Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi

Recenzie (617)

plagát

Krematorium - Kremace ve slevě (2024) (epizóda) 

Oba diely mrknuté na MírPlay... Ide o najlepší výtvor dievčat a chalanov z Míru od výborného počinu sKORO NA mizině. Čakal som skvelý humor, na ktorý som pri ostravskej partičke zvyknutý a dostal som ho späť aj s úrokmi. Btw, druhý diel mi pripadá lepší, než úvodný. Už teraz sa nemôžem dočkať ďalších častí. Ďakujem!

plagát

Smysl pro tumor - Epizoda 2 (2024) (epizóda) 

Oproti prvemu dielu urcite posun smerom hore. Len skoda, ze nejde o povodnu tvorbu CT.

plagát

A Creature Was Stirring (2023) 

Vianocny horor? Preco nie... Skoda, ze v skutocnosti ide o desivu dramu, pri ktorej vobec nejde o to ci su Vianoce a odohravat by sa mohla pokojne niekde za rohom, napr. u vas, u susedov, kdekolvek. Staci, ak mate skusenost so zavislostou (ci uz vlastnou alebo u kohokolvek ineho) a pomerne skoro pochopite, ze vsetko, co sa vo filme deje (psychedelickymi farbami pocnuc a halucinaciami a paranoiou konciac), ma jasny zaklad. Postavit horor na tejto myslienke nie je trikrat originalne, no pohlad na striekacku plnu fetu v podani rezisera, Damiena LeVecka, je cisty horor plny najhnusnejsieho obsahu. Skoda, ze spominany pan to prekombinoval viac, nez by bolo zdrave. Menej je niekedy viac a treba vediet, kedy prestat. Nebyt toho, isiel by som na 3 hviezdy. 45%.

plagát

Život na naší planetě (2023) (seriál) 

Hura, konecne Netflix dokazal, ze si prachy za predplatne zasluzi. Vyprodukoval jeden z najlepsich dokumentov o zivote na Zemi, vdaka ktoremu som pri sledovani zabudol na vsetky svoje problemy a definitivne si uvedomil, aky smiesny moze byt zivot jednotlivca v porovnani s zivotnym cyklom nasej modrej planetky. A ponaucenie? Nie je podstatne kolkokrat clovek padne k  zemi, je dolezite sa postavit a kracat dalej. Presne ako zivot na Zemi, ktory si vdaka tomu vzdy najde svoju cesticku... 95%.

plagát

Tvorca (2023) 

Po par rokoch je tu konecne sci-fi na urovni... Mimoriadne ma oslovil nie len celkovy vizual (hoci CGI ma, tradicne, sem-tam svoje limity), herecke obsadenie a paradna hudba, no najma pribeh a kyberpunkova atmosfera, su elemeny, ktore ma dostali. Pohlad na roboty modliace sa okolo horiacej hranice s dalsim robotom... Nezabudnutelna zalezitost. 80%.

plagát

Smolu nosíš ty, láska (2023) 

Uz pri pohlade na zaner mi bolo viac-menej jasne, ze v nasich zemepisnych sirkach pojde o dalsiu tuctovu zanrovku. A nemylil som sa... Okrem par dronovych zaberov nie je vobec o co stat. Ak by som pocas sledovania nerobil min. 5 inych veci, unudil by som sa xmrti po prvej polhodine. Vidiet a zabudnut alebo radsej nevidiet a tych 98 minut zivota investovat do zmysluplnejsej zabavy. To je to jedine, co mozem odporucit. 15%.

plagát

#annaismissing (2023) 

Na ceskoslovenske pomery vskutku unikatny thriller, ktory jasne dokazuje, ze sucasna generacia tvorcov sa snazi o novy, sviezy pristup k filmarcine. Nuz... to to trvalo, ale ako sa hovori, radsej neskor, nez nikdy. A, hoci samotny namet nepatri k tym najoriginalnejsim (s ohladom na snimky typu Searching ci Missing), scenaristka ho zvladla skvelo rozviest. V globale ide o remeselne dokonale dielo, kde do popredia vyskakuje najma vynikajuca kamera, presvedcivy vykon hercov alebo slusna hudba. Ak uz zajst do kina na nieco z domacej produkcie, tak na tento film. 85%.

plagát

Vo veľkom štýle (2017) 

Going in Style mi presne sadol do noty. Nadherne laskava, srdecna krimi komedia, akych sa uz za velkou mlakou prilis vela nerodi. Vyborne obsadenie, humor a najma vskutku prijemna atmosfera, ktora sa nenutenie nesie celou stopazou. Kiez by bolo podobnych filmikov viac... 75%.

plagát

Zatmenie (2023) 

Tarantinovka na cesky sposob. V poslednych rokoch sa v Cechach, ale i na Slovensku (konecne) zacinaju tocit filmy, ktore prinasaju cerstvy zavan do inak skostnatenych oblasti nasej kinematografie. Pomalicky vznika cosi, ako nova vlna ceskoslovenskeho filmu, za co mozeme podakovat najma mladej generacii hercov ci reziserov. Krasnym prikladom je prave tato snimka. 75%.

plagát

Osada - Epizoda 7 (2023) (epizóda) 

Netusim kto z dvojice scenaristov je priamo zodpovedny za totalnu degradaciu serialu, no pomaly, ale isto sa na to neda pozerat. Cela druha seria je, aspon zatial, uplne zbytocna. A to, ze v podstate vsetky postavy presli zahadnym stadiom demencie (podaktori viac, nez ini), je fakt nepochopitelne. Pan Kolecko... WTF?