Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Komédia
  • Dokumentárny

Recenzie (7 371)

plagát

Zachraňte myšáka 2 (2008) 

Pokračovanie dentálneho Peréza je rovnako ako jednotka určené pre deti a tomu odpovedá príbeh, spracovanie i infantilný humor. Aj keď 3D animácia v podstate nie je zlá, v euroamerických pomeroch sme zvyknutý na lepší štandart. Postavy a postavičky ne sú ktovieako sympatické, ale naivný hlavný detský "hrdina" je vrcholne nesympatický. Inak, detský divák dostane to, čo asi od takéhoto žánru (poloanimovaného-polohraného) očakáva.

plagát

Hranica (1982) 

Pre zlého muža Hollywoodu Nicholsona dosť atypická rola čestného policajta so zmyslom pre spravodlivosť a ľudskosť. A ešte keď sa jeho postava v niektorých momentoch, keď chce pomáhať malej indiánke, chová ako naivný 'stupidos'. Namiesto toho, aby si urobil poriadok doma s rozhadzovačnou manželkou, ktorá si myslí, že plat policajta/hraničiara je rovnaký ako plat hollywodskej hviezdy. Napriek tomu je Nicholson dobrým ťahúňom filmu, ktorý má fajn zápletku a v závere graduje. Akurát vzťah s manželkou ostal nevyriešený.

plagát

Knight Rider - Knight of a Thousand Devils (1986) (epizóda) 

Viac pretekárska ako akčná epizóda. Záporáci sú slabší - snažia sa iba o útek za hranice a Michaelovi zakaždým niečo hatí jeho plány - tu nehoda, tu jama, tam pekné bábiky v bikinách. RC3 sa viac a viac zapája do diania.

plagát

Knight Rider - Knight Flight to Freedom (1986) (epizóda) 

Michael ako revolucionár...a hneď sa postaví pred popravčiu čatu. Epizóda pekne akčná, občas sa dostaví aj nejaké napätie. Aj preto ide prekusnúť pár menších scén, ktoré sa iba skopíralovali z minulých častí (napr. preskok cez rieku). V epizóde sa objaví aj Miguel Fernandes - tradičný seriálový revolucionár či nepriateľský dôstojník - napr. Highlander alebo Hviezdna brána. Jemu záporné role fakt sedia.

plagát

Knight Rider - Hills of Fire (1986) (epizóda) 

Epizóda je síce dostatočne akčná, ale je tam toľko veľa nelogizmov, že ich nejde len tak prekusnúť. Trápnosť menom C.I.D. radšej ani nezmieňujem - aj keď tvorcovia svojím spôsobom predbehli dobu, keď mali nápad s "dronom", akurát bez vrtuliek (ako vlastne lietal, ostane záhadou). Navyše nevyužiť potenciál tradičného záporáka z béčkových filmov ako je Vernon Wells, je skoro hriech. V roli sa tiež objaví Nana Visitor - neskoršia hviezdička seriálu ST - Hlboký vesmír 9.

plagát

Highlander - Mortal Sins (1995) (epizóda) 

Take MacLoad bojoval aj v 2.sv.v...a vraj mal vojen už dosť. Takto si protirečiť. Nacistický záporák je ale fajn a MacLoad sa dokonca stane "otcom". Chválim tiež záverečný súboj - takéto scény zvyknú byť originálne zasadené, ale teraz sa tvorcovia fakt vytiahli a súboj uprostred kostolného nádvoria so sochami okolo bol nadmieru efektný.

plagát

Highlander - Testimony (1995) (epizóda) 

Škoda, že vysvetlenie Ann o nesmrteľnosti je také rýchle, viacmenej odbavené, aby sa v prvom rade riešila zápletka epizóda. Tá v závere pekne graduje, výborné súboje v noci i (očakaváný) zvrat s Ritchieho súbojom.

plagát

Highlander - Take Back the Night (1995) (epizóda) 

Po čase opäť žena-highlanderka. Zaujímavejšie sú ale línie, v ktorých Ritchie príde o jeden zo svojich životov a tiež dramaticko-dojímavý záver s telefonátom. A neatraktívna Ann je späť v hre...ach.

plagát

Highlander - Methos (1995) (epizóda) 

Čiastočné zavŕšenie zápletky s obávaným Kalasom a tiež stretnutie s "mytologickým" Methosom - prvým nesmrteľným, ktorý je bližšie, ako si Strážcovia mysleli.

plagát

Highlander - Star-Crossed (1995) (epizóda) 

Vcelku zbytočná epizóda, ktorá slúži iba ako taký premosťovák, v ktorom sa viac zoznámime s kamošom Fitzcairnom, aby sme sa s ním definitívne rozlúčili. Zaujímavé, že pri sentimentálnom spomínaní sa objavia zábery s Fitzcairnom iba z tejto epizódy a nie aj z tej prvej, kedy sa dávnejšie objavil.