Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenzie (369)

plagát

King Kong (1933) 

Dávam tomu 4* lebo aj po takmer sto rokoch je to pozerateľné a zábavné. Obsahovo je to ale naozaj sto rokov za opicami a stojím si za tým, že verzia Jacksona je oveľa lepšia, nie len čo sa technickej stránky týka.

plagát

Mladá dáma (2024) 

Škoda, že to nebol survival horor. Vôbec by mi nevadilo keby to bolo len o tom ako ju potvora naháňa v jaskyni.

plagát

František, prosťáček boží (1950) 

Niektoré filmy zrejú ako víno a niektoré...nie. František z Assisi žil v 13.tom storočí. A tento film pôsobí, že bol vtedy aj natočený.

plagát

Vrahovia mesiaca kvetov (2023) 

Prvá a posledná hodina boli super. Všetko medzi tým ma štvalo. Zbytočné dialógy, zbytočné postavy. Prvý krát som skoro odišiel z kina. Aspoň ten koniec to zachránil. Uznávam, že niektoré veci tam boli až geniálne spracované ale zvyšok ma iritoval.

plagát

Pojď si hrát (2020) 

Úplne môj najbežnejší komentár k hororom: Mohlo to byť fakt dobré, keby ma to občas tak strašne nes*alo.

plagát

Men (2022) 

Po prečítaní miestnych komentárov si dovolím vyjadriť menšiu úvahu. Už dlhšie obdobie vnímam, že hodnotenie filmov prebrala skupinka ľudí, ktorých hlavnými kritériom je, že môžu pri filme žrať a hlavne nech to nie je moc dlhé a nech ma to neotravuje s nejakými intošskými pičovinami (viz. skoro všetky marvelkovy a dcčka majú červené hodnotenia, nič proti, niektoré sa páčia aj mne). Keby dnes natočil Kubrick Vesmírnu odyseu alebo Tarkovskij Stalkera, tak ich táto skupinka označí za artové sračky. Je celkom vtipné pozorovať aj to ako sa tu každý tvári, že ide proti prúdu a pritom najväčšie ovečky len verklikujú hodnotenia verbala (po jeho komentári, spadol tento film z červených čísel na súčasných 54) :) Trošku sa zabudlo na to, že film ako taký nemusí dávať zmysel, nemusí byť v ňom ani žiadny príbeh, nemusí v ňom byť žiadna zásadná pointa. Niekedy je film len nejakým umeleckým vyjadrením človeka. Miestna spoločnosť, tvorená egoistickými rozmaznanými spratkami, je ale presvedčená, že film je tu od toho, že ich musí hlavne zabávať, to je kritériom číslom jedna (furt si predstavujem to tlsté prasa s krabicou pizze, jak sedí na fotelke, pozerá napríklad tento film a rozčuľuje sa, čo je to za chochotinu). Presne preto ma bavia filmy z dielne A24, že serú na takéhoto diváka a pokojne natočia dvojhodinový film s totálne pomalým tempom a celé je to hlavne o atmosfére a skrytých významoch, ktoré nikto nemusí pochopiť. Neviem... mne to pripadá, že kedysi mohol ísť aj robotník do galérie a nemusel pochopiť význam tých obrazov ale napriek tomu mu to niečo dalo. Dneska ten robotník do galérie nejde lebo je tu nejaký pičuský intelektuál, ktorý sa rozhodol, že bude strašne ľudový a povie mu, nech tam nejde a ešte ho bude huckať proti maliarom. Ohlúpievavame. Jaj a inak tento film OK.

plagát

Annabelle 3: Návrat (2019) 

Videl som všetky tri diely Annabelle a tento je rozhodne najlepší. V prvých dvoch dieloch, budovanú atmosféru úplne ničia posledné minúty kedy sa postavy začnú chovať iracionálne a v rámci gradácie záveru dochádza k nezmyslom. Tretí diel sa toho našťastie vyvaroval. Príbeh je jednoduchý ale nič ma nerušilo a ani raz som nekrútil očami. Ďalej mi tento diel ako jediný nepripadal ako bezbrehá vykrádačka kedečoho, takže za mňa super. Ako jediný z troch dielov mi pripadal tento strašidelný, takže evidentne sa s väčšinou opäť nezhodnem.