Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Krimi

Recenzie (1 863)

plagát

Gran Turismo (2023) 

Brilantne natočená sprostosť. Ťažko zaplatená reklama na Nissan s plytkým príbehom. David Harbour napriek tomu potvrdil, že je skvelým hercom a to nie je jednoduché v takej plytkej volovine, no nesklamal ma. Orlando mi pripadal iba ako ťahák pre ženské obecenstvo, ale moc si ho tu neužijú. A mladý Madekwe bol nemastný neslaný. Zbesiláci, či Need for Speed ma bavili viacej. Ale áno, prelínanie prvkov z hry s reálnym svetom je zvládnuté na jednotku s hviezdičkou, niežeby nie. Mimochodom Džej Ár, lidokain nefunguje ako by mohol 😁. Som to ja Desať palíc. “Havária neurčuje čo si zač, ale to ako na ňu zareaguješ.” 70%.

plagát

Favoritka (2018) 

Od všetkých troch hlavných herečiek skvelý herecký koncert počnúc Oliviou Colman v roli dementnej kráľovnej, ktorá svoje nešťastie aj akútnu DNU zahrala najsamparádnejšie. Rachel Weisz opäť v roli zmije, v ktorej sa očividne cíti ako doma a Emma Stone omnoho krajšia ako v Chúďatku, zato vychcaná až po okraj. Baby hviezdili a to aj napriek tomu, že bol režisérom jeden z najväčších úchylov medzi režisérmi. Další z filmov o najpreceňovanejšej komodite na svete. Svet ovládaný ženami. Niekde počas storočí sa to tak trochu zmenilo a vytratilo, ale ja myslím, že sa to opäť vráti. V tomto filme sa to ale dáva najavo po celú dobu a neskrývane. Asi najskloňovanejším slovom je kunda, doslova, čo teda u Lanthimosa nie je prekvapením. Myslím, že si niečo kompenzuje, úbožiak. “Keď mi bolo pätnásť, otec ma prehral v kartách.” Nič to ale nemení na tom, že si perfektné dialógy zaslúžia poklonu a boli úplne nečakané. “To blato smrdí.” “Serú tuna na ulicu. Hovoria tomu občiansky protest.” A takýchto parádnych vyjadrení je tu za haldu. Film, ktorý ma prekvapil. Milo. Ale to ako kráľovná podala informáciu o svojich sedemnástich potratoch bolo ….. Až mi stislo srdce. Mať to lepšieho režiséra, mohla to byť spanilá jazda bez uchylárny. Takto dám štyri herečkám a dialógom. Oboje dokonalé.

plagát

Moja sesternica Rachel (2017) 

Strašne ho ojebala. Toľko k deju 😁. Čo sa spracovania týka, tak malo to len veľmi zvláštne strihy, vôbec mi nesadli. Takisto mi nerezal Sam Claflin. Asi som v tom celom našiel iba tri pozitíva. Herecký výkon Rachel Weisz, dobové kostýmy a samotnú zápletku a jej rozuzlenie. Mohlo by sa zdať, že je to pre film dosť, ale pravdou je, že nie je. Joj a predsa ešte jedno pozitívum, prenádherná krajina. Chcelo to ukázať z nej viac, ešte viac. To ako si vytrela rozkrok, bolo mi chlapa ľúto 😪.

plagát

Expendables 4 (2023) odpad!

Tak nám Postrádateľní padli totálne na úroveň filmovej produkcie Seagala, Van Dammeho či Willisa. Jeden z mála filmov, z ktorých som nepotreboval vidieť každú minútu, aby som v tom mal jasno. A Megan Fox je absolútne negustovná. Fuj. Štvrtý diel spravil so sériou presne to čo štvrtý Matrix, pochoval ju s hanbou.

plagát

Úkryt (2002) 

Dobrý Finčer. Bez štandardnej temnoty, avšak s rôznymi kamerovými finesmi. Jodie Foster bola v r. 2002 a najmä v okuliaroch veľmi krásnou, Kristen Stewart ešte iba malý spratek a Forest Whitaker s charizmou sebe vlastnou bez ohľadu na zápornú rolu. Mňa aj tak herecky najviac zabavil už tradične parádny Jared Leto a aby som zavŕšil celý kasting, tak z Dwighta Yokama išiel strach, len čo je pravda. Takýto vypatlanci bohužiaľ naozaj existujú. Scenár mal občas dieročku, ale tie pán režisér umne zaplátal svojou šikovnosťou. Dobrý Finčer.

plagát

Bod obnovy (2023) 

