Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Dráma

Recenzie (29)

plagát

Joker (2019) 

Dvoma slovami: "Nepopísateľný zážitok." Joker ma od prvého momentu vtiahol do deja a veľmi depresívnej atmosféry, ktorá je veľmi intenzívna a dosť retro. Zabudníte na akčný superhrdinský blockbuster ala Marvel, nie! Tento film je sociálne psychologická dráma, ktorá správne ukazuje osobnosť a tragický príbeh Arthura Flecka, a v tom Joker exceluje. Joaquin Phoenix sa pre túto rolu narodil. Je to jeho neodolateľný herecký koncert, a v scénach kde je pohľad iba na neho alebo keď počujete jeho smiech, tak v tej chvíli máte nepríjemnú husiu kožu a Oscara si stopercentne zaslúžil, a okamžite si získal moje srdce. Dej filmu je správne chladnokrvný a nepredvídateľný, a absolútne neviete čo sa v následujúcej scéne stane, čo je veľké pozitívum, a v strede filmu sa stanú dva nečakané zvraty pri ktorých som skoro nedýchal. Čo musím ešte spomenúť je skvelá réžia Todda Philipsa a vynikajúci soundtrack od islandskej skladateľky Hildur Guðnadóttir (zložila hudbu aj k seriálu Černobyľ!), ktorý doteraz počúvam a môj najobľúbenejší track je Smile. Koniec filmu je čerešníčka na torte u ktorého mi skoro spadla slza na tvári. Som zvedavý akým smerom zajdú tvorcovia druhého dielu. Asi mňa Marvel fanúšikovia budú nenávidieť, ale páčilo sa mi to viac než Avengers Endgame! Spolu s Temným rytierom od Christophera Nolana bezkonkurečne najlepší DC film. "All I have, are negative thoughts." 10/10.

plagát

Čierna krv (2007) 

Veľkolepé dielo! Film Čierna krv je jeden z najzaujímavejších a najnepríjemnejších filmov, ktoré som mal tú česť vidieť. Na toto dielko som predtým bol veľmi zvedavý a za poslednú dobu som si povedal: "Idem do toho!" Dámy a páni, po skončení tohto filmu som mal nepríjemnú husiu kožu po celom tele a áno, ten film ma rozsekal na malé kúsky. Daniel Day-Lewis ako naftár Daniel Plainview je v tomto filme neuveriteľný a priznávam sa, že si nepamätám žiadného herca, ktorý by sa tak moc vžil do hlavnej postavy, že to je priam nemožné, dokonca som si myslel, že ho nehrá, ale že skutočne je on ním, a za mňa jeden z najlepších hereckých výkonov, ktoré som videl + zaslúžený Oscar a Zlatý Glóbus. Veľmi mile ma prekvapil Paul Dano, ktorý si zahral fanatického farára a proroka Eli Sundaya, bol taktiež výborný ako Daniel. Vo filme ma najviac vydesilo práve charakter Daniela Plainviewa, na začiaku filmu je cieľavedomý a "rodinne založený" človek, ale od momentu, keď jeho syn príde o sluch a reč, tak sa s Daniela stáva ľudské monštrum (na konci filmu som si myslel, že je diabol). Hlášky sú v tomto majstrovskom diele nezabudnúteľné: "I´ve abandoned my child!" "I drink your milkshake, I drink it up!" "I´am the third revelation!" "I´m finished." Ešte musím podotknúť finálnu scénu v kolkárni, ktorá je desivá a fantasticky natočená. Nedoporučujem pre slabšie povahy:) MASTERPIECE. 10/10.

plagát

Duna (2021) 

