Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Fantasy
  • Akčný

Recenzie (241)

plagát

Wedding Impossible (2024) (seriál) 

Z nejakého dôvodu som si myslela, že všetky kdramy majú 16 epizód... Neviem, predpokladala som, že je to také nepísané pravidlo. Keďže toto ich malo len 12 a obsah ma zaujal, neváhala som a pustila sa do pozerania. Všetky tri hlavné postavy som si obľúbila už prvého momentu a vďaka nim som tých 12 epizód zhltla za pár dní. Priznám sa, čakala som iné spracovanie konca, no aj toto sa mi veľmi páčilo. Herci k sebe pasovali a ich interakcie boli takmer bezchybné. Najviac som sa bavila na Ji Hanových výrazoch tváre.

plagát

Guan yu wei zhi de wo men (2024) (seriál) 

Wau. Tak toto bolo niečo úžasné. Pred chvíľou som kamarátovi poslala takúto správu: "Je to úžasné, úžasné úžasné úžasné dokonalé skvelé nadherne a došli mi synonymá k slovu úžasné." A za svojimi slovami si stojím. Zaujímavosťou je, že seriál je natočený v Taiwane, ale podľa čínskej knihy od veľmi známej autorky menom Priest, Jeden čínsky seriál na motív knihy od tejto autorky už v Číne zakázali vysielať, takže som rada, že Taiwan prevzal iniciatívu a vytvoril tak nádherné dielo. S touto dvojkou sa mi bude lúčiť veľmi ťažko. Myslím, že toto je prvýkrát, čo mi je ľúto, že mimo Thajska nie je bežné, že dvojice spolu zostávajú a hrajú vo viacerých seriáloch, pretože Chris a Kurt hviezdia na plnej čiare. Rol Qiana a Yuana sa zhostili perfektne a do oboch postáv vložili maximum. Chémia chemikuje, napätie napätuje a iskry iskria presne vtedy, kedy majú. Ú Ž A S N É.

plagát

Wedding Impossible - Episode 4 (2024) (epizóda) 

Najprv som infarktovala na začiatku, potom niekde uprostred hneď niekoľkokrát po sebe a koniec ma už zabil.

plagát

Koi wo Surunara Nidome ga Joto (2024) (seriál) 

Do tohto som išla s nízkymi očakávaniami, no už po prvej epizóde mi bolo jasné, že som sa mýlila. Stretnutie prvej lásky po dlhom čase bolo vykreslené naozaj dobre. Herci sa do svojich postáv vžili a dokázali nám ukázať všetky emócie, ktorými si Miyata a Takashi v priebehu deja prechádzali. Japonské BLká v sebe majú niečo typické pre Japonsko. Neviem to identifikovať, ale kto niečo takéto videl, určite vie o čom hovorím. Hoci je toto vysoko nad tou typickou japonskou produkciou, to niečo typicky japonské tam stále je a mne sa tento paradox veľmi páčil. Škoda, že sme sa nemohli bližšie oboznámiť s ich minulosťou.

plagát

The Miracle of Teddy Bear (2022) (seriál) 

Pôvodne som sa do tohto seriálu vôbec nechcela púšťať. Šestnásť deväťdesiatminútových epizód ma nijak zvlášť nelákalo, ale keďže ma môj pen pal friend cca rok presviedčal, že si to mám pozrieť, tak som si povedala, že tomu dám šancu. Čiastočne aj preto, aby mi už s týmto dal pokoj XD. Prvé epizódy ma nijako nenadchli, z veľkej časti kvôli Nutovi, ku ktorému naozaj nebolo jednoduché nájsť si cestu a mať ho rada. Potom ale prišli flashbacky a čím viac sa odhaľovala jeho minulosť, tým viac som rozumela jeho správaniu. Nut pôsobí prvým dojmom ako príliš komplikovaná postava, no jeho minulosť dodáva zmysel každému jednému zlému slovu, ktoré vyšlo z jeho úst. Na druhej strane, Tofu je úplné zlatíčko. S Nutom sú ako jing a jang. Macko sa od iných romantických BLiek odlišuje tým, že v ňom nejde len o romantickú linku. Okrem lásky sa riešia rôzne iné témy ako napríklad domáce násilie, homofobia zo strany rodiča, toxické vzťahy v rodine, odlúčenie a mnohé ďalšie. V pozadí sa po celý čas diali veci, ktoré sa spočiatku zdali byť nepodstatné, no napokon krásne zapadli do hlavnej dejovej línie. Zistenie, že Song je vlastne Nuengov brat, že Prim pozná Tarna, vyšetrovanie ohľadne ublíženia na zdraví, extrémne nepríjemná suseda, ktorej by som najradšej vyškriabala oči… To všetko sa priamo týkalo Nuta a nejakým spôsobom zapadlo do jeho príbehu. Pokiaľ by chýbal čo i len jeden detail, celý príbeh by sa zmenil od základov. Vedela som ako príbeh skončí, a preto pre mňa niektoré veci neboli až tak šokujúce. Niektoré veci mi vďaka tomu dávali zmysel skôr ako bol odhalený ich význam a na to, čoho sa niektorí ľudia báli, som sa ja tešila. Napriek tomu všetkému ma posledné dve epizódy dostali. Počas nich sa vo mne prestriedali všetky emócie, no napokon to predsa len skončilo radosťou. Záver bol presne taký, aký si tento príbeh vyžadoval.