Že vedia Češi alebo Slováci natočiť výborný film, prekvapením nie je. Aleže dajú na pánov sci-fi, to je už iná káva. Milan Ondrík je bezpochyby jedným z najlepších mužských hercov svojej generácie, len škoda, že dostal skutočne iba minimálny priestor, Hádek opäť výborný, i keď brášku mu mám radšej a pre mňa neznáma Andrea Mohylová sa pri nich rozhodne nestratila. Výborne napísané sci-fi s originálnymi momentami (klasifikácia zločinu - absolútna vražda). Páčil sa mi celý príbeh a dej. Za toto by sa nehanbil ani Hollywood. Aby som sa vyhol psychickej ujme, nečítal som pre istotu žiadny z komentárov miestnych rozumbradov a ani nebudem. Sci-fi prvky boli vypiplané do najmenších detailov (zamykanie auta, komunikácia s pomocou zubov, kukátko na dverách). Rozpočet asi nedosahoval úplne astronomických výšin, no napriek tomu to má svoju kvalitu. Dobrá práca. Viem si živo predstaviť, že to vezme do rúk Krujsovje Tomáš a vrazí do toho 250 mega. “Všetko čo poviete môže byť použité proti Vám.” “Všetko čo hovoríme alebo si myslíme, je každý deň zneužívané proti nám.” Tie zuby boli absolútne perfektný nápad. Tomu sa hovorí scenáristické osvietenie.

plagát

Zranené srdcia (2019) 

Originálny názov sa mi páči oveľa viac, respektíve jeho doslovný preklad “Následky”. Nedokázal som sa stotožniť s hlavnou postavou Rachael a s jej konaním prakticky v ničom. A myslím, že tomu nedopomáhalo ani to, že podľa mňa to Keira zle zahrala. Rovnako ma herecky po väčšinu času nepresvedčil ani Šani Skarsgård a tak jediný kto bol herecky dobrý a paradoxne som to od neho neočakával bol Jason Clarke. Príbeh vsadený do povojnového Nemecka nechytil za srdce, čo bolo zrejme jeho hlavným účelom a tým pádom nezafungoval. Nepravdepodobný milostný vzťah tomu iskru taktiež nedal a tak zostávalo len s rešpektom a smútkom sa dívať na zbombardované mesto, ktoré bolo teda urobené parádne. Len človeka chytí smútok, keď si predstaví takto svoj domov. Za vizuál exteriérov teda dávam hviezdy, všetka česť, ale za to hlavné, za herectvo, musím poskromne. Film priniesol v závere vcelku melodramatické finále. Tak to má v živote byť. “Vojna z nás chlapov nerobí.”

plagát

Elektra (2005) 

Jeden z najžalostnejšie natočených komiksov vôbec, ak vezmem do úvahy jeho potenciál. Mal k dispozícii krásnu herečku a výbornú komiksovú postavu, ku tomu zaujímavých protivníkov a silné popáleniny z nezvládnutého Daredevila, z ktorých bolo potrebné poučiť sa. Rob Bowman je amatérsky sráč, ktorý už predtým nezvládol totálne superhviezdnu zostavu pri Reign of Fire a toto sa mu nemalo nikdy dostať do ruky. Mor na jeho dom. Zlé strihy, zlý výber hudby, kamera na hovno. Proste všetko, čo mohlo z tohto filmu urobiť legendu dodrbal. Neodpustím mu to. Páčila sa mi ale hra s červenou farbou, pretože Jenni vyslovene svedčala (Elektrin oblek, ale aj akýsi šál), plus Jennifer má dokonalé pery. Najviac hviezd okrem Elektry dávam za protivníkov. Boli perfektní. “Nebojte sa, smrť nie je taká zlá.” “Áno? A ako to viete?” “Raz som už zomrela.”

plagát

Lovci z konce světa (2024) 

Efektná, nákladná, akčná, plytká, juhokórejská apokalypsa. Hlavný hrdina nečakaný, ale veľký sympaťák. Akčné scény natočené dynamicky a dobre, i keď zmrštený filter pri nočnej bitke nebol bohvieaký nápad. Príbeh nebol nijako zvlášť komplikovaný a hlavný Bad Guy neoslnil plus to prehrával. Baby boli kočky. Fajn jednohubka. Jedna z tých Netflix produkcií, ktoré mňa viac bavia ako nie, navyše Dong-seok Ma a dobrá akcia to slušne potiahli. 3,5 ⭐️ a 70%.

plagát

Chudiatko (2023) 

Ani Tim Burton by sa za toto nehanbil. Ja myslím, že toto môže Timík dokonca závidieť. Extravagantné, nápadité, originálne a ku tomu absolúúútne perfektne zahrané. Ženský Frankestein bez pozlátka, s kvalitným príbehom, ktorý mohla vypľuť na svet dozaista len chorá myseľ, ale chvalabohu sa tak stalo. Emma Stone je tu veľmi veľmi škaredá, ale paradoxom je, že Bella v jej podaní si vás proste získa. A odporúčam pozerať v pôvodnom znení s titulkami. Chúďatko je veľmi zvláštny film, avšak nastavuje ľuďom do istej miery zrkadlo do ktorého sa len ťažko pozerá.