Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Komédia
  • Dokumentárny

Obsahy (85)

Total Recall 2070

Total Recall 2070 (1999) (seriál)

Total Recall 2070 je inšpirovaný dielom uznávaného spisovateľa sci-fi románov Philipa K. Dicka, ktorého príbehy boli základom pre celovečerné filmy Total Recall (1990) a Blade Runner (1982). Seriál sa sústreďuje okolo policajného vyšetrovateľa Davida Humea (Michael Easton) a jeho androidového partnera Iana Farveho (Karl Pruner), ktorí sú členovia Úradu na ochranu občanov (CPB). Svet v roku 2070, spustošený environmentálnymi a človekom spôsobenými katastrofami je svet, v ktorom občianske slobody boli potlačené v prospech mieru a stability. Svetovému dianiu dominuje šesť mocných konglomerátov nazývaných Konzorcium. Úrad CPB ako obranca bežných občanov je splnomocnený mariť firemnú špionáž a brániť nevinných pred mocou Konzorcia.

Tamburiho črievice

Tamburiho črievice (1983) (TV film)

Prvá časť trojdielnej inscenácie Farebný bazár nakrútenej na motívy orientálnych rozprávok. Ďalšie dve časti majú názvy Sudcova múdrosť a Hasan a šibal Kalif.

Hard Time on Planet Earth

Hard Time on Planet Earth (1989) (seriál)

Jesse, mimozemský bojovník vyhostený na planétu Zem, sa ocitá v Los Angeles. Jeho jediným spoločníkom je lietajúci robotický dôstojník v tvare gule s názvom Control, ktorý mu pomáha viesť čo najnormálnejší život a vypracováva správy o jeho pobyte na Zemi. Jesse je odsúdený na pobyt v ľudskej podobe, kým nepreukáže uznanie hodné návratu na svoju domovskú planétu. Nevediac ale nič o pozemských spôsoboch a zvykoch, ocitá sa často v problémoch.

Supersense

Supersense (1988) (seriál)

Supersense predstavuje superhviezdy zmyslového sveta – zvieratá, ktoré nás dokážu ohromiť. Tento inšpiratívny seriál spochybňuje vnímanie ľudstva ako najvyspelejšej formy života a dokladá množstvo informácií o tom, ako rastliny a zvieratá vnímajú svet okolo seba. Využíva pri tom priekopnícke efekty a filmové techniky. Všetkých našich päť hlavných zmyslov je lepšie vyvinutých u väčšiny zvierat. Sú tu napríklad orly s centrálne zväčšeným výhľadom, pavúky, ktoré sa pohybujú podľa pachu či slonia komunikácia pomocou hlbokého dunenia. Seriál sa zameriava aj na magnetické a elektrické zmysly zvierat, ako aj na pozoruhodné schopnosti rastlín a zvierat predvídať a reagovať na denné a sezónne cykly.

UFO

UFO (1970) (seriál)

V roku 1980 ohrozuje Zem mimozemská rasa, ktorá unáša a zabíja ľudí a používa ich orgány. V nádeji proti tejto hrozbe je zriadená prísne tajná vojenská organizácia mimozemskej obrany s názvom SHADO, ktorá prevádzkuje flotilu stíhačov, ponoriek, satelitov a mesačnú základňu, pomocou ktorých deteguje a zneškodňuje nálety UFO.

The Starlost

The Starlost (1973) (seriál)

V predvídaní zničenia Zeme si ľudstvo vybuduje obrovskú viacgeneračnú vesmírnu loď zvanú Earthship Arch, dlhú 320 a širokú 80 km. Loď obsahuje desiatky biosfér a je obývaná ľuďmi rôznych kultúr. Ich cieľom je nájsť a rozosiať nový svet. V roku 2385, viac ako 100 rokov od plavby, dôjde k nevysvetlenej nehode a loď prejde do núdzového režimu, pričom každá biosféra je uzavretá pred ostatnými. Skupina ľudí musí preskúmať vesmírnu loď, aby našla ovládacie prvky, ktoré ju ochránia pred zničením.

