Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Strach a hnus v Las Vegas

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

"Strach a hnus v Las Vegas" som zhliadol viackrat, nez by bolo zdrave, tym som si celkom isty. Spociatku som sa do snimky nevedel dokonale "integrovat" a moje hodnotenie sa pohybovalo maximalne na hranici 4 hviezd. Tak ci onak som obdivoval herecke vykony, nakolko Depp i Del Toro tu predvadzaju nieco neskutocne. Vsetko sa vsak zmenilo jedneho dna, kedy som sa na film pozrel i ja sam z trochu podobneho uhla, ako hlavni protagonisti. Stalo sa tak na zaklade konzumacie "magickych hribikov", ehm. Nasledne ma film doslova pohltil a co je najzaujimavejsie, vsetko mi tak nejak zacalo davat dokonaly zmysel :). Z daneho dovodu usudzujem, ze minimalne ista cast stabu musi mat skusenosti s "menicmi vedomia", inak by sa skratka nedopracovali k tak vierohodnemu spracovaniu drogoveho vyletu do Las Vegas. Odvtedy som "Strach a hnus..." videl snad 10 krat a jeho obsah ma neprestava fascinovat. Johnny Depp je absolutne neprekonatelny, svoje vsemozne stavy zahral na jednotku s dvoma hviezdickami, ale to iste sa da povedat i o Beniciovi Del Torovi, ktory mu vyborne sekunduje a dnes si uz viem len velmi tazko predstavit ineho protagonistu pre danu ulohu. Bravo, bravo, tlieskam a konstatujem, ze az TAKTO uletenu snimku, ktora sa mi ani po X sledovaniach neopozerala, som snad este nemal moznost vidiet. A co hodnotenie? Nuz... Toto je u mna za 100%. Aha a aby som nezabudol -- bacha, lebo vas zozeru netopiere, pripadne nejaky ten jaster ;)

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Ultra brutalny herecky koncert francuzskych hereckych velikanov, na aky sa nezabuda. Jedna absurdna situacia strieda druhu, tempo je od zaciatku viac nez svizne, nikde ani stopa po nude. Ked som snimku videl prvy krat, smial som sa takmer bez prestania, no este i dnes ma jednotlive sceny dokazu dostat "do kolien". Kto neuvidi, ten zrejme neuveri :). 100%.

Zastaneš a neprežiješ

Zastaneš a neprežiješ (2006)

Ha!!! Tento namakany filmik som povodne (v dobe zhliadnutia) ohodnotil na 4 hviezdy, no neda sa nic robit... Jason Statham si ma svojou charizmou totalne omotal okolo prsta, takze musim dnes, 10.09.2011, zmenit svoje rozhodnutie na 5 hviezd. Je to proste nadupana akcia, ktora uz od prvych par minut zacina cloveka patricne "nakopavat" a potom BUUUUM! a uz sa divak vezie na blaznivom tobogane :). Nuz a, dla mojho nazoru, Stathamovi uloha kvazi-kriminalnika so slusnymi schopnostami (a zvlastnym charakterom) sedi najviac. Je sice dobry aj v ulohe kladasa, napr. dla filmu "Chaos", ale ked sa postavi na opacnu stranu zakona, akcia ma rozodne vacsi drive... Kazdopadne, tento filmik (aj jeho pokracovanie) su moje srdcovky :). 90%

Bůh žehnej Americe

Bůh žehnej Americe (2011)

Ked som sa o tomto filmiku dozvedel od kamarata a zhliadol nejaky ten trailer... Nazdaval som sa, ze pojde o dalsiu americku pakaren. Ako hloboko som sa tentoraz mylil! Ano, je to cele drobatko pritiahnute za vlasy, spravne ujete, taktiez aj mierne neuveritelne (narazam na to, ako dlho sa dvojici protagonistov darilo len tak krizovat Ameriku), ale predovsetkym... absolutne pravdive a sebakriticke, az sa mi nechce verit, ze toto skvostne dielo vzniklo prave v USA. Jednotlive uvahy hlavneho hrdinu su uzasne, idu priamo ku korenu veci, nenasiel som v dialogoch v zasade takmer nic, co by dokonale nevystihovalo dnesnu drbnuto konzumnu spolocnost (toboz za velkou mlakou). Okrem toho, prave vyber herca Joela Murraya je skratka zasah do cierneho, ani na okamih som nemal dojem, ze by som mu jeho pocity znechutenia, zdeptania a odporu neveril. Za svoj vykon by si zasluzil akekolvek ocenenie. Jeho partacka mi sice obcas az tak nesedela, no napriek tomu mam pocit, ze skratka tato dvojica si vo filme padla doslova ako rit na serbel. Smankote, tak uzasny film a ja som on takmer prisiel! Kopec satiry, ironie a do toho vsetkeho este i skvely vyber hudby, ktora do toho celeho vnasa uzasne pohodovy feeling. Myslite si o mne, ze som cvok (je to mozne, nepopieram ;)), no pre mna je toto jeden z najlepsich filmov made in USA, aky som mal moznost doteraz vidiet. God Bless America... 100%.

Tropická búrka

Tropická búrka (2008)

Mozno sa v tomto pripade mierne vymykam z "priemeru", nakolko Tropickej burke nevaham udelit maximalny pocet bodov. Mam na to svoje dovody. Ben Stiller ma staby herec prvy raz realne zaujal v snimke Fotr je lotr a nasledne ma jeho vykon potesil vo filme Baba na zabiti. Trvalo to niekolko rokov, no objavila sa Tropicka burka. A ta si ma ziskala viac, nez vsetky Stillerove filmy dokopy. Obdivujem jeho reziu, pretoze pocas sledovania ma nic vyrazne nerusilo, prave naopak... doteraz nemozem zabudnut na "uputavky" k neexistujucim filmom, ktorych absurdita dosahuje vrchol vsetkeho. Okrem Stillera, ktory si "Vietmana" (miestna obdoba Oscarov ;)) skutocne zasluzi, netreba zabudnut ani na skvelo odvedenu pracu Roberta Downeyho Jr. Doteraz som zrejme nikdy nevidel belocha zahrat postavu cernocha s takou preciznostou a precitenostou :). Film sa nemusi pacit kazdemu, no treba nan hladiet skutocne ako na parodiu, ktora riadne zamava vsetkymi vojnovymi filmami z prostredia Vietnamu. Nuz a v neposlednom rade vrelo odporucam mrknut si snimku v povodnom zneni, hoci uznavam, ze i v ceskom dabingu ide o kvalitny zazitok. 90%.

Nicota

Nicota (2016)

Neviem ci som pozeral iny film, nez zopar tunajsich exotov, no pre mna je The Void jednym z najlepsich hororov za poslednych par rokov. Autori zobrali diela Lovecrafta, Barkera, Lumleyho a Carpentera, poriadne zamiesali a naservirovali nam brutalne vyzivny koktejl. Najdeme tu kopec chapadiel, neludskych krvavych odpornosti, slizu a, samozrejme, cvachtania, ktore predsa nesmie chybat. To vsetko zabalene do paradneho obradneho habitu kozmickeho desu, takze atmosfera je vskutku husta. Samostatnu kapitolu tvori hudba a vizualne efekty. Uz dlho ma nepotesili tak poctive gore masky, ako tu. Co viac dodat? Darmo, vek Velkeho Cthulhu sa blizi... 85%.