Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Krimi
  • Akčný

Obľúbené seriály (10)

Dr. House

Dr. House (2004)

Celých sedem sérií seriál šlapal bezchybne, niektoré momenty boli až nadpozemské (odhaľovanie minulosti Housa, vicodínové úlety, odchod Amber) až po rozpačitý koniec siedmej série. V poslednej, ôsmej sérii sa na začiatku zdalo, že seriál upadá a nič zaujímavé neprinesie. Niektoré diely ma ale mimoriadne vzali, držali v napätí do úplného konca, niektoré zase prinášajú nezvyklú scenáristickú stavbu alebo vtip a seriál stále zostáva tým najlepším, čo sa dnes v seriálovej tvorbe dá vidieť. Hugh Laurie od prvej série viditeľne zostarol a ani sa nie je čo čudovať, keď strávil vo svojej životnej role osem rokov. Je to jeho nielen životná, ale pre mňa dokonca jediná rola, pretože keď som skúsil pozerať nejaký jeho iný film (a má ich dosť), tak som len nechápavo pozeral, čo to ten doktor House stvára a nedokázal som ho zaradiť inam. To neplatí pre ostatných jeho parťákov a parťáčky, s ktorými podobný problém nemám. -- Doplnenie 4.6.2013: Po poslednej časti poslednej série môžem dodať len: SUPER záver.

Fringe

Fringe (2008)

Paralelné vesmíry, cestovanie v čase, geniálny vedec, záhadné premeny, pozorovateľ. To je hlavné a ako bonus pekná agentka a sympatický chlapík, medzi ktorými to iskrí. Seriál novšieho vydania a prekonáva všetko, čo bolo doteraz v mysterióznej tématike vytvorené. –– Keď sa človek nebráni uveriť nemožnému, nájde pravdu.

Mentalista

Mentalista (2008)

Po dnešnom zakončení 3. série v TV musím potvrdiť svoje 5* hodnotenie. Najnapínavejšia a najvtipnejšia kriminálka v poslednom čase na obrazovke. Celkovo od samého začiatku nie je čo vytknúť, zloženie tímu bez chyby, nepísaný vodca vedie tím správnym (svojim) smerom.

Terminátor: Príbeh Sáry Connorovej

Terminátor: Príbeh Sáry Connorovej (2008)

Neutajím, že celá séria Terminátorov a ich myšlienka cestovania v čase a záchrany ľudstva je mojou srdcovou záležitosťou. Nadšene som privítal možnosť každotýždenného stretnutia s týmto dianím aj keď nie v podaní originálnych predstaviteľov a s dobrým teminátorom v ženskej podobe. Pomalý rozbeh sa vyvinul do pomalého tempa, dokážem prehliadnuť niektoré detinské dejové zvraty alebo nedomyslenosti. Krásna terminátorka, ktorá dokázala zvládnuť neprítomný terminátorský pohľad rovnako bravúrne ako sám maestro z Rakúska, mi v neskorých stredajších večeroch po skončení seriálu začala chýbať. Záver bol nádherný zimomriavkový a škoda, že po otvorenom závere bol celý projekt ukončený. Verím, že myšlienka nebola vyčerpaná a raz sa z budúcnosti niekto vráti tento seriál dokončiť...

Zem - sila planéty

Zem - sila planéty (2007)

To najlepšie, čo sa dá o neživej prírode vidieť. Časti: 1. Sopky 2. Atmosféra 3. Ľad 4. Oceány 5. Vzácna planéta

Jižní Pacifik

Jižní Pacifik (2009)

Dokonalá prehliadka miest, kde sa asi málokto z nás niekedy pozrie na vlastné oči. Podvodnému aj ostrovnému svetu v neuveriteľných záberoch a farbách prenesenému do obývačky sa nedá odolať. Každý týždeň som sa tešil na ďalšiu časť, škoda, že ich je len šesť.

Život

Život (2009)

To najlepšie z najlepšieho, výber najúžasnejších záberov boja o život v prírode. Rodičovská oddanosť, bojovnosť, inteligencia, všetko ľudské nebýva cudzie ani zvieratám.

...A je to!

...A je to! (1979)

Kto nevidel, nemal detstvo. Vzhľadom na to, čo tí dvaja dokázali, by si zaslúžili na ČSFD aj vlastné profily hercov. Prosím o doplnenie, keď môže mať medveď, tak prečo nie aj oni...

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Jednoducho geniálne. Dvaja bežní aj keď celkom rozdielni ITčkári, ich nie celkom zorientovaná šéfka a jedna celkom jednoznačne zorientovaná karikatúra sexistického bossa. Ich niekedy obyčajné inokedy úplne absurdné historky zo života ma privádzajú k výbuchom smiechu aj v nočných vysielacích hodinách. Občas v seriáli reflektujú britské pomery a situácie, ktorým nemusíme rozumieť, ale keď sa diel točí okolo mačovského šéfa, tak netreba ani čítať titulky. Výborné české titulky sú na osobitnú pochvalu, niekedy obdivujem, ako dokázali vytvoriť takýto preklad.