Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (37)

plagát

Hinomaruzumó (2018) (seriál) 

Tento text nie je recenzia (z tohoto pohľadu sa u mňa jedná o trochu nadpriemerný seriál). Skôr si ako fanúšik sumo napíšem niekoľko poznámok k rozdielom reálnych a seriálových maličkostí. Prvou vecou samozrejme je, že skutočné zápasy trvajú sekundy, prípadne nižšie desiatky sekúnd. Zápasy dlhšie ako minútu síce existujú, ale väčšinou je to spôsobené tým, že sú veľkú časť trvania zápasu do seba zápasníci zakliesnení v "patovej situácii". Pre príklad môžem uviesť slávny (podľa niektorých najlepší v histórii) zápas z aki basho 2012 - Hakuho vs. Harumafuji. Rozhodca (gyoji) vtedy často opakovane kričí "Hakkeyoi!". Rozhodca (ako hlavný v ringu, tak ostatní vonku) je oblečený v tradičnom oblečení, ktoré sa líši podľa jeho postavenia - je možné si všimnúť, že nižšie postavený rozhodca je bosý a jeho "nohavice" nezakrývajú celé nohy. Rozhodca počas trvania zápasu (s výnimkou vyššie uvedenej patovej situácie) po celý čas kričí "Nokotta! Nokotta!", čím ohlasuje, že zápas stále pokračuje. Málokedy sa stáva to (ako je to vyobrazené tu), že by zápas trval 5 a viac minút a vyskakovali by počas neho flashbacky. Počas zápasu skutočne nie je priestor pre podrobné komentovanie jeho priebehu. To často nastane až po jeho skončení. Zápasník (rikishi) sa priamo v ringu (dohyo) zásadne z víťazstva neraduje (aj keď tu uznávam, že pár z nich to občas porušovalo, napr. yokozuna Asashoryu). Zápasníci sa spolu počas priebehu zápasu (ale aj pred ním či po ňom) zásadne nerozprávajú. Skutočne si vzájomne nekomentujú svoje chvaty a neoznamujú súperovi, že práve idú kontrovať niečím lepším. Ja osobne som len fanúšik sumo, ktorý ho sleduje zo streamov (plus mám niečo prečítané a napozerané z minulosti). Ale i tak som schopný vymenovať a rozpoznať tvár všetkých žijúcich zápasníkov, ktorý kedy nosili titul yokozuna. Ako bežný fanúšik. Tento seriál mi však chce povedať, že chlapec, pre ktorého je sumo všetko niekoho takého nespozná?

plagát

Star Wars: Poslední Jediovia (2017) 

Pojebte sa. Mal by prísť Frank Murphy a scenáristovi tohoto sračkového filmu prehodiť hlavu cez skurvenú stenu.

plagát

R jako rodina (2015) (seriál) 

Najlepšie momenty sú, keď na seba ziapu Frank a Kevin. Skvelé postavy s trochu menším priestorom sú hlavne Rosie a Bob Pogo.

plagát

Final Space (2018) (seriál) 

Ktorý hendikep písal obsah pre tento seriál? Chápem, že občas sa vyskytnú nejaké nepresnosti, ale aby niekto napísal takú nehoráznu pičovinu a vydával to za obsah... A k veci: nemyslel som si, že to niekedy poviem, ale lepšie ako R&M.

plagát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizóda) 

Nechajte stovku opíc srať pätnásť mesiacov na školské zošity z osobitných škôl. Emergentné chovanie vzniknuté z tejto elementárnej koordinovanej prostoduchej činnosti vyplodí lepší scenár, než dvaja retardi podpísaní pod týmto veľdielom.

plagát

Športové noviny (1996) (relácia) odpad!

Športové noviny, ktoré uspokoja možno akurát mentálne nestabilných a neuroticky ladených jedincov.

plagát

Televízne noviny (1996) (relácia) odpad!

Čím sú výnimoční tí namachlení buzeranti, že majú také nezmyselné platy? Jediné čo robia, tak akurát čítajú (samozrejme bez ľ, ĺ alebo ô) dementom predpripravený text. A aby som nezabudol, tak Švajda je kokot.

plagát

Scooby-Doo, kde si?! (1969) (seriál) 

Mimoriadne slabé príbehy s množstvom do očí bijúcich logických nedostatkov, ktoré robia akékoľvek ďalšie sledovanie neznesiteľným. Serióznosti seriálu samozrejme nepridáva takmer v každej časti sa objavujúce: "Okh, mhoje okhuliarhe, bes nikh vhobes niz nevhidhim." V porovnaní so Scooby Doo Show je to slabé ako gruzínsky čaj trikrát prevarený.

plagát

Harry Potter a Ohnivá čaša (2005) 

Harry Potter a ohnivá čaša alebo cracková trojka poštvrté. PREČO? PREČO majú sakra všetci tak skurvene dlhé vlasy? Kto mi to vysvetlí? Môj najneobľúbenejší diel (na tom ani tak veľmi nemá zásluhu film) z dôvodu veľmi vážneho logického nedostatku v príbehu - PREČO Bartemius Crouch jr. a Voldemort urobili taký nezmyselne nebezpečný plán, ktorý mohol zlyhať na toľkých miestach, aby Potter vyhral trojčarodejnícky turnaj a dotkol sa trojčarodejníckeho pohára premeneného na prenášadlo, keď mu mohol podstrčiť HOCIČO premenené na prenášadlo. Ak si dobre pamätám, tak sa s Crouch jr. stretnú v jednej miestnosti niekoľkokrát, raz dokonca aj v noci. Tak prečo mu nepovedal, nech mu podá napr. šálku premenenú na prenášadlo? Nie, samozrejme, on ho musel (dosť riskantne) prihlásiť do turnaja a pri každom kroku mu (fakt nenápadne) pomáhal. Pobavila tiež tá debilina, že Longbottom mu podstrčil žiabrovku, ale čo už mali robiť, keď vyškrtli naozaj dôležitú postavu? - Winky. Načo by tam znovu pchali jednu z najdôležitejších postáv z celého príbehu - Dobbyho?

plagát

Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004) 

Harry Potter a väzeň z Azkabanu alebo cracková trojka potretie. Chcel by som sa pána Cuaróna spýtať, že ak cracková trojka videla priamo popravu hypogrifa Hrdozobca, ako to, že nevideli Pottyho a Hermyku ho práve zachraňovať? Michael Gambon prevzal štafetu po Harrisovi dosť nevydarene a Robbie Coltrane samozrejme otrasný ako vždy. Naopak Thewlis a Oldman jednoznačne najlepší.