Phoenix Five

Phoenix Five (1970) (seriál)

Nízkorozpočtová sci-fi séria sleduje dobrodružstvá posádky galaktickej hliadkovacej lode Phoenix Five, najsofistikovanejšieho plavidla vo flotile Zemskej vesmírnej kontroly. Vybraný tím na čele s kapitánom Rokeom (Mike Dorsey) sa potuľuje planétami, aby chránil galaktických občanov a zabraňoval opakovaným útokom zlého humanoida Zodiana (Redmond Phillips) a povstaleckého vedca Platona (Owen Weingott).

Andra

Andra (1976) (seriál)

V roku 4000 je pri nehode Andry (Lisa Peers), dospievajúceho dievčaťa žijúceho v podzemnom meste Sub City One, poškodený jej mozog. Je jej transplantovaný mozog mladého muža, ktorý zomrel v roku 1987. Po operácii sa jej život úplne mení, stáva sa povstalcom bojujúcim proti prísnym zákonom v Sub City One a proti totalitnej autorite, ktorá vládne nad životom a smrťou každého jednotlivca.

Alpha Scorpio

Alpha Scorpio (1974) (seriál)

Dvaja vysokoškolskí študenti sa pri kempingu stávajú svedkami zvláštnych udalostí, aby čoskoro zistili, že ich priateľka Mirny je členom skupiny cudzincov, ktorí nedávno pristáli na Zemi.

Alpha Alpha

Alpha Alpha (1972) (seriál)

Michael Dahlen (Karl-Michael Vogler) je v skutočnosti študentským poradcom, ako agent Alfa je ale trénovaný záhadnou organizáciou. Alfa agenti existujú po celom svete, bojujú za túto celosvetovú organizáciu proti všetkému, čo by mohlo ohroziť ľudskú civilizáciu a pokračujúcu existenciu ľudského života. Agent Alfa a jeho kolegovia sú v dobrodružných prípadoch poverení vyšetrovaním rôznych záhadných vedeckých fenoménov a nevysvetlených javov.

Das verbotene Spiel

Das verbotene Spiel (1979) (seriál)

Ľudstvo 22. storočia prekonalo vojnu, hladomor a útlak a vytvorilo vek harmónie, prosperity a fantastického technologického pokroku. Aby to tak zostalo, všetky snahy o hospodársku súťaž boli potlačené. Týmto spôsobom boli zrušené tiež hry, takže nikto sa nesnaží byť víťazom a povyšovať sa nad ostatných. Rada starších sleduje tieto zákony v mene sudcu múdrosti. Ako odstrašujúci prostriedok sa deti raz za rok posielajú do minulosti na porovnanie. Mali by vidieť, aké prospešné je žiť bez útrap, vojny a hladu. Na jednej z takýchto expedícií však deti objavia, že hry môžu byť zábavné. Nemajú však tušenie, ako ohrozujú mier na Zemi.

Telerop 2009 - Es ist noch was zu retten

Telerop 2009 - Es ist noch was zu retten (1974) (seriál)

V dôsledku znečistenia životného prostredia v 70. a 80. rokoch 20. storočia bolo prírodné prostredie v roku 2009 do značnej miery zničené. Používanie pesticídov usmrtilo rastliny, prežil iba hmyz. Nemecko sa čiastočne obrátilo na stepnú krajinu, smog je trvalým problémom a podiel kyslíka vo vzduchu klesol na 16%. Telerop je fiktívny televízny kanál, ktorý podáva správy z tejto katastrofálnej zóny Nemecka a predstavuje ponurú predpoveď budúcnosti.