Než začnem s mojimi dojmami na Dunu, tak očakávajte, že film nie je pre každého a chápem ľudí, ktorým film nesedel alebo sa u neho nudili, to prakticky rešpektujem. Duna je veľmi nezvyčajný (v dobrom slova zmysle) BLOCKBUSTER, ktorý sa zďaleka nepribližuje ku MCU alebo DC (to v žiadnom prípade nečakajte), ale je o dosť serióznejší a ľudskejší. A teraz k mojim dojmom: Ja som sa do tohto filmu zamiloval! Dúfal som, že sa mi film bude veľmi páčiť, ale že až tak moc, to som očividne nečakal. Vizuálne = audiovizuálne p*rno, ktorému nie je nič čo vytknúť a za mňa vizuálne jeden z najkrajších filmov za posledných desať rokov! Timothée Chalamet ako Paul Atreides je dychberúci napr. scéna zo skrinkou je na prvý moment desivá, a to čo Timothée hrá a predvádza na plátne, ty vole!!! Hlavný záporák Baron, ktorého si zahral Stellan Skarsgard je neprijemne chladnokrvný a hrôzostrašný, a Rebecca Ferguson je tiež neskutočná. Soundtrack od Hansa Zimmera je mimozemsky založený a v niektorých momentov je hudba nezabudnuteľná a krásne sa hodí na každú scénu a zvyšuje atmosféru celého filmu, čo je obrovské plus. A keď film skončil, nemal som slov, cítil som sa ako v siedmom nebi. Film Duna je ideálny pre kino a nie pre streamovaciu platformu ako HBO MAX, preto Vám radím, choďte na to do kina a podporte to, prosím, chcem druhý diel! Spolu s Bohemian Rhapsody najlepší kino zážitok. Film roka! Videl som v kine Považan NMnV. 10/10.

plagát

Čeľuste (1975) 

Doteraz si nepamätám desivejšiu atmosférickú pecku, ako sú Čeľuste. Režisérsky velikán Steven Spielberg dal tomuto filmu všetko, čo sa mohlo dať a lepšie to nemohol natočiť, a to si u neho neskutočne cením. Atmosféra je v tomto filme priam nadpozemská a fenomenálna. Čo, ale mňa osobne najviac prekvapilo u tohto klenotu, sú herecké výkony Roya Scheidera (Brody), Roberta Shawa (Quint) a Richarda Dreyfussa (Hooper), sú pre mňa nezabudnuteľná filmová trojka a zo všetkých postáv som si najviac zamiloval Hoopera. Scény so žralokom (hlavne na začiatku filmu, kde sú iba náznaky žraloka, čo je ešte desivejšie) je hlavným tónom a lákadlom celého filmu a funguje to fantasticky (napr. smrť malého chlapca mňa dostala a doteraz ma desí), a kamera od Billa Butlera je krásna. Finále je nervydrásajúca a epická jazda na kolotoči, ktoré má napätie do aleluja. Takto má vypadať desivý horor s legendárnym soundtrackom Johna Williamsa a Spielberg sa nemôže za nič hanbiť. Spolu s Ryanom môj najobľúbenejši film od Spielberga. PS. cca v 45. minúte filmu je jeden nechutný JUMPSCARE u ktorého som sa skoro pos*al:) 10/10.

plagát

Shang-Chi: Legenda o desiatich prsteňoch (2021) 

Keď Marvel pred dvoma rokmi oznámili Shang-Chiho, úprimne nebol som moc nadšený kam Marvel zašiel ďaleko a obával som sa, že to bude patriť medzi najhoršie Marvelovky. Potom keď vznikli prvé trailery na tento film, ktoré boli tragické, moje očakávanie sa rapídne znížili a fakt som sa bál. Ale keď vznikali prvé recenzie, ktoré boli dosť pozitívne, tak som sa rozhodol, že to mu dám šancu. A po skončení tohto filmu musím povedať, že teraz si nepamätám žiadny komiksový film, ktorý by mi vyžiaril úsmev na tvári ako práve Shang-Chi a v skratke je to úžasný BLOCKBUSTER. Simu Liu ako Shang-Chi je sympáťak a fandil som mu od začiatku do konca a Awkwafina bola veľmi vtipná a neskutočne si to užíva. Ale za mňa najlepšia postava z celého filmu je hlavný záporák Mandarin, ktorý je (asi) najcharizmatickejší záporák v celom MCU a konečne sa Marvelu podarilo spraviť kvalitného a zapamätateľného záporáka a Tony Leung Chiu-wai ho zahral skvele. Akčné scény sú neskutočne svižné a nápadité a majú dokonalú choreografiu (napr. scéna z autobusu je TOP!). Čo som nečakal (pozor SPOILER!!!) bol návrat Bena Kingsleyho z Iron Mana 3, ktorý je spolu s Awkwafinou asi najvtipnejšia postava z celého filmu a jeho vtipné historky je to najvtipnejšie čo som kedy počul v akejkoľvek Marvelovke. Finále filmu bolo milión krát lepšie a epickejšie ako v Black Widow. Vizuálne sa jedná o najkrajší MCU film a čínska mytológia pôsobí v tomto filme veľmi dobre. Zatiaľ najväčšie prekvapenie v tomto roku a okamžite chcem druhý diel! Videl som v kine Považan NMnV. 9/10.