plagát

The Spirealm (2024) (seriál) 

BL alebo bromance? Nie je to jedno? Je to jednoducho dobré, no popravde sa nečudujem, že to v Číne zakázali vysielať. Ok... Teraz, pár hodín po dopozeraní si myslím, že som pripravená napísať túto recenziu. Keď som počula, že to bolo zakázané, ale čínski fanúšikovia boli dosť bystrí na to, aby stiahli všetky epizódy, bola som presvedčená, že to musím vidieť. Obľúbila som si všetky hlavné postavy, aj keď som sa trochu strácala v ich menách, ale to je chyba neoficiálnych tituliek. LJS a RNZ boli úžasní a ich chémia naozaj iskrila. Úprimne povedané, nie som prekvapená, že čínska vláda tento seriál pozastavila, ale je to škoda, pretože príbeh bol jednoducho dokonalý. V prvom rade ide o príbeh o nebezpečnej smrtiacej hre a skupine ľudí, ktorí sa snažia prežiť. BL aspekt bol len súčasťou niečoho väčšieho. Chystám sa čítať knihu, takže sa teším na scény, ktoré sa do seriálu nedostali. Nepatrím medzi milovníkov hororov, no a preto som sa miestami pýtala sama seba, či to naozaj idem pozerať len kvôli BL aspektu, no napokon som si príbeh ako taký užila najviac ako sa dalo. Niekedy to bolo naozaj strašidelné, niekedy nie. Niekedy som cítila motýle v bruchu, niekedy som chcela preplakať hodiny. Každé dvere obsahujú iný príbeh a postavy musia nájsť stopy a zistiť ako sa dostať von. Nie je to ľahké, ale keď spolupracujú, nie je to ani ťažké. Príbeh je plný napätia, vďaka čomu som si za pár dní pozrela všetky epizódy. Ale ku koncu mám nejaké výhrady. Teda, nemôžem povedať, že sa mi nepáčilo, ale ani to, že sa mi páčilo. Posledná scéna mi jednoducho nedáva zmysel. Celkovo bol príbeh skvelý, ale koniec som si predstavovala inak. SPOILER ALERT >>> Nečitala som knihu, takže som to možno len nepochopila, ale prečo musel LJS vytvoriť úplne nový svet? Prečo nie len nového NPC? Chcem tým povedať, že jeho kamarát mohol vytvoriť NPC, ktorý je schopný vyjsť z hry, tak prečo to nespraviť znova? Viem, že to nie je ľahké, ale toto je nadprirodzené alebo skôr scifi prostredie, a keď to bolo možné raz, som si istá, že by to fungovalo znova. A rada by som vedela, kto bol ten kamarát zo strednej školy.

plagát

Pit Babe (2023) (seriál) 

