Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Princezná Mononoke

Princezná Mononoke (1997)

"Jsi....krásná...." Tento klenot japonskej (aj svetovej) kinematografie by si zaslúžil vyššie rebríčkové umiestnenie na ČSFD a väčšiu popularitu vo svete. Nikdy som si nemyslel, že animovaný film dokáže tak nádherne vyjadriť emócie a donúti sa zamyslieť. Uveriteľné postavy, ktoré konali podľa rozumu a nie podľa toho, či sú na strane dobra alebo zla(aj keď postavy našťastie takto zaškatuľkované neboli), krásna filozofická myšlienka o koexistencii ľudí a prírody, zaujímavo ukázaná láska medzi Ašitakom a San, ktorá sa nedávala do popredia a skôr bola v náznakoch a v závere niekoľko nezodpovedaných otázok. Klobúk dolu a veľké uznanie pre pána Miyazakiho a štúdio Ghibli, neuveriteľne talentovaní ľudia, ktorí dokážu niečo podobné vytvoriť a v neposlednom rade skvelá hudba pána Hisaishiho, ktorá dokreslovala atmosféru celého príbehu. Jednoznačne treba vidieť, slová na opísanie nestačia.

Bournovo ultimátum

Bournovo ultimátum (2007)

Jednoznačne najlepšia časť celej trilógie, skvelý začiatok na vlakovej stanici v podaní Greengrassa a skvelá akcia a napätie pokračuje až do konca filmu. Nakonci skvelá bodka v podaní Mobyho a jeho Extreme ways.

Cesta do fantázie

Cesta do fantázie (2001)

Hayao Miyazaki je neuveriteľný človek, ktorý má neuveriteľne veľkú fantáziu, čo dokazuje v každom svojom filme. Je škoda, že jeho diela nie sú vysielané častejšie v televízii, pretože rozprávky zo západu hravo prevyšujú vo všetkom. Nádherná je znova Hisaishiho hudba, neviem sa rozhodnúť, či je krajšia táto temná a romantická melódia alebo tá dobrodružnejšia z Mononoke, každopádne klobúk dole.

Pearl Harbor

Pearl Harbor (2001)

K tomuto filmu som sa dostal vďaka soundtracku skvelého Hansa Zimmera a musím povedať, že bez jeho hudby by nebol ani z polovice taký dobrý. Príbeh lásky počas útoku na Pearl Harbor sa mi páčil a Kate Beckinsale v dobových kostýmoch je nádherná :)