Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Posledné recenzie (14)

plagát

Ohňom a mečom (1999) 

Film starší ako 12 rokov a aj napriek tomu dokáže v tejto dobe zaujať. Potlesk poľskej kinematografii a gratulácia, že môžu mať takýto skvost vo svojej histórii. Ale čo sa týka snímku samotného - v podstate sa skladá zo štyroch dielov, pričom každý by sa dal ohodnotiť inak. Prvý diel - perfektné uvedenie do atmosféry, vykreslenie postáv a vzťahov medzi nimi a skvostný soundtrack. Druhý diel - záporák sa stáva skutočným človekom z mäsa a kostí a scény, ktoré síce byť nemuseli, no napriek tomu utužujú atmosféru. Tretí diel - postava Zaglobu začala dostávať až neuveriteľne veľa priestoru a atmosféra sa začala strácať v humore. Štvrtý diel - znova ten Zagloba (možno je to len subjektívne), a napriek snahe spracovať vojnu čo najlepšie, sa finálna bitka neobišla bez obrovských logických chýb. Každopádne nasledovalo výborné rozuzlenie a ako celok má film hlavu a pätu...Skvelé herecké výkony, kvalitné vyobrazenie aj čo sa týka historického hľadiska, krásny príbeh, niekoľko nezabudnuteľných scén (záber z obrany proti jazde) a hodnotenie je jednoducho také, aké je, pretože si to tento snímok zaslúži.

plagát

Gekidžóban Fairy Tail: Hó'ó no miko (2012) 

V podstate to z objektívneho hľadiska nebolo až také zlé. Po tých šiestich mesiacoch čakania, kým sa to dostalo do Európy, by človek čakal trochu viac, ALE - Z grafiky bolo vytrieskané čo sa dalo, kladné postavy si udržali vlastnosti, za ktoré ich fanúšikovia majú radi, a záporné postavy boli zaujímavé a jedinečné. (Teda až do chvíle kedy sa z hlavného záporáka vykľul úplne gýčový zloduch) Ťažko povedať, či je kladom alebo záporom, že tvorcovia stavili na klasický "Fairy tail" štýl, teda motív "nakama" a neskôr pomsty za gildu. Ktovie, možno keby vymysleli niečo iné, mal by snímok napokon väčšiu hodnotu. Súboje obstojné, i keď tie záverečné kvôli krátkej stopáži príliš nevynikli. O 15 minút viac a boli by hodné zapamätania...Napriek tomu všetkému je však každopádne vidieť, že Fairy Tail sa dokáže presadiť aj ako film. Síce priemerný, nenadchne, no na druhú stranu ani neurazí.

plagát

Janíčko a Marienka: Lovci čarodejníc (2013) 

Znesiteľné. Napriek tomu má film nábeh na jeden z najkontroverznejších snímkov tohto roka. Za krátku dobu sa totiž vytvorili tri tábory. Na jednej strane máme ľudí, ktorý film priam nenávidia, na strane druhej máme ľudí, ktorý film zbožňujú a na tretej sú tí, čo sa na to dívajú z nadhľadu a berú v úvahu klady aj zápory. Kde je však pravda? Film má veľa negatív. Veľa! Slabučký a predvídateľný scenár, slabé charaktery (Marienka a Trol - WTF), po polovici upadajúce tempo (ktoré sa však neskôr znova vráti) a herci sa tiež extra nepredviedli (ale to ani nemali dôvod). Lenže sa tomu nedá uprieť aj skvelá atmosféra a HLAVNE schopnosť diváka pobaviť cez všetky negatíva. Účelom filmu je väčšinou diváka zabaviť a to sa tu podarilo na jednotku. Cez všetko zlé, cez každú chybičku, je film plne znesiteľný a nevtieravý. Preto je priemerné hodnotenie na mieste. P.S.: Janíček a jeho "diabetes mellitus" je jednoznačne ten najlepší a najzábavnejší nápad. P.S.S.: Vysvetlite mi už prosím vás niekto, ako môže nejakého človeka napadnúť námet na takýto film...

Posledné hodnotenia (649)

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál)

odpad! 27.01.2024

Nikto ťa nezachráni (2023)

odpad! 24.09.2023

Terapia pravdou (2023) (seriál)

16.08.2023

Barbie (2023)

odpad! 28.07.2023

Vreskot 6 (2023)

odpad! 30.04.2023

Zločin (2011) (seriál)

18.12.2022

Studená jazda (1993)

18.05.2022

Kód za miliardu dolarů (2021) (seriál)

odpad! 25.01.2022

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál)

02.05.2021

Reklama