Tomuto sa hovorí horská dráha... Nie som veľkou fanúšičkou omegaverse, no bola som zvedavá, čo sa z príbehu vyvinie a zostala som naozaj príjemne prekvapená. Už or prvej epizódy bolo jasné, že v príbehu bude mnoho akcie, no nečakala som, že dej naberie až takýto spád. Bola som pripravená na niečo ako Love in the air, no hoci majú tieto dva seriály niečo spoločné, nie je toho vôbec veľa. Chémia medzi Babom a Charliem iskrila natoľko, že oslepovala všetko ostatné naokolo. Ich scény boli jednoducho nezabudnuteľné a či sa už správali ako zamilované hrdličky, pomáhali jeden druhému, snažili sa navzájom ochrániť alebo sa hádali, herci do toho vždy vložili maximum. Videá zo zákulisia a fanmeetingov sú len dôkazom toho, že Pavel a Pooh sú perfektným duom a pevne verím, že ich čoskoro uvidím v ďalšom projekte. Vedľajšie páry boli takisto skvelé, no tu neplatilo pravidlo "side couple steals the show". Babe a Charlie hviezdili za každých okolností. Mňa si ale naplno získal Way. Viem, čo si o ňom drvivá väčšina myslí, najmä po TEJ udalosti, no stojím si za tým, že by to aj tak nedokázal urobiť. S P O I L E R >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Way Baba úprimne a od srdca miloval. Nedokázal by mu ublížiť, a pokiaľ by zo náhodou zašlo až tak ďaleko, nikdy by si to neodpustil a vyčítal by si to do konca života. Nepoznám nikoho, kto by ho mal rád a po TEJ udalosti ho všetci nenávideli, ale ja som vedela, že dostane svoju redemption arch a že napokon si získa srdcia všetkých. To isté platí pre Kentu. Kent ma prekvapil na plnej čiare. Pred pár hodinami som niekde čítala teóriu, že Tonymu bodne nôž do chrbta. On to urobil Doslova. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< R E L I O P S Mala som tušenie, čo príde na konci, no predsa ma to zlomilo. Najlepší zážitok spojený s Pit babe, bolo pozeranie 8. alebo 9. epizódy na tablete v autobuse.

plagát

Eien no kinó (2022) (seriál) 

Ako to len povedať... Nádhera. Viac-menej od začiatku tešíme čo sa stane, no predsa od príbehu nedokážeme odtrhnúť oči a trpezlivo čakáme na koniec.

plagát

HIStory2: Crossing the Line (2018) (seriál) 

Začiatok nič moc, ale potom to nabralo na obrátkach. Hlavné postavy boli úžasné, rovnako ako aj tie vedľajšie, ktoré sa prejavili až neskôr. Škola, volejbal a trochu napätia tvoria presne takú atmosféru akú majú.

plagát

Last Twilight (2023) (seriál) 

Seriál, na ktorý sme sa všetci tešili už od prvej zmienky o jeho možnej existencii. Herci, ktorí už poznáme z iného projektu, spoločne opäť hviezdili a svojou žiarou oslepili davy fanúšikov po celom svete. Svoju prácu odviedli viac ako perfektne a to najmä Sea, ktorého postava prišla o zrak. Je vidieť, že svoju rolu nepodceňoval, a že sa naozaj poctivo pripravoval, aby ju mohol odviesť čo najlepšie a najdôveryhodnejšie. Tvorcovia nás všetkých držali v napätí celé tri mesiace, pretože kniha, ktorá je pôvodným námetom, nemá práve najlepší koniec. A my sme mohli len vytvárať teórie a modliť sa, aby režisér zachoval to, čím je známy a dal nám šťastní koniec. Vlastne im. Postavám. Mhokovi a Dayovi. Ale zároveň aj nám... Či sa mu to podarilo, to už neprezradím, no koniec bol každopádne nádherný. Nie taký, aký som si predstavovala, ale nádherný. Bez pochýb ide o jedno z najlepších BL roku 2023 a rozhodne sa naň oplatilo čakať o trochu dlhšie. Mhok mi prirástol k srdiečku hneď na začiatku a Daya som mala chuť prefackať vždy, keď povedal, že Mhok nemá pekný hlas alebo nevyzerá dobre. Keby Jimmy čítal knihu mne, ani trochu by mi nevadilo, že po thajsky viem štyri slová a dve z toho nadávky. Kvôli jeho hlasu by som ho počúvala nonstop. Príbehom nás sprevádza nádherná hudba a ak mám správne informácie, tak jeden talentovaný umelec preložil a naspieval úvodnú pieseň v angličtine, vďaka čomu je ešte dokonalejšia.