Reklama

Reklama

Epizódy(24)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (4)

mimozakon 

všetky recenzie používateľa

Další z řady turnajových anime, které jsem měl možnost shlédnout. Tentokrát se jedná o sumo, o kterém jsem nevěděl témeř nic, jenom to co jsem občas viděl v televizi, nebo ze Street fightera... Hodně věcí mi teď dává smysl. Není to úplně dopodrobna vysvětlené, což je možná i dobře, a předpokládáným cílem je oslovit mladé publikum na přiblížení se k tomuto sportu. Což je možná i důvod, proč většina silných protagonistů(a vlastně 4 z 5 domácího týmu) a všichni 'National Treasures' nejsou tlusté prasata, ale mladíci s vyrýsovaným pekáčem. Do tlustoty by jich asi tolik nenlákali. ()

Genryuusai 

všetky recenzie používateľa

Klasický sportovní shonen, který se poněkud marně snaží ukázat jak je sumo cool. Ale kromě přikrášlování suma je to celkem dobrý počin. Mezi ostatními nezapadne, naprosto srovnatelné s All Out!! ()

Reklama

Riziko 

všetky recenzie používateľa

Tento text nie je recenzia (z tohoto pohľadu sa u mňa jedná o trochu nadpriemerný seriál). Skôr si ako fanúšik sumo napíšem niekoľko poznámok k rozdielom reálnych a seriálových maličkostí. Prvou vecou samozrejme je, že skutočné zápasy trvajú sekundy, prípadne nižšie desiatky sekúnd. Zápasy dlhšie ako minútu síce existujú, ale väčšinou je to spôsobené tým, že sú veľkú časť trvania zápasu do seba zápasníci zakliesnení v "patovej situácii". Pre príklad môžem uviesť slávny (podľa niektorých najlepší v histórii) zápas z aki basho 2012 - Hakuho vs. Harumafuji. Rozhodca (gyoji) vtedy často opakovane kričí "Hakkeyoi!". Rozhodca (ako hlavný v ringu, tak ostatní vonku) je oblečený v tradičnom oblečení, ktoré sa líši podľa jeho postavenia - je možné si všimnúť, že nižšie postavený rozhodca je bosý a jeho "nohavice" nezakrývajú celé nohy. Rozhodca počas trvania zápasu (s výnimkou vyššie uvedenej patovej situácie) po celý čas kričí "Nokotta! Nokotta!", čím ohlasuje, že zápas stále pokračuje. Málokedy sa stáva to (ako je to vyobrazené tu), že by zápas trval 5 a viac minút a vyskakovali by počas neho flashbacky. Počas zápasu skutočne nie je priestor pre podrobné komentovanie jeho priebehu. To často nastane až po jeho skončení. Zápasník (rikishi) sa priamo v ringu (dohyo) zásadne z víťazstva neraduje (aj keď tu uznávam, že pár z nich to občas porušovalo, napr. yokozuna Asashoryu). Zápasníci sa spolu počas priebehu zápasu (ale aj pred ním či po ňom) zásadne nerozprávajú. Skutočne si vzájomne nekomentujú svoje chvaty a neoznamujú súperovi, že práve idú kontrovať niečím lepším. Ja osobne som len fanúšik sumo, ktorý ho sleduje zo streamov (plus mám niečo prečítané a napozerané z minulosti). Ale i tak som schopný vymenovať a rozpoznať tvár všetkých žijúcich zápasníkov, ktorý kedy nosili titul yokozuna. Ako bežný fanúšik. Tento seriál mi však chce povedať, že chlapec, pre ktorého je sumo všetko niekoho takého nespozná? ()

Terezinka198 

všetky recenzie používateľa

Anime o sumo... a mě to bavilo? Překvapivě ano! Sama jsem byla překvapená. Zpočátku to sice drhlo a pak se věčně opakovaly zápasy, ale o tom to bylo. Jak už bývá zvykem, hlavní hrdina musí mít jakýsi "handicap", abychom tu jeho cestu "from zero to hero" mohli sledovat a fandit mu... ale Hinomaru má sice onen handicap, ale svou malou výšku kompenzuje něčím, co by ti obři nezvládli. A fun fact? Dělejte sumo a budete mít svaly, protože ono se vůbec nejedná o přerostlé, upocené Asiaty, co se snaží povalit toho druhého, ale povinností poslední dobou je nejspíš mít i břišáky! :D ()

Galéria (100)

Reklama

Reklama