Reklama

Reklama

Jeff Chandler

Jeff Chandler

nar. 15.12.1918
Brooklyn, New York City, New York, USA

zom. 17.06.1961 (42 rokov)
Culver City, Los Angeles, California, USA

Biografia (1)

Jeff Chandler sa narodil v židovskej rodine v Brooklyne ako jediné dieťa Anny a Phillipa Grosela. Vychovávala ho matka po tom, čo sa jeho rodičia rozišli, keď bol ešte dieťa. Navštevoval tu aj strednú školu Erasmus. Po strednej škole absolvoval dramatický kurz a dva roky pracoval v akciových spoločnostiach. Bol tiež dôstojníkom v druhej svetovej vojne. Po tom, čo bol prepustený zo služby, bol zaneprázdnený hraním v rozhlasových drámach a komédiách, až kým si ho… (viac)

Zaujímavosti (16)

Merillovi záškodníci (1962)

  • Jeff Chandler (brigádní generál Frank D. Merrill) se v době natáčení těžce zranil v důsledku nešťastného pádu při sportovní relaxaci s vojáky, kteří pomáhali s komparzem. Natáčení dokončil pod silnými sedativy. Na následky komplikací po zpackaných operacích zad nečekaně tragicky zemřel. Uvedení svého posledního filmu do kin se nedožil. (bjh)

The Plunderers (1960)

  • Film nakrútila spoločnosť August Productions. Bola to produkčná spoločnosť, ktorú založil herec Jeff Chandler, ktorý hral vo filme hlavnú úlohu. (westerns)

Deset vteřin do pekla (1959)

  • Gerhard Rabiger, nemecký expert na bomby, bol najatý, aby učil Jeffa Chandlera a Jacka Palancea v technikách zneškodňovania. Rabiger zneškodnil v Berlíne až 20 bômb denne tesne po skončení druhej svetovej vojny. Dokonca aj počas natáčania tohto filmu sa v Berlíne stále objavovali bomby v počte asi dve za týždeň. (westerns)

Galéria (77)

Reklama

Reklama

Reklama