Reklama

Reklama

Ki-yong Jang

Ki-yong Jang

nar. 07.08.1992 (31 rokov)
Ulsan, Južná Kórea

Biografia

Jang Ki-yong je juhokórejský herec a model, ktorý začal svoju kariéru v modelingovom priemysle. Vyrastal so svojimi dvoma rodičmi a starším bratom. Jang mal od malička záľubu k modelingu a fotografovaniu, a preto sa v období strednej školy rozhodol odhaliť svoju vysnívanú kariéru svojim rodičom. Tí mu jeho sen zatrhli a po dlhom presvedčovaní mu otec povedal: "Ak ťa to naozaj baví a vieš to robiť dobre, urob to." Po schválení od rodičov začal nasledovať svoje sny a presťahoval sa do Soulu. Následne, po zložení prijímacej skúšky na vysokú školu, sa Jang zapísal na oddelenie muzikálového herectva na Yong In University v Soule.

19-ročný Jang, stále odhodlaný ísť za svojím snom, navštívil juhokórejskú modelingovú agentúru KPlus (YGKPlus) v nádeji, že sa pripojí k ich spoločnosti, no nebol však prijatý. Vrátil sa o rok neskôr a dostal príležitosť na fotenie. Po schválení zamestnancami spoločnosti bol Jang podpísaný ako ich najnovší náborný model. Neskôr debutoval ako herec prostredníctvom hosťovania v seriáli Gwaenchana, sarangiya (od r. 2014), po ktorom nasledovali úlohy v rôznych televíznych seriáloch. Bol obsadený do seriálu Objímej mě (2018), jeho vôbec prvej hlavnej úlohy, no do povedomia sa hlavne dostal vďaka seriálu Geomsaekeoreul ibryeokhaseyo: WWW (2019).

Ako uznávaný model získal Jang niekoľko ocenení vrátane ceny Fashion Model Award v roku 2014, Asia Model Awards a Best Dressed Model v roku 2015 a kórejských cien Best Dresser Swan Awards. Jeho prechod k herectvu mu vyniesol ocenenia „Najlepší nový herec“ na Baeksang Arts Awards 2019, „Excellence Award“ na MBC Drama Awards 2018 a ďalšie. Jang je známy aj vďaka podpore značiek ako Estée Lauder, Lancôme a Nivea Men.

maramashi

Herec

Hosť

Reklama

Reklama