plagát

Winx Club (2011) (seriál) 

4.séria (2008-2009): 4. séria ma veľmi sklamala. Dokonca sa mi 2. séria klubu Winx páčila viac a to je čo povedať. Má to veľa zbytočných úsekov napr. v Gardénii. Hlavný záporáci - Čarodejníci čierneho kruhu boli veľmi zaujímaví a najviac som si zamiloval Gantlosa. Nová transformácia Believix je fajn transformácia, ale nebola až tak veľmi super ako Enchantix v 3. sérii. Lovix a Sophix pri konci série boli tiež veľmi fajn. Dej v Gardénii ma v pár momentoch dosť nudil, ale zase posledné epizódy boli veľmi dobré. Nová víla Roxy mala prekvapivo dosť dôležitý a zaujímavý pôvod a príbeh. Kráľovná víl Morgana bola milá a pekne spracovaná, ale Nebula (víla vojny, predtým víla mieru) a Aurora (hlavná víla Severu) mi prišli totálne zbytočné a nezaujímavé. Avšak sa to vôbec netýka Diany (hlavná víla prírody), pretože tá bola dosť mocná a omnoho zaujímavejšia než Nebula či Aurora. Finálny súboj ma dosť sklamal svojím veľmi rýchlym tempom. Musím sa priznať, že mi veľmi chýbali Trix. 4. séria má viacero zaujímavých a prekvapivých momentov avšak veľmi veľa nudných a nezaujímavých momentov... Autori si povedali, že sa dej nebude odohrávať vo fantasy svete Magickej Dimenzie a celý dej presunuli na planétu Zem a to je pre mňa obrovská škoda. Čo musím pochváliť je Intro/Opening hneď na začiatku každej epizódy. Winx Club 4.séria som pozeral v českom dabingu od TV Barrandov. 5/10. 5.séria (2012-2013): Po priemernej 4. sérii sa konečne Winx Club vrátil do starých koľají a smelo prehlasujem, že sériu 5 môžem prirovnať k 3. sérii, ktorá bola za mňa najlepšia zo všetkých. Hlavný záporák Tritannus je podobne ako Valtor rozhodne najlepší a najzaujímavejší záporák vôbec. Dej, ktorý sa odohráva väčšinou pod vodou je veľmi zaujímavý a originálny. Návrat Trix mi prišiel dosť zaujímavý a nečakaný, kedy som si povedal „Oh yes!“ Prvá transformácia Harmonix sa mi veľmi páčila a za mňa je lepšia než Believix. Druhú transformáciu Sirenix som si o trošku menej zamiloval než Harmonix. Bolo veľmi zaujímavé, že sa autori rozhodli dať 2D animáciu spoločne so CGI animáciou v jednom snímku. V príbehu to bolo tak, že 2D animácia bola prevažne stála a keď Winx cestovali do Nekonečného Oceánu animácia sa zmenila na 3D – CGI. Nová transformácia Trix s názvom Temný Sirenix bola temná a zaujímavá. Nový špecialista Roy bol sympatický, ale zase nemal až tak skvelú chémiu s Aishou (Laylou) ako mal Nabu so 3. a 4. série. Najväčšie prekvapenie bolo rozhodne, že sme zistili niečo viac o minulosti Daphne. Malé podmorské strážkyne sa dosť podobali Pixies, ale našťastie nie sú moc cringe a sú zaujímavejšie.  Sirenix mal prekvapivo mnoho vymožeností ako napr. prianie Sirenixu a osobné kúzlo Sirenixu. Finálny súboj bol prekvapivo dosť epický a akčný ako to bolo u 3. série. Winx Club 5.séria som pozeral v českom dabingu od TV nickelodeon. 