Blaue Palais, Das

Blaue Palais, Das (1974) (seriál)

Medzinárodný tím vedcov pracuje v modrom paláci – starej zámockej vile, v ktorej sa nachádza výskumný ústav. Vedci pracujú na mnohých neobvyklých projektoch – zaoberajú sa nadaným médiom, pokusmi o nesmrteľnosť, umelými hnojivami a podobne – a dostávajú sa do morálnych problémov.

A for Andromeda

A for Andromeda (1961) (seriál)

V roku 1970 tím vedcov odhalí tajomný rádio signál z inej galaxie, ktorý obsahuje pokyny na vybudovanie výkonného superpočítača. Keď je počítač zostavený, dáva vedcom pokyny na vytvorenie živého organizmu s názvom Andromeda. Medzi členmi vedeckého tímu dochádza k sporu o to, čo sú skutočné zámery počítača. Jeden z nich sa obáva, že cieľom Andromedy je podrobiť si ľudstvo.

Geschichten aus der Zukunft

Geschichten aus der Zukunft (1978) (seriál)

Antologická séria príbehov predstavujúca problémy, ktorým by ľudstvo mohlo v budúcnosti čeliť – neznáme choroby, kontrola ľudského mozgu, telepatia či vyvinutie lieku proti starnutiu.

A feladat

A feladat (1975) (seriál)

Po úniku z reaktora je Gill (Ádám Rajhona) jediným prežívajúcim členom vesmírnej lode Galatea. Galatea je prieskumná loď, ktorá pristála na planéte obývanej humanoidnými tvormi. Gill odovzdáva svoju osobnosť do pamäte lode, ktorá v nasledujúcich desaťročiach po jeho smrti musí zachytiť cítiacu domorodú bytosť a vložiť do jej mozgu Gillovu osobnosť a vôľu splniť úlohu – vrátiť sa na Zem.

Sloní královna

Sloní královna (2018)

Athena je slonia matka, ktorá urobí všetko, čo je v jej silách, aby chránila svoje stádo. Keď je stádo nútené opustiť svoje napájadlo, vypraví sa na epickú cestu, ktorá prevádza diváka cez africkú savanu. Je to príbeh lásky, straty a návratu domov.

Škriatok Dávid

Škriatok Dávid (1985) (seriál)

Dobrodružstvá malého škriatka Dávida a jeho manželky Lisy, ktorí cestujú po svete, aby zachránili zvieratá a porazili škaredých a zlých trolov.

Babylon 5 - Babylon na druhou

Babylon 5 - Babylon na druhou (1994) (epizóda)

Babylon 5 zachytáva podivné údaje z blízkeho sektoru, a tak Sinclair vysiela stíhačku, aby to preverila. Jej pilot sa vracia mŕtvy, príčina je však nejasná. O niečo neskôr zachytáva stanica tiesňové volanie. K prekvapeniu všetkých ide o signál zo stanice Babylon 4, ktorá bola postavená na mieste, odkiaľ prichádzajú podivné údaje. Pred niekoľkými rokmi stanica B4 zmizla a nikto sa nikdy nedozvedel, čo sa s ňou stalo. Medzitým, Dellenová letí na stretnutie s minbarskou vojnovou loďou, kde sa stretáva so zbytkom Šedého koncilu, ktorej členovia pre ňu majú prekvapivú správu.

Babylon 5 - Hlas volajícího na poušti (2. část)

Babylon 5 - Hlas volajícího na poušti (2. část) (1994) (epizóda)

K Babylonu 5 prilieta pozemská vojnová loď Hyperion. Ta bola poslaná, aby pre Zem zaistila, že všetko, čo bude na Epsilone 3 nájdené, bude patriť ľuďom. Do systému prilieta aj ďalšia loď. Je riadená rovnakým druhom ako je Varn. Nárokujú si planétu ako ich dlho stratený domov a sú pripravení o ňu bojovať. Medzitým, Varn umiera a planéta je na pokraji zničenia. Jedinou možnosťou na jej upokojenie a záchranu Babylonu 5 je nové srdce prístroja.

Reklama