Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenzie (37)

plagát

Hádej, kdo je vrah (2022) 

Na takomto type filmu ma dokážu zaujať dve veci. Dobrý twist a kočky. Ten twist mi rozhodne zaujímavý prišiel. Lenže to je 10 minút z celej stopáže. A bohužiaľ kočky sú ťažko podpriemerné. Až teda na Alice. Síce otravný stereotyp ale dobré zahraný. Takže vo výsledku nič moc. Ak by som sa na to ešte niekedy mala pozrieť, tak jedine na kokaíne, lol.

plagát

Holky bez zábran (2023) 

Can we cut the gay shit and get this show on the road? I came here for some good man-on-man grappling and slapping football!

plagát

Spider-Man: Cez paralelné svety (2023) 

Filmy o pavúčom mužovi má príliš nelákajú ani nelákali. Asi preto, že pavúky vo mne vzbudzujú rôzne pocity a ani jeden z nich nie je príjemný. Na animák som kývla, lebo decká to zaujalo.  Kiež by nám ale niekto pred zhliadnutím filmu povedal, že pôjde o dva a pol hodinové eklektické blikanie neónových farieb doplnené nekonečnými monológmi, ktoré sa točia v kruhu a celé sa to zakončí tým, že sa to nezakončí. Tzn. nič. Nula. Dva a pol hodinová agónia, ktorá má byť vykúpená tým, že to celé nakoniec bude dávať zmysel nekončí. Lebo nedáva. Jediná pozitívna správa pre mňa je, že väčšina divákov tieto moje pocity nezdieľa, takže je veľká šanca, že sa Vám film bude páčiť. Mne sa nepáčil. Keby som si mohla znovu vybrať ako stráviť čas, ktorý som venovala jeho sledovaniu a na výber je len možnosť strčiť si ceruzku do oka a špárať sa v mozgu až kým neomdliem vyberiem si ceruzku. Btw. prví diel sme tiež videli a prišiel nám fajn. Druhý nezabodoval ani mňa ani u neterí. Všetko zaujímavé a inovativné čo fungovalo v Spider-Man paralelné svety bolo tu na steroidoch obohatených T-vírusom. Menej je niekedy viac. Áno aj viac niekedy viac. Ale niekedy je to až príliš.

plagát

Čarovná lienka a Čierny kocúr vo filme (2023) 

Nemôžem si pomôcť ale pre mňa to bola strašná debilita. Naše dievčatá majú Berušku a Kocoura veľmi rady a keď sa dozvedeli, že budú v kine, pomaly nemohli dospať. Sama som pár dielov videla a aj keď som ich nadšenie úplne nezdieľala, verila som že to nebude taký výmet ako trebárs Mia a ja vo filme. Bohužiaľ,  bolo to horšie. Muzikálové vložky vo filmoch sú pre mňa všeobecne veľké nie a málokedy mi to tam naozaj sadne. Beruška a Kocour sú dovolím si tvrdiť z polovice tvorené práve hudobnými číslami. Na rozdiel od napríklad Ľadového kráľovstva tu ale hudobné čísla nehrajú žiadnu úlohu okrem toho, že sú prachsprostá vata. Takže polovica filmu tupá vata, ok. Druhá vec, neviem, či to bolo sálou ale ten zvuk mi neskutočne pílil uši. No nemyslím si, že za tým bola sála. Pár dní dozadu sme boli na Esá z pralesa v tej istej a u Es ma naopak hudobný doprovod nadchol (nutno ale dodať že Esá nemajú žiadne muzikálové čísla). Celková animácia mi tiež prišla taká, no ako to povedať, mdlá. Na veľké plátno to rozhodne nestačilo. Tak ako tak, asi by som obe veci aj prepáčila, keby ten dej  aspoň trochu za niečo stál. Stál teda. Väčšinou stál a nikam sa neposúval, no. Lebo sa spievalo. A keď sa nespievalo, človek si hovorí tak chce to byť akčnák? Chce to byť príbeh prvej lásky? Chce to byť o prerode Belly Swan na Mary Sue? Nakoniec to nie je nič. NULA. Pol hviezdičky dávam za Mean girl stereotypnú spolužiačku (neviem ako sa volala). Ona jediná mala nejaký ťah na bránu. A pol hviezdičky pridávam za vtip s prdením. (inak keď je vtip s prdením jediná vtipná vec vo filme, asi to nie je úplne dobre).  Sečteno, potrženo Beruška a Kocour film má 3 kratučké akčné scény. Romantická storylinka je viac než tu uveriteľná u tých divne nakrížených zvierat v Esách z pralesa a vraj teda podľa našich deciek to so seriálom nie je dobre prepojené. Nejedná sa o žiadny prequel ale skôr o retcon (nie príliš podarený). Prišlo im to nedotiahnuté a skratkovité. Príbeh lásky teda trošku zaujal tú mladšiu (Adrien je presne jej typ, lol), ale celkovo im to prišlo chaotické. Tak teda fakt nie som schopná uchopiť, kto je cielovka tohto počinu. Ale fanúšičky originálu (vo veku 10 a 6) a ich teta rozhodne nie. Ďalšia záhada pre mňa je tých 69% keď trebárs spomínané Esá majú 65. Ale možno tomu len nerozumiem. A tiež by som namiesto tohto vylievania si srdiečka mala byť rada, že sa dievčatá zľutovali a povedali, že nemusíme ísť na Tlapkovú :D To by ma zabilo.