8,5/10. 6. séria (2013-2014): Na 6. sériu som bol dosť zvedavý, pretože som vôbec nevedel čo sa v nej bude odohrávať a povedal by som, že je na (skoro) kvalitu 1. sérii. Ale zase mňa veľmi sklamal hlavný záporák Acheron, ktorý vizuálne vypadal zaujímavý a vypadal na prvý pohľad veľmi dobre a veril som, že si ho zamilujem ako Valtora a Tritanusa, ale bohužiaľ nie je tomu tak. Druhá hlavná záporačka Selina bola celkom fajn, pretože mala veľmi zaujímavú históriu a spomienky okoľo Bloom, čo som bol veľmi príjemne prekvapený a Trix sú opäť veľmi dobré. Veľmi mňa prekvapilo Legendárium, ktoré má veľmi zaujímavé postavy, ktoré väčšinou prekvapia, najviac ma bavili upíri. Prvá transformácia Bloomix je bez debaty asi najsilnejšia transformácia a možno sa mi páčila viac než Harmonix a Sirenix z 5. série. Druhá transformácia Mythix my už prišla celkom zbytočná a pre mňa to bolo už trošku prehnané, ako autori sa rozhodli, že dajú Winxkám čarovné palíčky, to už bolo až moc prehnané. Opäť sa tu stretne s 2D animáciou spoločne CGI animáciou v jednom snímku. Kmotrička víl mi prišla v pár momentov trošku cringe, ale v pár scénok bola celkom dôležitá. Daphne je už konečne ako človek a ako postava je sympatická a dosť inteligentná a múdra. Dokonca sa vrátili aj Pixies, ktoré našťastie nie sú moc CRINGE ako v 2. a 3. sérii. Finálny súboj nebol tak moc dobrý ako v 3. a 5. sérii, ale bola celkom fajn. Winx Club 6.séria som pozeral v českom dabingu od TV nickelodeon. 7,5/10. 7.séria (2015-2016): Nepamätám si väčšiu nudu, ako pri sledovaní 7.série Winx Clubu. Celý dej a príbeh 7.série je nezaujímavý a zbytočný. Noví záporáci Kalshara a Brafilius sú o dosť lepší ako nudný Acheron z predchádzajúcej 6.série, ale v niektorých momentoch boli dosť trápní a ich diabolský plán bol nezaujímavý. Tak isto ma veľmi sklamali nové transformácie Butterflix a Tynix. Na Butterflix bolo aspoň vidieť, že sa tvorcovia snažili o zapamätateľnú transformáciu a mali prekvapivo aj veľký potenciál, ale bohužiaľ nie, opäť to domrvili! A o Tynixu sa radšej nebudeme ani baviť, to bolo v jednom slove KATASTROFA!!! Zvieratá od Winx (nepamätám si ich názov:)) boli tiež o ničom, okrem Squonga, ktorý mi prišiel dosť vtipný. 7.séria má za mňa najhoršie epizódy z celého seriálu (ako napr. Mission in the Jungle alebo Banana Day) a väčšinou boli tak moc trápne, že som si robil srandu a hovoril som si, kedy tento animovaný teror už skončí. Čo bolo aspoň fajn na 7.série bol návrat Trix, ktorý dej pozitívne zlepšili a samotné finále je tiež veľmi fajn, ktoré nebolo až tak dobré ako v 6.sérii, ale aspoň sa dalo na čo pozerať. 7.sériu si už pravdepodobne nikdy nepustím a tvorcovia mi zničili asi jeden z mojich najobľúbenejších seriálov v detstve, je to hrozné a smutné. Už nikdy viac! Winx Club 7.séria som pozeral v českom dabingu od TV nickelodeon. 3/10.

