Reklama

Reklama

Výnimočný priateľ

  • Slovensko Výnimoční priatelia (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Fred Rogers (Tom Hanks) je populárny moderátor detskej TV šou. Keď za ním príde novinár Tom Junod, aby o ňom napísal článok, ani jeden z nich ešte netuší, aké výnimočné priateľstvo medzi nimi vznikne. Pán Rogers Tomovi pomôže vyrovnať sa s traumou z detstva a ukáže mu, ako prekonať cynizmus a znovu objaviť lásku. Príbeh je inšpirovaný skutočným priateľstvom moderátora a novinára. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (80)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý Tom Hanks coby Fred Rogers. Nejpozději ve scéně v restauraci vás bude mít v hrsti, protože jeho pohled upřený do kamery musí přimět k minutovému zamyšlení úplně každého - nejen postavu Matthewa Rhyse, která tu absolvuje jednu z nejméně pravděpodobných terapií v historii terapií. Spoustu plusových bodů filmu navíc nasbírá režie Marielle Heller, která celý film pojala jako jednu epizodu Rogersovy show. Komu se Výjimeční přátelé budou líbit a chtěl by se o Fredu Rogersovi dozvědět více (protože tohle není jeho životopis), nechť se podívá na dokument Won't You Be My Neighbor?. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Už dlouho jsem neměl na začátku takovou touhu film vypnout a nikdy jej nedokoukat. Díky bohu, že jsem to neudělal, jelikož jsem byl odměněn náležitou dávkou emocí. A apeluji tímto na tu hrstku lidí, jež budou přemýšlet o tomtéž, jelikož připitomnělý a ne příliš přístupný úvod A Beautiful Day in the Neighborhood rozhodně stojí za to přečkat a zvyknout si na tempo tohoto zvláštního snímku. Vlastně mi to strašně moc tématem i tónem připomínalo seriál K smíchu s Jimem Carreym, takže kdo viděl, bude tu jako doma. Musím dodat, že Tom Hanks je tu zase jednou naprosto bombový a ty nominace na různé ceny jsou rozhodně zasloužené, ten chlapík prostě zahraje všechno. A taktéž perfektní je tu Matthew Rhys, kterého přece jen tak často nevídáme, ale nyní se mu urodilo několik zajímavých projektů. Feel good kousek roku...7/10 ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Námetovo fajn, dokonca aj svojim posolstvom, ale celé mi to prišlo také nejaké vlažné. Dominantnou témou bolo nečakané priateľské puto medzi novinárom a televíznou hviezdou. Napriek kvalitnému hereckému obsadeniu (najmä skvelý Tom Hanks) mi to celé prišlo také nevýrazné a svojim spôsobom obyčajné. Samozrejme, bolo tam mnoho svetlých okamihov, zaujímavých dialógov a scén, ale z celkového pohľadu to vôbec u mňa nevyvolalo žiadny Waw efekt. Všetko to išlo akosi prirodzene a priamočiaro - a to akosi žiadnemu filmu nikdy nepomôže. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Moc příjemné. Tom Hanks hrající sám sebe rozdává pozitivní energii v příběhu, který sice není vůbec originální, ale servíruje celistvé charaktery a je protknutý nakažlivou fantaskní atmosférou, díky níž se až pohádkové moralizování nemíjí účinkem. Jestli byl skutečný Rogers až takový bodrý chlapák, tenhle film mu vzdává velmi vkusnou a sympatickou poklonu. Bohužel jde o ten nešťastný druh spotřebního sentimentu, který bude většinou odtažitých diváků silně podhodnocen. 75% ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Na úvod predškolského televízneho seriálu »Mister Rogers 'Neighborhood« , si vždy pozitívne naladený SHOWRUNNER: FRED ROGERS pospevuje song: „A Beautiful Day in the Neighborhood” , a to i napriek tomu, že z neho ani do súdneho dňa nebude Zlatý slávik typu Karla Gotta. Áno, síce spievať vôbec nevie, ale to mu absolútne nebráni oddať sa citovanej relácii plnými dúškami, skrátka, svoju robotu priam žerie, ale čo v takom prípade, ak ho raz navštívi zakomplexovaný novinár z časopisu Esquire, pričom sa len nedávno pobil na sestrinej svadbe, keď vlastnému otcovi uštedril tvrdú ranu do tváre, až sa nemenovaný čašník na to nemohol len tak hlúpo prizerať, až mu na oplátku taktiež venoval jednu silnú šupu do ksichtu, a bolo tým pádom vymaľované, ktorý by „rád” pripravil s Rogersom interview do magazínu... ? Žurnalista svojim otcom doslova pohŕda, akurát ho nenávidí, že ani neľutuje toho, keď ho vidí dve noci čakať v aute ! Vzťahy majú na bode mrazu, no ponúka sa príležitosť to nadobro zmeniť, že čím sa viac dáva do reči s Fredom Rogersom, tým si čoraz viac uvedomuje, aby prehodnotil svoje neúplatné stanovisko, ktoré mieri navždy do zatratenia. A väčšieho dobráka od kosti, už by Lloyd Vogel (Tom Junod) sotva mohol postretnúť, aj keď by sa akokoľvek snažil... _ Toma Hanksa prirovnávam ku LEGENDE kinematografie vzoru: Spencera Tracyho, a to nielen kvôli tomu, že majú dvoch o-s-c-a-r-o-v po sebe, tých vlastností je viacero, napríklad-vynikajúce filmy, v ktorých si zahrali/v ktorých ešte stále hrá, že trebárs taký: 『 Krásny deň v susedstve 』, ja osobne nikdy nezažijem, pretože tu nemám Fredov Rogersov, ale Adolfov Hitlerov... , a tak mám aspoň takúto chvíľkovú možnosť, „prevteliť sa” do takéhoto pozoruhodného, biografického snímku, z ktorého srší neuveriteľná DOBROTA, a to najmä zo všetkých sekvencií s F_R. PS: zvyšný ansámbel sa neoplatí ani spomínať, keďže sú voči Hanksovi akosi bezmocní, čo už aj narobia, keď si film “ukoristil” sám pre seba ! ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama