Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (331)

Pád domu Usherů - Zlatý brouk

Pád domu Usherů - Zlatý brouk (2023) (epizóda)

Názov odkazuje na Poeovu poviedku "Zlatý chrobák", ktorá je krátkym príbehom o objavení pirátskeho zlata prostredníctvom skúmania skrytej správy na útržku papiera.

Pád domu Usherů

Pád domu Usherů (2023) (seriál)

Mená všetkých hlavných postáv sú priamym odkazom na život a dielo Edgara Allana Poea, ktorého poviedka je základom seriálu. Niektoré z nich sú: Verna (Carla Gugino) je anagramom pravdepodobne najznámejšej Poeovej básne, z ktorej nemenovaná hlavná hrdinka oplakáva inú postavu menom Lenore. Ďalšie básne majú názvy pre Tamerlana Morellu, Annabel Lee a Williama Wilsona. Prospero je hlavnou postavou poviedky "Maska červenej smrti". Fortunato Pharmaceuticals je odkaz na postavu v poviedke "Sud Amontillado". Frederick je hlavnou postavou poviedky "Metzengerstein", ktorá je satirou na gotické príbehy. Auguste Dupin a Madame L'Espanaye sú hlavnými postavami poviedky "Vraždy v Rue Morgue". Arthur Pym (Mark Hamill) – "The Narrative of Arthur Gordon Pym" je jediný román, ktorý Poe napísal. Vyskytujúce sa postavy John Rufus Griswold, William Longfellow a John Neal sú pomenované podľa troch najzarytejších Poeových kritikov. Príznačne hrajú všetky antagonistické úlohy.

Pád domu Usherů - Havran

Pád domu Usherů - Havran (2023) (epizóda)

V jednej chvíli Verna hovorí: "Ako som povedala jednému z mojich klientov, môžete stáť uprostred Piatej avenue, niekoho zastreliť a nič vás to nebude stáť." Ide o takmer priamu citáciu bývalého prezidenta Donalda Trumpa počas predvolebného prejavu v januári 2016.

Pád domu Usherů - Maska červené smrti

Pád domu Usherů - Maska červené smrti (2023) (epizóda)

Keď Perry sleduje dámu v červenom rúchu do jednej zo spální na večierku, nájde ju ležať v posteli. Zloží si masku a vy vidíte, že je to postava Carly Gugino. Po prestrihu na ňu v posteli má ruky roztiahnuté na čelo postele. To je určite narážka na jej výkon vo filme Gerald's Game (2017), v ktorom sa objavila takmer identická póza a záber.

Temné nebo

Temné nebo (2013)

Počas ich prvej noci s vysielačkami Jesse (Dakota Goyo) vyhlási, že Pieskový muž nepôjde po Samovi (Kadan Rockett) a trvá na tom, že jeho cieľom bude on. To je narážka na neskorší motív mimozemšťanov.

Temné nebo

Temné nebo (2013)

J. K. Simmons bol do svojej kľúčovej malej úlohy Pollarda obsadený veľmi rýchlo. Ak nepočítame jeho krátke vystúpenie v závere (niekoľko sekúnd, nie viac), Simmonsov čas vo filme trvá len 10 minút.

Temné nebo

Temné nebo (2013)

Keri Russellovú, ktorá sa zvyčajne nezaujíma o žánrové filmy, zaujal tento projekt, pretože zobrazuje matku bojujúcu za svoju rodinu.

Temné nebo

Temné nebo (2013)

Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage.

Batman - Joker's Favor

Batman - Joker's Favor (1992) (epizóda)

Podľa pôvodného scenára sa mal Joker objaviť v prestrojení. Scenáristi sa rozhodli, že to preňho nie je vhodné, a namiesto toho vytvorili ženskú postavu, ktorá túto úlohu obsadila v jednom zábere. Táto postava sa stala mimoriadne populárnou a čoskoro sa z jedného z Jokerových poskokov stala hlavným hráčom v Rogues Gallery: Harley Quinn.

Batman - On Leather Wings

Batman - On Leather Wings (1992) (epizóda)

Táto epizóda bola prvou, v ktorej Batman krvácal. Bruce Timm v komentári na DVD k tejto epizóde uviedol, že spolu s Paulom Dinim bojovali s cenzormi, aby povolili tento záber, ktorý bol považovaný za nevhodný pre mladších divákov.

Reklama