plagát

Klub Winx (2004) (seriál) 

Winx Club som ako malý mal veľmi rád a bol to jeden z mojich najobľúbenejších seriálov v detstve. Preto som sa rozhodol, že si zaspomínam na svoje detstvo a spravím si maratón od 1. do 7. série. Maratón som si spravil aj preto, lebo som v detstve samozrejme nevidel všetky série z tohto seriálu. Maratón som spustil 11.7.2020 a skončil som 1.8.2021. Ku každej sérii som si napísal svoju recenziu (bodové hodnotenie neberte nijak vážne napr. keď dostane nejaká séria 8/10, tak samozrejme nemôžete porovnať 8/10 z neakého kvalitnejšieho filmu): 1.séria (2003-2004): Očakával som veľmi málo a kvôli tomu ma prvá séria veľmi príjemne prekvapila, hlavne posledné epizódy. Prvé epizódy boli fajn, ale niektoré mi prišli trošku nudné a celkom zbytočné, ale od ôsmej epizódy sa to neskutočne zlepšilo a zrazu prišiel veľký HYPE. Posledné epizódy boli skvelé a veľmi epické, jedine tak epizódy 20 a 21, ktoré boli zo zamrznutej planéty Domino, mi prišli najslabšie z finále. Hlavné postavy sú dosť zaujímavé a vžijete sa spolu s nimi do deja. Kvôli tomu dostávate túžbu vedieť viac a viac o ich živote a hlavné záporačky Trix-Icy, Stormy a Darcy boli dosť desivé. CGI nie je úplne najlepšia, síce chápem, že je to jeden z prvých projektov Rainbow S.r.l, ale väčšinou pôsobí dosť lacne a v niektorých momentoch dokonca vtipne a strašne. Winx Club 1.séria som pozeral v českom dabingu od TV Prima. Takže za mňa veľmi dobrá séria, teda okrem toho hrozného CGI:) 8/10. 2.séria (2004-2005): Musím povedať, že ma 2.séria klubu Winx sklamala. Prvé epizódy sú veľmi dobré, snáď lepšie než v prvej sérii. No potom od ôsmej epizódy tu sú epizódy, ktoré sú dosť zbytočné a nudné. Avšak posledné epizódy (hlavne tá úplne posledná) mi prišli dosť zaujímavé a temné. Hlavný záporák Lord Darkar alias Temný Pán je dosť zaujímavý a mocný. Veľmi zaujímavý je aj jeho príbeh pred dejom 2.série, kedy mu slúžili samotné pramatky všetkých čarodejníc, ktoré sa objavia v budúcej 3.sérii. Bohužiaľ väčšinou Darkar nerobí skoro nič a namiesto neho robia všetku špinavú prácu Trix alebo jeho verný maznáčik Kerborg. Našťastie má nejaké akčné scénky, ktoré sú veľmi fajn. Nová Winxka Layla (Aisha) mi prišla zo začiatku dosť tvrdohlavá. Avšak neskôr som si na ňu relatívne zvykol. Pixies mi prišli totálne zbytočné a miestami otravné. Nová transformácia Charmix, ktorú Winx pri konci série postupne získavajú je veľmi fajn. Trix už nie sú tak veľmi psycho a strašidelné ako v 1.sérii, avšak ich návrat bol prekvapivo dobre zapamätateľný. Na druhú stranu boli Trix silnejšie a mocnejšie vďaka temnému kúzlu od Darkara. Nový špecialista Helius, ktorý sa zamiluje do Flory bol sympatický a veľmi milý. Nový profesor Avalon je veľmi zaujímavý a dosť charizmatický, ale nikto netuší kto sa za milým úsmevom profesora Avalona naozaj ukrýva. Čo musím dosť pochváliť na 2.série je neskutočne veľa dobrých odkazov na veľmi známe filmy (napr. Star Wars atď). Prvá polovica 2.sérii má niekoľko veľmi dobrých epizód. Avšak sa medzi nimi nájde pár nudných a zbytočných epizód. V týchto menej zaujímavých epizódach sa ale dozvieme viac o súkromí každej Winx napr. Musa a jej mama. Druhá polovica 2.sérii je dosť solídna a veľmi temná. CGI a vizuálna stránka sa dosť zlepšila oproti 1.sérii. Winx Club 2.séria som pozeral v českom dabingu od TV Barrandov. 6,5/10. 3.séria (2006-2007): Rozhodne najlepšia a najdepresívnejšia séria, ktorá ma veľmi milo prekvapila. Hlavný záporák Valtor bol rozhodne zo všetkých záporákov najsilnejší, najmocnejší a bol veľmi strašidelný. Zo všetkých záporákov Winx Clubu bol najlepší. Nová transformácia Enchantix a Vílí prach boli veľmi silné a veľmi okúzľujúce. Našťastie tu Pixies nemajú až tak významnú rolu ako v druhej sérii, čo som jedine rád. Prvé epizódy, kedy mali Winx letné prázdniny, boli celkom fajn, ale neboli extrémne významné pre príbeh. Jedine tak 20. epizóda mi prišla dosť zbytočná a skôr som v boji Pixies vs. Trix fandil čarodejniciam Trix:) Avšak posledné epizódy sú dosť epické a veľmi temné. Od 13. epizódy sa dej dosť zvrtne a príbeh narastá na depresívnejšiu stránku. Opäť sa vrátili Trix, ktoré pomáhali celú sériu Valtorovi. Nová postava Nabu mi prišla celkom v pohode, ale chýbal mi viac jeho origin príbeh a nebol tak moc zaujímavá postava. Finálny súboj s Valtorom bol dosť napínavý a akčný. CGI a celý grafický dizajn sa opäť veľmi zlepšil. Winx Club séria 3 som pozeral v českom dabingu od TV Barrandov. 8,5/10.

