Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Sci-Fi

Recenzie (546)

plagát

Samuraj (1967) 

Vau, no tak tento film som začala pozerať iba náhodou, netušiac o čo ide. Nemala som ho v chcem vidieť, ale nakoľko ma od prvej chvíle zaujal svojou atmosférou, postavami, akciou a neskôr aj vynikajúcou hudbou, nedalo sa prestať. Alain Delon a François Périer to rozohrali naplno. Delon celý čas dokonale upravený, bez úsmevu, bez mimiky, nevypadol zo svojej roly dokonalého zabijaka. Môj druhý film Jean-Pierra Melvilla a opäť za 4*.

plagát

V mene cti (2023) 

Krásne natočený historický film. Kostýmy, prostredie, súboje, správanie všetkých zúčastnených. Točilo sa to nielen okolo súbojov, ale aj okolo emancipácie žien. Neni divu, že medzi najlepším šermiarom - Roschdy Zem a najväčšou feministkou - Doria Tillier, sa zrodil vzťah. Dvaja silní ľudia, ktorí mali čo na sebe obdivovať. Toto nám však Vincent Perez podal na rozdiel od súbojov, citlivo. Dovetok filmu, že zákaz nosenia nohavíc ženám, ktorý už aj tak nikto nedodržiaval, bol vo Francúzsku oficiálne zrušený až v r.2013 prekvapil.

plagát

Jeden den v Osvětimi (2020) (TV film) 

Týmto dokumentom nemôžem dať menej ako 4*. Nikdy nepochopím tých ľudí, čo plnili tie zvrhlé, neľudské rozkazy a nič to s nimi neurobilo. Niektorí boli odsúdení za tieto zločiny, niektorí nie a kľudne si žili ďalej. A ich vysvetlenie prečo schvaľovali aj vraždenie malých nevinných detí, lebo aj v nich koluje židovská krv a raz by z nich vyrástli veľkí zlí židia......

plagát

Siedmy kontinent (1989) 

Film, ktorý môžete pozerať v origináli bez titulkov, dialógy sú tu nepodstatné. Stačí poznať pár slov a zvyšok si domyslíte, aj tak sa vo filme takmer nerozpráva... Haneke vám tu všetko povie obrazom. A teda celkom dosť dramaticky, šokujúco a zdrvujúco. Smutné je, že téma filmu je aktuálna aj dnes. Možno viac, ako v dobe svojho vzniku.

plagát

Výnimočný priateľ (2019) 

Pekná hlavná myšlienka filmu. Tom Hanks nesklamal ani tu. Veľmi dobrý pocit som mala pri pozeraní a aj po skončení tohto pozitívneho filmu. 70%

plagát

Magická hlbočina (1988) 

Keď som pred rokmi videla tento film v kine, bola som doslova ohúrená. Ani po rokoch sa na mojich pocitoch nič nemení. Jacques - Jean-Marc Barr ktorého jedinou rodinou sú delfíny a sebavedomý Enzo - Jean Reno, kamaráti z detstva sú výborná dvojica. Či už ako priatelia, alebo ako súperi vo voľnom potápaní. Zábery pod hladinou aj nad hladinou sú úžasné, hudba tiež a zaľúbená Johanna - Rosanna Arquette roztomilá. "Máš jeho fotku? Nie, mám tep jeho srdca". A skúste potom udržať slzy na konci. Videla som to tretíkrát a kľudne si to o pár rokov pozriem znova.

plagát

Pořád jsem to já (2014) 

Príšerná choroba aj keď zasiahne starších ľudí. Ak postihne mladšieho človeka, je to tragédia. Nemohla som odtrhnúť oči od obrazovky. Výborná Julliane Moore, diagnózu som jej verila.

plagát

Kam zmizel Tom? (1971) 

Toma som si okamžite obľúbila. Teda až na ten zádrhel s kamzíkom. Rufusa som videla vo filme nedávno a sem mi ako Tom zapasoval. Jeho rozhodnutie odstrániť diktátora, mi pripomínalo rojka Dona Quijota, ktorý sa tiež rozhodol bojovať proti zlu, nakoniec to však bol len boj s veternými mlynmi. Pozor spoiler. To že mŕtveho diktátora nahradil okamžite ďalší ma vôbec neprekvapilo. S tým však Tom nepočítal. Skôr ma zarazilo správanie politických väzňov, ktorí sa po oslobodení rozhodli v ňom zostať a bojovať za svoje ideály odtiaľ, zdalo sa im to totiž účinnejšie. Takže celé Tomove konanie týmto vyšlo nazmar. No, vlastne nie úplne, jeden väzeň s ním odišiel a ten si svoju slobodu vychutnal. Krásne zábery prírody, aj záverečná scéna na lodi. 75%