Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dokumentárny

Zaujímavosti k filmom (14)

Na vine sú hviezdy

Na vine sú hviezdy (2014)

Gus Waters má v knihe tmavo modré oči, no vo filme si jeho predstaviteľ Ansel Elgort ponechal svoju orieškovohnedú farbu.

Štyrikrát

Štyrikrát (2010)

Film pozostáva z dlhých záberov. Jeden z nich trvá až 8 minút.

Susedia na odstrel

Susedia na odstrel (2014)

Scéna, v ktorej dieťa sleduje Maca (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) počas sexu, nebola plánovaná. Pôvodne mala scéna skončiť po tom, ako ho Mac otočí, no keď režisér spozoroval, že sa na nich dieťa neprestáva pozerať, dal pokyn jednému z kameramanov, aby ho natáčali. Ak sa dobre započúvate, môžete počuť, ako sa na tom Rogen a Byrne smejú.

Susedia na odstrel

Susedia na odstrel (2014)

Pôvodne mal byť film o tom, ako Mac (Seth Rogen) spolu s priateľmi bojuje proti bratstvu. Po tom, ako si scenár prečítala Rogenova manželka, navrhla, aby pozmenili scenár a dopísali do neho namiesto priateľov manželku, pretože si nevedela predstaviť, prečo by Macovi mali pomáhať práve priatelia.

Susedia na odstrel

Susedia na odstrel (2014)

Zac Efron (Teddy) si počas zápasu s Daveom Francom (Pete) zlomil ruku. Scenáristi a producenti začali panikáriť a plánovať, ako zakomponovať zlomenú ruku do scenára a ako to zmení rozpočet.

Susedia na odstrel

Susedia na odstrel (2014)

Záverečná scéna medzi Macom (Seth Rogen) a Teddym (Zac Efron) pred obchodom Abercrombie and Fitch bola číra improvizácia. Zac Efron netušil, že si Seth Rogen vyzlečie tričko.

Batman

Batman (1989)

Jednou z variant bolo, že pôjde o komediálne ladený film, a preto bol do úlohy Robina zvažovaný Eddie Murphy.

Batman

Batman (1989)

Prvá snímka o Batmanovi, ktorá získala Oscara (za najlepšiu výpravu), a zároveň najzárobkovejší film roku 1989.

Batman

Batman (1966)

Prvý a zároveň najkratší celovečerný film o netopierom hrdinovi čerpal inšpiráciu zo seriálu Batman (1966). Až na Juliu Newmar, predstaviteľku Catwomen, ktorá nevedela, že vzniká celovečerná verzia a mala zmluvu na inom projekte, sa z neho vo filme objavila väčšina hercov.

Batman začína

Batman začína (2005)

Christian Bale (Bruce Wayne) sa v mnohých akčných scénach nenechal zaskakovať dablérom, no nebolo mu dovolené riadiť Batmobil.

Batman začína

Batman začína (2005)

Jazyk, ktorým rozpráva Ra's Al Ghul (Ken Watanabe), nie je ani japončina, ani tibetčtina. Vlastne to nie je žiaden známy jazyk. Je to hatlanina, ktorú herec vytvoril počas natáčania.

Tajomstvo bratov MacCannovcov

Tajomstvo bratov MacCannovcov (2003)

Originálny koniec sa kvôli nie veľmi pozitívnej odozve u testovacieho publika do finálnej verzie filmu nedostal, a tak sa musel natočiť druhý koniec, ktorý nakoniec vidíme vo filme. Obe verzie sa dajú pozrieť na DVD.

Reklama