Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Obľúbené seriály (3)

Dekalóg

Dekalóg (1989)

DEKALÓG považujem za majstrovský a výnimočne vycibrený seriál, aký nemá snáď v dejinách televízie žiadnej obdoby, a to hovorím absolútne vážne a naprosto úprimne, že všetky tie nadhodnotené Hry o tróny a podobné série, Kyseľovi jednoznačne nesiahajú ani po päty, a to je zaraz nasledujúca úprimnosť, smerovaná priamo od srdca, ktorému bude určite príliš smutno za niečím mimoriadnym. / Z desiatich epizód som až 7 x udelil maximálne hodnotenie, čo už určite hovorí samo za seba, pričom som sa v každej jednej epizóde, okrem dvoch (v týchto prípadoch sa jednalo o skrátené verzie Krátkych filmov, ktorým som sa obsiahlejšie venoval už predtým, no i napriek tomu som si neodpustil niekoľko poznámok), snažil zachytiť svoje aktuálne nálady a pocity, vzťahujúce sa na jednotlivé príbehy s množstvom jedinečných postáv. \ Áno, a taktiež i samotné obsadenie je mimoriadne kvalitnou záležitosťou, pretože ma malo vždy čímsi zaujímavým osloviť, skrátka dali si nielen na ňom extrémne záležať, ako aj na ostatných, povedzme technických aspektoch, od réžie a kamery, cez hudbu a strih, až vari po samotnú výpravu a scenár, ktorý je v podstate hlavným ťažiskom celého projektu, kvôli čomu mám napokon tak nadšené dojmy. Takáto nadčasovosť vznikne iba raz a zdôrazňujem, že naposledy!

Mestečko Twin Peaks

Mestečko Twin Peaks (1990)

Videl som PILOT, režírovaný majstrom Davidom Lynchom, a celé to smrdí totálnou „lynchovskou atmosférou” , zatiaľ som dosť spokojný, lebo viem, že v ďalších epizódach, to bude veľmi pestré... Bude sa na čo pozerať ! Seriál s úvodnou pôvabnou pesničkou sa začína smrťou študentky Laury Palmer, okolo ktorej vzniká davová psychóza so strašne veľa postavami, na ktoré ešte dôjde, mne sa najviac pozdáva zvláštno - špeciálny agent - Dale Cooper, ktorého stelesnil Kyle MacLachlan, jeho som už videl v akomsi snímku Davida Lyncha, aha, spomínam si, bol to celovečerný film na motívy tohto seriálu, ktorý ho preslávil. Je predčasné analyzovať, ako to bude pokračovať, či ma to bude baviť... Viac - menej, som ochotný vidieť všetkých 30 častí - dvoch sérii, kde čoskoro sa na obrazovky blíži návrat Twin Peaks. Mám rád podivné veci, pri ktorých si prídem na svoje, lebo som sám zaujímavý a všestranný človek, ako tento unikátny seriál, preto som si 100 % istý, že HODNOTENIE sa vyšplhá až na maximálny možný STROP !!!

Akty X

Akty X (1993)

Rozhodol som sa vrátiť k slávnemu mysterióznemu seriálu s dvojicou špeciálnych agentov FBI, ktorí vyšetrujú množstvo nevysvetliteľných záhad, paranormálnych javov, kde im hroziace riziko zrážky s nebezpečenstvom visí koľkokrát na vlásku. Začínam jednoznačne s prvou sériou, s úvodnými časťami, kde vidím mladú Dana Scully ( Gillian Anderson ) ako prichádza za Foxom Mulderom ( David Duchovny ), aby rozlúskli prípad. CHRIS CARTER vytvára fascinujúci KULT 90 rokov, čo v súčastnosti môže pôsobiť zastaralým dojmom z pretechnizovanej doby plnej internetu a youtube, so všelijakými sociálnymi sieťami, na ktorých visia milióny rôznych užívateľov. Tak, zdá sa, že sledovať The X - Files tejto generácie už nehrozí ? Ja som sa k tomu vrátil po extrémne dlhom čase s pocitom zaujatia, ale aj s pocitom už niečoho, čo dnes nebaví ? Ako stvoriteľ je tu práve Chris, ktorý sa inšpiroval aj aférou Watergate a postavy si písal presne na telo, pričom títo agenti sú rozdielni už na začiatku, kde sa bije VIERA a SKEPTICIZMUS ... Ale aj napriek tomuto všetkému, protiklady sa priťahujú, sú si navzájom nápomocní, jeden potrebuje druhého. Fox je posadnutý mimozemšťanmi a Dana berie do úvahy vedu, ktorou to chce všetko vysvetliť. Sledovať ich pri práci vzbudzuje nemalé očakávania spolu so zaujatím, kde sa zamotajú, ako sa z toho dostanú, s ďalšími sériami ..., ktoré prinášajú kopec otáznikov ? Neviem koľko sérii budem vidieť, povedal by som, že najkvalitnejšie sú prvých päť sezón ... Gillian ako pozerám obrázky z tohoto roku 2014 je stále žhavá a SEXY, herečka, ktorá sa nikdy nepresadila na striebornom plátne, záhadná žena, ktorá si len tak niekoho nepripustí k telu. David je herec, čo zopár krát štekol niekde, kde je ho možnosť vidieť, ale obidvaja sú spájaní najmä k tomuto kultu. Zhruba trištvrte hodina ubehne ako voda, kde napätie sa dá väčšinu krájať so scenárom hrdého TATKA Chrisa Cartera, ktorý má výbornú predstavivosť, aby ďalšie generácie sa mohli stále na to pozerať. Tento seriál beriem hlavne s úsmevom dnes, ale pred 10 - 15 rokmi by som sa tváril inak. Táto doba už len tak nevydesí, vydesí inými zložkami. Uvidím, ako ma budú prípady zaujímať a chcem im dať ešte šancu, aby som videl komplet prvú sériu a potom už budem ako doma, aby som sa s nimi pustil do intenzívneho sledovania nevysvetliteľných záhad a javov. Momentálne sa nachádzam s pozeraním akurát v polovici prvej série, úroveň je extrémne vysoká, baví ma to sledovať, v podstate na čo natrafia, tak to nedokážu s plnou mierou objasniť. Ja som v živote videl jediný seriál od začiatku do konca, a to LOST, možno aj iné, ktoré si nepamätám. Myslím, že The X - Files bude podobný v tomto duchu !!!