Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dobrodružný

Obľúbení herci (10)

Paul Newman

(5,0) Ľutujem iba to, že počet filmov, v ktorých hral je konečný. Ale aj ich reprízy mi prinášajú rovnaký zážitok, ako premiéry.

Filmy: Mačka na rozpálenej plechovej streche, Z terasy, Sladký vták mladosti, Hud, Hombre, Frajer Luke, Butch Cassidy a Sundance Kid, Tak mě někdy napadá, Stanica WUSA, Podraz, Sklenené peklo, Pevnosť Apačov v Bronxe, Bez zlého úmyslu, Rozsudok, Harry a syn, Farba peňazí, Správa vo fľaši.

Robert De Niro

(5,0) Neprehliadnuteľný herec, ktorý hral v množstve vynikajúcich filmov, ale aj vo filmoch, ktoré by bolo lepšie odmietnuť.

Filmy: Krstný otec II, Taxikár, Lovec jeleňov, Zaľúbiť sa, Vtedy v Amerike, Misia, Čas prebúdzania, Mafiáni, Kasíno, Horlivosť, Vrtieť psom, Ronin, Hviezdny prach.

Matt Damon

(5,0) Matt Damon, to nie je iba Bourneovská trilógia, ale aj množstvo vynikajúcich filmov, k úspechu ktorých prispel významnou mierou.

Filmy: Čarodejník, Dobrý Will Hunting, Zachráňte vojaka Ryana, Agent bez minulosti, Bournov mýtus, Na druhej strane, Bournovo ultimátum, Skutočná guráž, Pod paľbou, Interstellar.

Jack Nicholson

(5,0) Herec, ktorý zahrá šialenca bez maskovania a prípravy, herec bez ktorého si nedokážem predstaviť niekoľko vynikajúcich filmov.

Filmy: Čínska štvrť, Prelet nad kukučím hniezdom, Osvietenie, Poštár vždy zvoní dva krát, Tak dobre, ako sa len dá, Na druhej strane.

Al Pacino

(4,8) Dokonalo ladí s mojou predstavou, ako má vyzerať a správať sa Talian.

Filmy: Panika v Needle Parku, Krstný otec, Serpico, Krstný otec II, Psie popoludnie, ... a spravodlivosť pre všetkých, Scarface, Krstný otec III, Vôňa ženy, Carlitova cesta, Horlivosť, Krycie meno Donnie Brasco, Diablov advokát, Rozhodne sa v nedeľu, Dymová clona, Insomnia, Doktor Smrt (TV film).

Marlon Brando

(4,8) Jeden z najvýraznejších hercov amerického filmu, ktorého najlepšie postavy sa stali symbolmi určitého spoločenského postoja.

Filmy: Električka zvaná Túžba, V prístave, Zostup Orfeov, Zajatci, Štvanica, Posledné tango v Paríži, Krstný otec, Apokalypsa.

Max von Sydow

(4,8) Max von Sydow je hereckou konštantou (nielen) Bergmanových filmov, ktorý nesklame očakávania.

Filmy: Siedma pečať, Lesné jahody, Prv ako sa rozvidnie, Prameň panny, Tri dni Kondora, Smrť v priamom prenose, Čas prebúdzania, Občan X (TV film), Prekliaty ostrov.

Dustin Hoffman

(4,8) Malý veľký herec, u ktorého som mal pred Smrťou obchodného cestujúceho problém rozhodnúť sa, v ktorej úlohe bol najlepší.

Filmy: Absolvent, Polnočný kovboj, Straw Dogs, Motýľ, Lenny, Všetci prezidentovi muži, Kramerová verzus Kramer, Smrť obchodného cestujúceho (TV film), Rain Man, Vrtieť psom.

Rudolf Hrušínský

(4,8) Akosi som si nepripúšťal, že medzi najobľúbenejšími svetovými hercami sa ocitne aj český herec. Ale stačilo si pripomenúť jeho najslávnejšie filmy a už mi to nepripadalo také zvláštne, ako na začiatku.

Filmy: Cesta do hlubin študákovy duše, Vyšší princip, Nádej, Čest a sláva, Spalovač mrtvol, Zlatí úhoři (TV film), Lásky mezi kapkami deště, Postřižiny, Pozor, vizita!, Traja veteráni, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Dobří holubi se vracejí, Obecná škola.

Henry Fonda

(4,6) Tento skvelý herec s neuveriteľnou charizmou nesmie chýbať v mojom výbere.

Filmy: Vojna a mier, Dvanásť rozhnevaných mužov, Najdlhší deň, Ten nejlepší, Selhání vyloučeno, Vtedy na Západe, Bostonský prípad, Tak mě někdy napadá, Na Zlatom jazere.