plagát

Prelomiť ľady (2022) 

Čo sa mi na filme páčilo: 1. Tá hlavná kočka vyzerá ako sestra Manuely Zinsberger. 2. Je to z časti zo športového prostredia. Čo sa mi na filme nepáčilo: Všetko ostatné. Aj keď podobnosť s mojou obľúbenou športovkyňou je veľké plus, flanelku a iné módne doplnky prezentované vo filme by si Manuela na seba rozhodne nevzala. Takže z veľkého plus je razom malé bezvýznamné. A toho športovania je tam tiež nakoniec pramálo. Keby sa to aspoň o trochu viac sústredilo na tú dynamiku v rámci tímu. Namiesto toho tu máme nekonečno rozťahaných scén s bratom hlavnej hrdinky. A 80% z nich príbehu nič nedáva. Áno, chápem prečo je brat pre dej dôležitý ale až príliš veľa scén v ktorých sa nachádza pôsobí ako keby bolo z úplne iného filmu a ich prepojenie s hlavnou dejovou linkou je minimálne. Mám rada veci so športovou tematikou ale tých skutočne dobrých je ako šafranu. A Breaking the ice sa pre mňa do toho zoznamu bohužiaľ nezaradí. Premrhaný potenciál. Ešteže sa na pravú Manuelu môžem dívať ako válí v Arsenale. Ostatne, samotný Arsenal je lepší než akékoľvek fiktívne športové drama, lol.

plagát

Cool Girl! (2023) 

Priznám sa, že keď som videla plagát k filmu a pár sekúnd z traileru mala som silné nutkanie okamžite dať odpad. Už len za tie kačacie pysky. Ale tak som si povedala, že keď už niečo idem odpadovať tak tomu obetujem aspoň 10 minút svojho života. Film som si nakoniec pozrela celý a kupodivu odpudivo opuchnuté pery bola pre mňa nakoniec jediná zásadná vada. Áno, je to veľmi priamočiare a naivné. Napísať scenár by asi zvládla aj 14 ročná dievčina, čo na hodine českého jazyka aspoň trochu dáva a pozor a nevisí len na Tik-Toku. A obotoxované influencerky nie sú rozhodne materiál na cenu Akadémie. Plus dívala som sa na to o štvrtej ráno (v stave na plech). Na druhú stranu tie 3 hlavné príbehy sú celkom milé a spracované bez zbytočného dramatického efektu (drama pre drama) a zvulgarizovania (drogy, sex, atp) s až rozprávkovým koncom. Tzn. ak je cielovka filmu 13-16 ročná baba, čo fičí na sociálnych sieťach tak prečo nie. Asi žiadny súdny rodič netúži potom, aby jeho dcéra dychtila po kariére internetovej celebrity. No asi úplne sa tomuto fenoménu dnešnej doby vyhnúť nejde. A ak by som mala 14 ročnú dcéru s podobnými úmyslami tak radšej nech sa díva na takéto filmy, než nejaké bizarné reality show a youtube kanály. Aj keď je na hony od reality (to sú ale ostatne tie „reality“ show tiež). Možno, že by som s prižmúrením oboch očí dala aj 3 hviezdy. Lebo som sa pár krát fakt huste zasmiala. Niektoré scény boli tak hlúpučké až boli super zábavné.  Ale cez tie „okrášlené pery“  sa preniesť nedokážem. Dosť veľkú časť filmu som mala fakt problém tie hlavné hrdinky rozoznať jednu od druhej, lebo jediné čo mi vyskakovalo na pozadí bolo BOTOX, BOTOX, BOTOX.

plagát

Akty X - The Sixth Extinction (1999) (epizóda) 

K epizóde sa asi úplne vyjadrovať nebudem, ale ak by v 90. rokoch natáčali Tomb Raider a Laru Croft by nehrala Gillian Anderson, tak by to bol zločin najhoršieho rangu.

plagát

Akty X - Dreamland II (1998) (epizóda) 

Mňa by len zaujímalo akú romantickú večeru jej chcel navariť z toho pórku. :D

plagát

Akty X - Season 6 (1998) (séria) 

U mňa zatiaľ táto séria vyhráva na plnej čiare. Hlavná dejová linka sa konečne významne posunula. Vzťah Scully-ovej a Muldera sa rovnako významne posunul. A koncentrácia epizód ktoré ma významne bavili rozhodne nebola nevýznamná. Pre niekoho možno odklon od pôvodných Aktov x, pre mňa pozitívna správa, že je tu veľká šanca, že sa nebudú točiť v kruhu.