Reklama

Reklama

Jigeum, Heeojineun Jungibnida

(seriál)
  • Južná Kórea 지금 헤어지는 중입니다 (viac)
Južná Kórea, (2021–2022), 16 h 5 min (Minutáž: 60–63 min)

Epizódy(16)

Recenzie (3)

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Ďalší zo seriálových počinov roku 2021, ktorý som nebola schopná dopozerať a vrátila som sa k nemu iba náhodou, na posledný diel. Seriál je pekne natočený, výprava, kamera, všetko fajn, ono už je to u Kórejcov zvykom, že tá formálna stránka je vždy výborná, o deji už sa to povedať nedá. ⚪Z motívu návrhárstva a dizajnérstva si to zase berie pomálo, točí sa to viac-menej stále dokola o tom istom, hlavný pár a jeho dejová linka je na zamyslenie, to, že 40-roční ľudia riešia problémy s jeho a jej matkou a tým, či im schvaľujú ich vzťah je už fakt moc aj na kórejské tradičné pomery, naviac, keď celý ten motív, prečo im ho neschvaľujú je tak blbý a nedáva zmysel, no kvôli spoilerom ho neuvádzam. Vedľajšie páry skôr slabota, veľmi schematické, snáď okrem páru, v ktorom sa u ženy vyskytla rakovina pankreasu, no z toho zase scenárista vytrieskal pátosu koľko sa dalo, zaujímavejšie by bolo, keby sa celá táto linka uberala tým smerom, že by o tom dotyčná nikomu nepovedala, ako spočiatku.⚪ Záver je teda nemastný-neslaný, celý seriál je priemerný, aj tematicky, aj spracovaním, z Francúzska zas vidíme asi jednu ulicu v 2 dieloch, aj to si nie som istá, či Eiffelovka nie je do toho záberu dokľúčovaná a či je to vôbec vo Francúzsku. Hlavný pár má akú-takú chémiu, no celé to padá na telenovelovej zápletke a pomalom tempe. Ako jediné reálne pozitívum vidím vložené citáty známych dizajnérov a návrhárov vždy v začiatočnej zvučke a využívanie inštrumentálnej klavírnej hudby do romantických scén, čiže ja ako nie nadšenec k-popu som si oddýchla. Naozaj inak (teda viac dôrazne, dramaticky) vyzerá scéna bozku dvoch ľudí, ak je na pozadí zaujímavý klavírny inštrumentál, než uškriekaná kórejská ,,šlágrovka," v ktorej sa stále opakuje jedna sloha, niečo na spôsob ,,saaarangeee, saaarangeee"....⚪ ()

bulinka 

všetky recenzie používateľa

Začalo to super. Po prvej časti som sa tešila na ďalšie. A potom moje nadšenie opadlo. Nuda, sentiment a riešenie zbytočných problémov.. respektíve riešené fádne, trošku sa s tým mohli scenáristi viac pohrať. Keby skrátili seriál na polovicu, o nič by sme neprišli. Čo sa týka zákulisia módneho návrhárstva som dúfala v niečo viac, niečo pútavejšie. Nuda opäť. Chémia hlavných postáv nič-moc. Song Hye-Kyo bola emotívna asi ako chladnička, Jang Ki-Yong sa snažil dosť a tomu som toho uverila viac. Ten teda hrá aj očami. Viac ako hlavný pár ma zaujal vedlajší pár a ozaj som chcela vedieť ako to s nimi dopadne. Celkovo bol pre mňa seriál sklamaním, hoci mal pár svetlých stránok. ()

eileen9 

všetky recenzie používateľa

Velké ZKLAMÁNÍ. Na seriál jsem začala koukat především kvůli krásné Song Hye Kyo, která patří mezi mé oblíbené korejské herečky, a jejíž tvorba mě zatím nikdy nezklamala, ba naopak. Takto špatný scénář však nedokázala zachránit ani ona.  První díly mě bavily, ale poté se seriál neskutečně vlekl. Mohl být klidně o polovinu kratší a nic by se nestalo. Chemie mezi hlavními hrdiny byla takřka neexistující a jejich jednání mě neskutečně iritovalo. Nechápala jsem ani jejich rodiny a rádoby problémy, které u jejich vztahu vidí. Více mě zaujaly linky vedlejších dvou ženských postav, kde se alespoň něco dělo a jejich příběh mě dokázal i sem tam dojmout. Musím ale uznat, že hlavní herec Jang Ki Yong se mi líbil moc, přestože do té doby mi byl extrémně nesympatický a v žádném z jeho titulů mě neoslovil. A co ten konec??? Čekala jsem opravdu mnohem víc. Velká škoda, protože tenhle seriál měl větší potenciál než být používaný jako uspávací prostředek dvouměsíčního miminka, jelikož to pokaždé zabralo hned 5 minut po zapnutí :( ()

Reklama

Reklama