plagát

Winx club - V tajemných hlubinách (2014) 

Zo všetkých Winx Club filmov je Winx Club: V Tajemných Hlubinách najslabší. Hlavná záporačka Politea ma veľkým spôsobom dosť sklamala, pretože bola len na začiatku a na konci filmu a skoro nič sme sa o nej nedozvedeli. Návrat Tritanusa mi prišla dosť divná a nespravodlivá, aspoň Trix mi prišli veľmi fajn. Animácia a CGI je vlastne taká istá ako v 5. série a moc sa nezmenila. Moc sa mi nepáčil Kiko, ktorý mi prišiel vizuálne najhorší zo všetkých filmov (dokonca aj v prvom filme vypadal o dosť lepšie) a transformácia Sirenix 3D sa vôbec nezmenila a mám istý názor ako v 5. sérii. Finálny súboj mi prišiel celkom fajn, ale prišiel mi strašne moc urýchlený a smrť Politei ma tiež celkom sklamala. Finálna pieseň bola akože WTF! (veď to nedávalo žiadny smysel!) 3/10.

plagát

Winx Club: Magické dobrodružství (2010) 

Mám veľmi podobný názor ako pri prvom filme Winx Clubu, je to fajn, ale nič veľkolepého. Animácia a celé CGI sa trošku zlepšila, ale aj tak to pôsobí dosť lacne. Úprimne čakal som o dosť horší snímok, ale ako celok je Winx Club: Magické Dobrodružství veľmi fajn a milo prekvapil. Som veľmi rád, že sa po 4. sérii už konečne vrátili Trix. Dej bol veľmi v pohode, ale na druhú stranu nebol až tak zaujímavý ako pri prvom filme. Transformácia Believix 3D bola to isté ako v 4. sérii akurát v 3D, avšak Believix sa mi viac páčil v 2D (Winx Club séria 4). Veľmi ma mrzelo, že v tomto filme bol Nabu, ktorý predsa zomrel vo 4. sérii, ktorej dej sa odohráva pred týmto filmom a to je veľmi veľká chyba, ktorá ma dosť zamrzela (asi vstal z mŕtvych XD). Hlavné záporačky - Tri prastaré čarodejnice boli spracované veľmi fajn, na druhú stranu mi neprišli až tak veľmi strašidelné. Finálny súboj bol v pohode. Zaujala ma nová transformácia Super Trix. Súboj bol v celkom rýchlom tempe, ktoré mi vyhovovalo. 5,5/10.

plagát

Winx Club: Výprava do strateného kráľovstva (2007) 

Úprimne čakal som o dosť horší snímok, ale ako celok je Winx Club: Výprava do Ztraceného Království fajn a aj celkom prekvapil, ale je to čistý priemer. Má niekoľko problémov... Za prvé CGI nieje dokonalé a pôsobí lacne (dokonca aj prvé Toy Story vyzeralo o dosť lepšie.) Za druhé: niektoré postavy vyzerajú vizuálne nesympaticky a za tretie: strašne mi vadila Stella. Na to, že ju mám v seriáli veľmi rád, tak tu mi prišla trápna a prehnaná. Hagen mi prišiel veľmi zaujímavý a teším sa, kedy ho v seriáli (možno aj vo filmoch) opäť uvidím. Hlavná záporáčka tohto filmu, Mandragora (čarodejnica hmyzu) mi prišla fajn a vyzerala veľmi strašidelne. Je škoda, že sme sa o nej nedozvedeli niečo viac. Transformácia Enchantix (3D verzia) sa mi veľmi nepáčila, hlavne preto, lebo neobsahovala pôvodnú pieseň Enchantix z 3. série seriálu Winx Club. Finále tohto filmu je ukončenie celého hlavného príbehu Winx Club na ktorý sme čakali celé 3 série od roku 2003. 5/10