Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (15)

plagát

Pearl Harbor (2001) 

K tomuto filmu som sa dostal vďaka soundtracku skvelého Hansa Zimmera a musím povedať, že bez jeho hudby by nebol ani z polovice taký dobrý. Príbeh lásky počas útoku na Pearl Harbor sa mi páčil a Kate Beckinsale v dobových kostýmoch je nádherná :)

plagát

Hrozba z temnôt (2009) (TV film) odpad!

Tento "film" som vydržal dívať 30 minút, aj keď úprimne plakal som od smiechu :) malo by to byť skôr v kategórii komédia, či už tajomná desaťročia tajomná krypta, ktorá je vysvietená v každom zábere, potom veľký balvan, ktorý by ste možno ťažko hľadali aj v lese padne na auto uprostred Paríža a ďalej sa to už nedalo pozerať, nechápem ľudí, ktorí môžu niečo podobné natočiť a ešte sa tvária, že sú normálni.

plagát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Opäť skvelý Miyazaki, zaujímavá postava Howla zahalená tajomstvom, nečakaný vývoj deja a opäť skvelá hudba Hisaishiho. Je to výborný film, ale pre mňa je jednotkou stále Princezná Mononoke.

plagát

Zápisník jednej lásky (2004) 

Stokrát videné/počuté téma o láske dvoch ľudí z rozdielnych spoločenských vrstiev. Avšak táto je spracovaná naozaj vynikajúco. Amerika 30. a 40. rokov je naozaj krásna, a scéna plavby loďou po jazere plnom labutí je jedna z najkrajších, aké som v romantických filmoch videl. Skvelá ústredná dvojica a hudba Aarona Zigmana, skladba On the Lake je neskutočne nádherná.

plagát

Nezabudnuteľná cesta (2002) 

Tento film mi vždy pripadal nereálny a príliš klišovitý. No na stránke autora knižnej podoby Nicolasa Sparksa som sa dočítal, že túto knihu napísal o svojej sestre, ktorá nakoniec podľahla chorobe a stál pri nej človek, ktorého dokázala zmeniť svojou láskou a vzornosťou, takže ten film teraz beriem trochu inak, preto 4*

plagát

Vzpomínky na lásku (2004) 

Ďakujem mojej kamarátke, že mi pomohla odhaliť východnú produkciu, nádherný film, na ktorý sa nechytá žiadny hollywoodsky slaďák, nádhera :)

plagát

Cesta do fantázie (2001) 

Hayao Miyazaki je neuveriteľný človek, ktorý má neuveriteľne veľkú fantáziu, čo dokazuje v každom svojom filme. Je škoda, že jeho diela nie sú vysielané častejšie v televízii, pretože rozprávky zo západu hravo prevyšujú vo všetkom. Nádherná je znova Hisaishiho hudba, neviem sa rozhodnúť, či je krajšia táto temná a romantická melódia alebo tá dobrodružnejšia z Mononoke, každopádne klobúk dole.

plagát

Hra (1997) 

Skvelý thriller so zaujímavým nápadom, ktorý je geniálne spracovaný, vynikajúci Micheal Douglas a dej nečakaný až do konca.

plagát

Dobyvatelia stratenej archy (1981) 

Á, film môjho detstva :) pamätám si ako sme sa hrávali na scénku, kedy Jones ide na koni k nemeckému náklaďáku :) Aj po rokoch je to stále vynikajúci film a pre mňa stále číslo 1 z celej série.

plagát

96 hodín (2008) 

Konečne po dlhšej dobe film s reálnymi bojovými scénami, nie milión úderov, aby niekoho zabil. Skvelý akčnák.