo sexu, radosť z dotykov, radosť zo spoločne strávených chvíľ. Jake Gyllenhaal a Anne Hathaway boli veľmi prirodzení, proste profesionáli. A že Jamie si mohol nájsť peknú zdravú partnerku namiesto chorej Maggie? Ale o tom je predsa láska, mocná čarodejka, ktorá spraví aj z chronického sukničkára milujúceho chlapa. Viac by sa mi páčilo, keby to bola romantická dráma. Komediálne prvky na odľahčenie deja boli zbytočné.

plagát

Manon Lescaut (2021) 

Páči sa mi, keď sú klasické diela prenesené čiastočne, alebo úplne do súčasnosti. Ľahkovážna Manon, tak v podaní Jany Preissovej, ako aj Jany Pidrmanovej ušla, hoci obe boli na svoju rolu už veľmi zrelé. Dnes by Manon dostala prívlastok zlatokopka. Či jej správanie spôsobil vek, naivita, alebo hlúposť, ťažko povedať. Tak ako v minulosti Ján Kačer, tu Vladimír Polívka boli v roli rytiera des Grieux úžasní. Toto spracovanie Daniela/y Špinar sa mi páčilo, tak scéna, ako aj kostýmy, len úlet s homosexuálov linkou tu nemusel byť.

plagát

Kde sní zelení mravenci (1984) 

Na zelené mravce som čakala márne. Asi naozaj niekde snívali, tak ako boli o tom presvedčení Aborigéni, chrániaci si svoje posvätné územie. Vyprahnutá krajina takmer bez zelene, ktorú narúšali svojou činnosťou len bieli ťažiari, pôsobila exoticky. Film plynul upokojujúcim tempom bez veľkých zvratov. Oživením bol súdny spor o územie, na ktorý prišli Aborigéni v perfektných oblekoch, hoci dovtedy sme ich videli len v ošuntelom oblečení. Nemohla som sa však ubrániť myšlienke, že kam vstúpi noha bieleho človeka, tam spôsobí apokalypsu.

plagát

Umelohmotné nebo (2023) 

Páčilo sa mi to, zaujímavý námet, no stačilo by tomu 90 minút. Napriek tomu odporúčam, ak máte radi sci-fi, romantiku a animované filmy. Aj záver k tomu sedel.