Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný
  • Krátkometrážny
  • Dráma

Posledné recenzie (29)

plagát

Joker (2019) 

Dvoma slovami: "Nepopísateľný zážitok." Joker ma od prvého momentu vtiahol do deja a veľmi depresívnej atmosféry, ktorá je veľmi intenzívna a dosť retro. Zabudníte na akčný superhrdinský blockbuster ala Marvel, nie! Tento film je sociálne psychologická dráma, ktorá správne ukazuje osobnosť a tragický príbeh Arthura Flecka, a v tom Joker exceluje. Joaquin Phoenix sa pre túto rolu narodil. Je to jeho neodolateľný herecký koncert, a v scénach kde je pohľad iba na neho alebo keď počujete jeho smiech, tak v tej chvíli máte nepríjemnú husiu kožu a Oscara si stopercentne zaslúžil, a okamžite si získal moje srdce. Dej filmu je správne chladnokrvný a nepredvídateľný, a absolútne neviete čo sa v následujúcej scéne stane, čo je veľké pozitívum, a v strede filmu sa stanú dva nečakané zvraty pri ktorých som skoro nedýchal. Čo musím ešte spomenúť je skvelá réžia Todda Philipsa a vynikajúci soundtrack od islandskej skladateľky Hildur Guðnadóttir (zložila hudbu aj k seriálu Černobyľ!), ktorý doteraz počúvam a môj najobľúbenejší track je Smile. Koniec filmu je čerešníčka na torte u ktorého mi skoro spadla slza na tvári. Som zvedavý akým smerom zajdú tvorcovia druhého dielu. Asi mňa Marvel fanúšikovia budú nenávidieť, ale páčilo sa mi to viac než Avengers Endgame! Spolu s Temným rytierom od Christophera Nolana bezkonkurečne najlepší DC film. "All I have, are negative thoughts." 10/10.

plagát

Čierna krv (2007) 

Veľkolepé dielo! Film Čierna krv je jeden z najzaujímavejších a najnepríjemnejších filmov, ktoré som mal tú česť vidieť. Na toto dielko som predtým bol veľmi zvedavý a za poslednú dobu som si povedal: "Idem do toho!" Dámy a páni, po skončení tohto filmu som mal nepríjemnú husiu kožu po celom tele a áno, ten film ma rozsekal na malé kúsky. Daniel Day-Lewis ako naftár Daniel Plainview je v tomto filme neuveriteľný a priznávam sa, že si nepamätám žiadného herca, ktorý by sa tak moc vžil do hlavnej postavy, že to je priam nemožné, dokonca som si myslel, že ho nehrá, ale že skutočne je on ním, a za mňa jeden z najlepších hereckých výkonov, ktoré som videl + zaslúžený Oscar a Zlatý Glóbus. Veľmi mile ma prekvapil Paul Dano, ktorý si zahral fanatického farára a proroka Eli Sundaya, bol taktiež výborný ako Daniel. Vo filme ma najviac vydesilo práve charakter Daniela Plainviewa, na začiaku filmu je cieľavedomý a "rodinne založený" človek, ale od momentu, keď jeho syn príde o sluch a reč, tak sa s Daniela stáva ľudské monštrum (na konci filmu som si myslel, že je diabol). Hlášky sú v tomto majstrovskom diele nezabudnúteľné: "I´ve abandoned my child!" "I drink your milkshake, I drink it up!" "I´am the third revelation!" "I´m finished." Ešte musím podotknúť finálnu scénu v kolkárni, ktorá je desivá a fantasticky natočená. Nedoporučujem pre slabšie povahy:) MASTERPIECE. 10/10.

plagát

Duna (2021) 

Než začnem s mojimi dojmami na Dunu, tak očakávajte, že film nie je pre každého a chápem ľudí, ktorým film nesedel alebo sa u neho nudili, to prakticky rešpektujem. Duna je veľmi nezvyčajný (v dobrom slova zmysle) BLOCKBUSTER, ktorý sa zďaleka nepribližuje ku MCU alebo DC (to v žiadnom prípade nečakajte), ale je o dosť serióznejší a ľudskejší. A teraz k mojim dojmom: Ja som sa do tohto filmu zamiloval! Dúfal som, že sa mi film bude veľmi páčiť, ale že až tak moc, to som očividne nečakal. Vizuálne = audiovizuálne p*rno, ktorému nie je nič čo vytknúť a za mňa vizuálne jeden z najkrajších filmov za posledných desať rokov! Timothée Chalamet ako Paul Atreides je dychberúci napr. scéna zo skrinkou je na prvý moment desivá, a to čo Timothée hrá a predvádza na plátne, ty vole!!! Hlavný záporák Baron, ktorého si zahral Stellan Skarsgard je neprijemne chladnokrvný a hrôzostrašný, a Rebecca Ferguson je tiež neskutočná. Soundtrack od Hansa Zimmera je mimozemsky založený a v niektorých momentov je hudba nezabudnuteľná a krásne sa hodí na každú scénu a zvyšuje atmosféru celého filmu, čo je obrovské plus. A keď film skončil, nemal som slov, cítil som sa ako v siedmom nebi. Film Duna je ideálny pre kino a nie pre streamovaciu platformu ako HBO MAX, preto Vám radím, choďte na to do kina a podporte to, prosím, chcem druhý diel! Spolu s Bohemian Rhapsody najlepší kino zážitok. Film roka! Videl som v kine Považan NMnV. 10/10.

Posledné hodnotenia (3 655)

Ľudovít II. (2012)

19.04.2024

Životy slavných (2020) (relácia)

16.04.2024

Amadeus (1984)

13.04.2024

Misery nechce zomrieť (1990)

12.04.2024

Voľby prezidenta 2024 - Duel kandidátov (2024) (relácia)

03.04.2024

VILOmeniny (2002) (relácia)

02.04.2024

Barbie (2023)

01.04.2024

Máte slovo (2008) (relácia)

01.04.2024

De Facto (2007) (relácia)

01.04.2024

Reklama