Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (28)

plagát

Šíleně smutná princezna (1968) 

Za radce a pikliti davam automaticky plny pocet hvezd. A cenim Helenu Vondrackovou za mlada, kterou jsem prakticky nepoznal!

plagát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Hadek super, Stepankova solidni. Cesky pokus o Money game se v rezii levicackeho Jiriho Svobody stal agitkou proti drogam, policii a liberalum. Verim, ze predloha ma co nabidnout, ale film vypada spis jako lacina 90s TV inscenace hrajici si na hodne nepovedeny Nelitostny souboj. Svoboda si zaslouzi uctu a respekt za Zanik samoty Berhof nebo Sametove vrahy, ale timto si uz jenom nici odkaz a mel by jit od valu…

plagát

Jej telo (2023) 

Prekvapiva ceska novinka na konci roku 2023 a jeden z TOP ceske 10 za tento rok. Vedle filmu Bod zlomu, Usvit nebo Bratri se povedeny a silny debut Natalie Cisarovske muze v klidu zaradit. Vrcholovy sport, osudove zraneni a svet pornoprumyslu. Suverenne a stylove natocene, rychle ubihajici a zabavny pribeh bez mezer o zene, ktera padne na dno a rozhodne se stat se znovu spickou, i kdyz v diametralne odlisnem oboru. Drsny svet sportu vs. Nablyskany a jeste drsnejsi svet filmu pro dospele. Vse podtrzene vybornym hereckym castem. Vic takovych ceskych filmu!

plagát

Banda (2019) (seriál) 

Rozhodne a ultimatne to nejlepsi ze superhrdinskeho ranku, co vzniklo na poli filmu a televize. Amazon pohrbil vsechny z Marvelu, DC, apod. hluboko pod zem!

plagát

Zabiják (2023) 

Moc jsem se tesil a dost me to zklamalo. Na Finchera prumer, i cernobily Mank byl o dost lepsi. Je videt, ze se Fincher pokusil o moderni variaci pomalych a atmosferickych kriminalek Jeana-Pierra Mellvila, jasna inspirace je zrejma hlavne v Samurajovi s Alanem Delonem. Hlavni devizou je suverenne niterni Fassbinderuv vykon a jako vzdy profesionalni a precizni Fincherova rezie a vyborna filmarina. Bohuzel prumerny scenar Andrewa Kevina Walkera (scenarista Seven, 85MM, Ospala dira) se zameruje na nudny voiceover a predvidatelnou story najemneho zabijaka, ktery zpackal kseft a jde proti vsem. Doufam, ze si Fincher da na chvili pauzu od Netflixu, ktery velkym filmarum dava volnost, se kterou nemusi vzdy dobre pracovat. Presto, ze se jedna o veskrze profesionalni filmove remeslo, tak od autora filmu Seven nebo Klub rvacu jsme cekali vice…

plagát

Vrahovia mesiaca kvetov (2023) 

Marty to opet dokazal! This is cinema! Velka lovestory, outsider, ktery se niceho nestiti a opet DiCaprio a DeNiro v zivotnich rolich. Tomu filmu se neda co vytknout, snad jenom skoda, ze se vice nevenovali zrodu FBI a detektivni lince, ktera je v originalni knizce vice popsana. Kazdopadne indiani, vrazdy, cerne zlato a vsudepritomna paranoia jasne a striktne miri pro cele stado Oscaru!

plagát

Bod obnovy (2023) 

Ceska sci-fi detektivka je vice zanrovou kriminalkou, nez nejakym filozofickym dramatem o ustredni myslence “bodu obnovy” a prava na oziveni cloveka. Pritom prave tato premisa byla tim nejzajimavejsim a je skoda, ze toho scenariste nevyuzili. Scenar misty susti papirem, pribeh je prumerny a z hercu se dalo dostat urcite vice, nez platno nabidlo. Nutno ale vyzdvihnout Hlozuv cit pro styl, atmosferu a zanr. Sci-fi kulisy, kamera, soundesign a strih je na vysoke urovni. Necekal jsem, ze cesky film nabidne zahranicni vizual, ktery se bez problemu muze merit se serialem Black Mirror. Jenom skoda, ze scenar a herecke vedeni mohlo byt o tridu lepsi… I tak ale stoji za to jit na film do kina a podporit tuzemske filmare, kteri se snazi o neco noveho a priste to bude zase o level vyse…

plagát

Úsvit (2023) 

Malokdy se objevi cesky film svetoveho formatu a ani ne 30letemu reziserovi Mateji Chlupackovi se to povedlo! Mysteriozni detektivce z batovskeho mesta pod Tatrami vevodi vyborne napsana a Eliskou Krenkovou bravurne zahrana postava Heleny. Je to cilevedoma, emancipovana a mlada zena, ktera srsi ironii a vtipem, diky cemuz je tato zenska varianta Mirka Dusina zabavna a da se ji odpustit jeji prehnana dobrota a emancipace. Z kriminalky se film dostava do vod hermafroditismu a tabuizovanych genderovych temat, ktera tu byla uz v roce 1937 a dosud se o nich mnoho nevi a nemluvi. Kazdopadne zapletka s hermafroditem byla zajimava, ale zaroven zbytecne edukativni a pusobici jako agitka aktualnich modnich trendu. Za zminku take stoji Hampluv pan Tovarnik aka neco mezi Elonem Muskem a Janem Antoninem Batou dohromady a Ondrikuv oslizle mily spion. Tleskam a verim, ze Sifra a Chlupacek nam predvedou jeste velke veci!

plagát

Matematika zločinu (2023) (seriál) 

Nedbal a Bartoška (když už se tam párkrát mihl) super. Jinak průměr - soudní drama z vězeňských a soudních místností, které trochu agitačně propaguje nevinnu Tomáše Tomana, který v opilecké rvačce zabil člověka. Je docela bizarní, že Voyo líčí souboj mezi Nedbalem (který utekl někam na Bali a museli ho chytit až lovci lebek někde v Asii) a Bartoškou jako profesorem a znalcem, který fláká posudky, jako "boj mezi Mozartem a Salierim." Ten případ asi je dost zavádějící, ale Bebjak to natočil jako adoraci a podporu muže, který zabil člověka a znalec div, že není Lord Voldemort. Slabší, ale díky hercům a Fuchsu (když už nebyl Cross) alespoň průměr.

plagát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Kazma by už nikdy neměl psát filmové scénáře a už vůbec by neměl hrát. Kdyby vystříhal většinu scén s ním a jeho holkou, a nechal pouze Heist momenty a show, kterou on umí jako málokdo a prakticky nemá v ČR konkurenci, tak by udělal nejlépe. Příběh (možná kousky skutečné akce) ohledně sázkové kanceláře a podvodu s vykopáváním, zakopáváním a cirkusačením kolem auta a poté milionem dolarů v jednodolarovkách stojí za to. O Kazmovu herectví se snad radši ani nebudeme bavit (hodně plytké, amatérské až trapné). A o product placementech na každém metru také škoda slov. Každopádně show to byla epická - a pokud je pravda alespoň 30%, tak super. Nicméně tomu, že v tom bizarním "filmu" na konci opravu hrál Bartoška, Langmajer, Hádek, Sokol, apod. fakt nevěřím - úvaha o AI (Kazmova zkušenost s fejkovým Zemanem) je na místě. Oneman show opravdu dokázala, že je opravdu jen a pouze "oneman" projektem jedině o Kazmovi (a jeho nevyzpytatelnému egu) a měla by se vrátit na internet.